Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Države članice Evropske unije so na formalnem zasedanju sveta za konkurenčnost soglasno potrdile splošni pristop k aktoma o digitalnih trgih (DMA) in digitalnih storitvah (DSA), ki bosta v prihodnje pomembno oblikovala digitalno prihodnost. Gre za izjemen dosežek slovenskega predsedovanja in ministrov Zdravka Počivalška, Boštjana Koritnika in Marka Borisa Andrijaniča.

 • V začetku leta 2021 smo načrtovali skupno 659,3 milijona evrov sredstev razvojnih spodbud (248,8 milijona evrov nepovratnih ter 410,5 milijona evrov povratnih sredstev). Po sprejemu letnega načrta razvojnih spodbud smo intenzivno nadaljevali z razvojem novih ukrepov za pomoč gospodarstvu zaradi epidemije in sedaj sredstva za pomoč gospodarstvu dodatno povečujemo.

 • Na rednem zasedanju Sveta Evropskega gospodarskega prostora, ki je bilo 24. novembra 2021 v Bruslju, so se sestali predstavniki Islandije, Norveške in Lihtenštajna, slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek kot predstavnik Slovenije, ki je predsedujoča Svetu Evropske unije, ter predstavniki držav članic Evropske unije. Člani Evropskega gospodarskega prostora so razpravljali o splošnem delovanju Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru in o novi industrijski strategiji. Sprejeli so tudi poročilo o napredku Skupnega odbora Evropskega gospodarskega prostora.

Aktualno

 • Nova spletna stran Evropske komisije na temo trgovine in tehnologije

  Evropska komisija je vzpostavila spletno stran Futurium WG10 platform, na kateri so na voljo informacije o aktivnostih v okviru delovnih skupin Sveta za trgovino in tehnologijo EU - ZDA. Za dostop do strani je potrebna registracija v sistem EU Login.

 • Nadzor nad negospodarno rabo javnih sredstev

  Slovenski podjetniški sklad ob sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javno agencijo SPIRIT Slovenija in Digitalnim inovacijskim stičiščem Slovenije izvaja javne pozive za vavčerje s področja različnih vsebin, ki predstavljajo sistem dodeljevanja spodbud manjših vrednosti namenjenih predvsem manjšim podjetjem, s katerimi le-ta lahko krepijo svojo konkurenčnost in kompetence.

 • Črni petek - črni dan za okolje? Nasveti in statistika mreže EPC

  Črni petek napoveduje začetek prazničnih nakupov širom Evrope. Tako običajne kot spletne trgovine na ta dan beležijo enega najvišjih porastov prodaje v celem letu. Ampak, ali so oglaševane ponudbe res vredne naše pozornosti? In, ali obstajajo drugačne možnosti nakupovanja, ki so okolju bolj prijazne?

Dogodki

 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.