Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

 • Strokovni svet Republike Slovenije za šport je na današnji tretji redni seji Sveta potrdil povečanje sredstev za izvajanje Letnega programa za šport 2023 v višini pet milijonov evrov. Državni sekretar Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan je napovedal tudi dodatna 2,8 milijona evrov sredstev, ki jih bo ministrstvo z razporejanjem sredstev zagotovilo v naslednjih tednih.

 • V Bruslju je danes zasedal Svet Evropske unije za zunanje zadeve v sestavi trgovinskih ministrov, ki se ga je udeležil državni sekretar mag. Dejan Židan. Na zasedanju so ministri razpravljali o trgovinskih odnosih med EU in ZDA, o trgovinskih odnosih med EU in Kitajsko ter o pripravah na 13. ministrsko konferenco Svetovne trgovinske organizacije.

 • Pričeli so se tradicionalni Dnevi slovenskega lesarstva, ki letos posebno pozornost namenjajo aktualnim energetskim izzivom, dobavnim verigam v lesnopredelovalni industriji, razvojnim spodbudam, kadrom v lesarstvu, promociji poklica lesarja, razvoju novih izdelkov in blagovnih znamk, krožnemu dizajnu ter digitalizaciji.

Novice

 • Konferenca Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe

  V okviru aktivnosti Regionalnega stičišča naprednih digitalnih tehnologij v Slovenski hiši - slovenskem paviljonu v Expo mestu v Dubaju je potekala mednarodna konferenca z naslovom »Napredne digitalne tehnologije za inovativne podnebne ukrepe«, v okviru katere so bile predstavljene inovativne rešitve pri uporabi naprednih digitalnih tehnologij za izvajanje podnebnih ukrepov.

 • Matevž Frangež na zasedanju Sveta za konkurenčnost: »Smo pred življenjsko priložnostjo, da obnovimo evropski inovacijski in industrijski primat«

  22. in 23. 5. 2023 je v Bruslju potekalo zasedanje Sveta za konkurenčnost, ki se ga je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport Matevž Frangež. Ministri in ministrice so si bili na zasedanju enotni, da je v vse bolj zahtevnih geopolitičnih okoliščinah čas za osredotočenje na dolgoročno konkurenčnost EU. Obstaja široko soglasje, da je vir blaginje evropski model za vključujočo gospodarsko rast, ki temelji na trajnostni konkurenčnosti, gospodarski varnosti, trgovini ter odprti strateški avtonomiji in pošteni konkurenci.

 • Minister Han predstavil finančno podporo 1,168 milijona evrov gospodarski in turistični dejavnosti Slovencev v Porabju

  Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han je skupaj z državnima sekretarjema mag. Dejanom Židanom in Vesno Humar z Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu obiskal slovensko narodno skupnost v Porabju na Madžarskem. Seznanil se je s stanjem gospodarstva v Porabju in predstavil vsebinsko in finančno podporo gospodarskega ministrstva gospodarskim in turističnim dejavnostim Slovencev v Porabju. V roku meseca dni bo ministrstvo objavilo dva razpisa v skupni vrednosti 1,168 milijona evrov.

Dogodki

  do
Maribox, Loška ulica 13, Maribor

5. nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva: Greenovated in Slovenia

Tudi letos organiziramo nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, že peto po vrsti. V središče pozornosti postavljamo »Greenovated in Slovenia«, saj želimo poudariti pomen zelenih in inovativnih prebojnih rešitev, ki jih ustvarjajo naša podjetja za višje pozicioniranje na tujih trgih.