Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Državni sekretar Simon Zajc se v okviru »EXPO Space Week« udeležuje največje svetovne razstave EXPO 2020 Dubaj. Današnji dan je bil namenjen bilateralnim srečanjem s predstavniki indijske organizacije za raziskovanje vesolja in italijanske vesoljske agencije kot tudi s člani slovaške in latvijske delegacije.

 • Na EXPO 2020 Dubaj se začenja teden »EXPO Space Week«, ki je posvečen področju vesolja. Udeležuje se ga tudi slovenska gospodarska delegacija s področja vesoljskih tehnologij pod vodstvom državnega sekretarja Simona Zajca, ki je včeraj pričela z obiskom mednarodne razstave.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je bil včeraj gost oddaje Odmevi, in sicer na temo zelenega in digitalnega prehoda napredne avtomobilske industrije, ki predstavlja pomemben steber slovenskega gospodarstva ter na temo izzivov slovenskega turizma. Ob tej priložnosti se je odzval tudi na napoved podražitve električne energije.

Aktualno

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo prejemnik nagrade ECTN za projekte digitalnega inoviranja kulturne dediščine

  V sklopu 14. Evropske konference o kulturnem turizmu na temo »Obnova evropskega turizma skozi kulturo, dediščino in ustvarjalnost« je v četrtek 21.10.2021 v Atenah potekala podelitev prestižnih nagrad »ECTN Awards 2021 – Destination of Sustainable Cultural Tourism 2021«. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je v kategoriji »Digitalizacija trajnostnega kulturnega turizma v smeri razvoja pametnih destinacij« prejelo nagrado za drugo mesto.

 • Slovenski podjetniški sklad objavil nov vavčer

  Slovenski podjetniški sklad je dodatno objavil še en nov javni pozivi za vavčerje iz sredstev REACT EU. Podjetjem je tako dodatno na voljo še Vavčer za pridobitev certifikatov.

 • Kako izboljšati oskrbo slovenske lesne industrije s hlodovino?

  V torek, 19. 10. 2021 je v Sevnici potekala otvoritev razstave Čar lesa s spremljevalnim tematskim pogovorom med ključnimi deležniki o tem kako izboljšati oskrbo s hlodovino. Sevnica je zadnja postanka potujoče, vseslovenske razstave Čar lesa v letošnjem letu. Na dogodku so izpostavili tematiko zagotavljanja učinkovite oskrbo z lesno surovino, predvsem za tiste, ki les predelujejo v izdelke z višjo dodano vrednostjo.

Dogodki

 
Slovenski paviljon, EXPO 2020, Dubaj

Delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju

V času od 20. do 24. oktobra 2021 bo pod vodstvom državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simona Zajca organizirana gospodarska delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju. Gospodarska delegacija bo organizirana v sklopu EXPO Space Week, ki bo potekal od 16. do 23. oktobra 2021.

 
Kristalna palača, Ljubljana in preko spleta

Konferenca NextRound.eu

Vljudno vabljeni na Next Round.eu, dvodnevno konferenco evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij, ki poteka 26. in 27. oktobra 2021,

 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 
splet

Brezplačno spletno izobraževanje - Access2Markets

Evropska komisija ponovno organizira kratko spletno izobraževanje glede uporabe baze podatkov »Access2Markets«, ki bo potekalo 17. novembra 2021 od 9. do 11. ure in bo predvidoma prevajano tudi v slovenski jezik.