Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Novice

  • Rešitev za podjetje MLM je strateški partner

    Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je danes skupaj s predsednico Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidijo Jerkič ponovno obiskal podjetje MLM v Mariboru in se z upravo in predstavniki delavcev pogovarjal o možnih rešitvah.

  • Ocena škode po avgustovskih poplavah in plazovih tudi za društva in ustanove

    Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je začelo z ocene škode po avgustovih poplavah in plazovih pri društvih in ustanovah, ki imajo status nevladne organizacije v javnem interesu s področij športa, turizma in varstva potrošnikov. Društva in ustanove morajo oceno škode na strojih in opremi, zalogah ter zaradi izpada prihodka pripraviti na posebnem obrazcu.

  • Dan podjetništva na stojnici ministrstva na 55. mednarodnem obrtnem sejmu MOS

    Drugi dan ministrstva na MOS-u je minil v znamenju mladih podjetnikov. Minister Matjaž Han je poleg tega s svojim nagovorom uradno odprl mednarodno poslovno srečanje Connect2Slovenia. Državni sekretar Dejan Židan pa je ponovno odprl razpravo o izzivih oblikovanja zakonodaje na področju rokodelstva.

Dogodki

  do
Hotel Mons (dvorana Plečnik)

Delavnica Pot do digitalizacije gospodarstva in lokalnih skupnosti

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in Ministrstvom za digitalno preobrazbo organizira delavnico Pot do digitalizacije gospodarstva in lokalnih skupnosti.

  do
Cankarjev dom, Ljubljana

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport tudi letos na Festivalu tretjega življenjskega obdobja

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo tudi letos sodelovalo na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO). Rdeča nit letošnjega nastopa ministrstva na festivalu je promocija telesne dejavnosti starejših in predstavitev možnosti za aktivno preživljanje časa v povezavi s turistično outdoor ponudbo v domačem okolju.

  do

Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa

Vabimo vas, k udeležbi na vesoljskem dogodku »Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa«, ki bo potekal v torek, 10. oktobra 2023 na Kemijskem inštitutu, Hajdrihova 19 v Ljubljani.