Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

 • Ministrstvo je dalo v javno obravnavo predlog Nacionalnega programa športa 2024-2033 (NPŠ). Gre za strateški dokument načrtovanja športne politike na vseh področjih razvoja športa v naslednjem desetletnem obdobju, vključno s področjem športne infrastrukture.

 • Državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Frangež se je udeležil Sveta za konkurenčnost v Bruslju ter Vrha o vesolju. Jedro razprave je bilo namenjeno krepitvi evropske industrije. V prvem delu so se ministri strinjali, da se lahko njena konkurenčnost spodbuja tudi s pomočjo odličnega vesoljskega sektorja. Govorili so še o javnih naročilih in konkurenčnosti energetsko intenzivne industrije.

 • Državni zbor je na današnji seji sprejel besedilo Resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov 2024–2029. Resolucija je dokument, v katerem je na enem mestu narejen pregled obstoječe zakonodaje na področju varstva potrošnikov, ki je sicer zelo razpršena, opredeljuje deležnike in določa prioritetna področja ter vrsto nalog, ki se bodo izvajale na področju varstva potrošnikov.

Novice

 • Objavljen je javni razpis za gospodarsko prestrukturiranje premogovnih regij

  Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije (SPIRIT Slovenija) je v sodelovanju z ministrstvom objavila javni razpis za spodbujanje investicij za gospodarsko prestrukturiranje v Zasavski in Savinjsko-šaleški premogovni regiji v okviru sklada za pravični prehod v obdobju 2024–2027.

 • Sprememba Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo potrjena

  Državni zbor je potrdil spremembo Zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v RS v letih od 2023, ki podaljšuje obdobje v katerem bodo zagotovljena sredstva za investicije v športno infrastrukturo.

 • Inovativni pristopi v turistični promociji Slovenije

  Slovenska turistična organizacija (STO) je na novinarski konferenci v Kobilarni Lipica predstavila tri nove projekte, ki na inovativen način dopolnjujejo in nadgrajujejo promocijo Slovenije kot vrhunske turistične in športne destinacije. Gre za spletno mesto Slovenija – športna destinacija, z umetno inteligenco podprto virtualno svetovalko na Slovenia.info ter Zvočne zgodbe Slovenije.

Dogodki

Kdaj do
Kje Predavalnica Ministrstva za kulturo (pritličje), Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana

Vabilo na delavnico – vzpostavitev krovne organizacije na področju socialnega podjetništva

V sodelovanju z Doba Fakulteto za uporabne poslovne in družbene študije Maribor, slovenskim partnerjem v projektu baSE (angleško Blueprint for advanced skills & trainings in the social economy), organiziramo delavnico pred objavo razpisa o vzpostavitvi krovne organizacije na področju socialnega podjetništva in spodbujanje zagovorništva na področju socialne ekonomije.

Kdaj do
Kje Park Brdo pri Kranju

Vabljeni na Slovenski rokodelski festival 2024

Že drugo leto zapored bo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport podprlo izvedbo Slovenskega rokodelskega festivala, ki bo potekal v nedeljo, 2. 6. 2024, od 10. do 16. ure, v Parku Brdo pri Kranju (vstop prost).

Kdaj do
Kje Maribox, Loška ulica 6, Maribor

Slovenski globalni forum

Slovenski globalni forum se pod novim imenom predstavlja že na tradicionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva.