Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je bil včeraj gost oddaje Odmevi, in sicer na temo zelenega in digitalnega prehoda napredne avtomobilske industrije, ki predstavlja pomemben steber slovenskega gospodarstva ter na temo izzivov slovenskega turizma. Ob tej priložnosti se je odzval tudi na napoved podražitve električne energije.

 • V kreativnem otroškem mestu Minicity Ljubljana je danes potekalo slavnostno odprtje interaktivne igralne enote - Lesarska delavnica. Ta je nastala na pobudo Javne agencije SPIRIT Slovenija in Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, z željo, da bi otroci s pomočjo didaktičnih vsebin, izzivov in nalog spoznavali poklic lesarja in pri tem pridobivali uporabna znanja in podjetniške veščine. Lesarska delavnica je uradno zaživela v Tednu otroka, ki letos nagovarja s sloganom "Razigran uživaj dan!" in tako poudarja pomen igrivosti, sproščenosti in druženja.

 • Projekt »Digitalno inoviranje kulturne dediščine« Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo se je uvrstil med finaliste prestižne nagrade »ECTN Awards 2021« v kategoriji »Digitalizacija trajnostnega kulturnega turizma v smeri razvoja pametnih destinacij«. Podelitev nagrad bo v Atenah 21. oktobra 2021.

Aktualno

 • Uredite podatke o elektronskem naslovu v Poslovnem registru Slovenije pri Ajpesu

  Gospodarske družbe morajo v Poslovnem registru Slovenije urediti podatke o elektronskem naslovu družbe. Podatek o elektronskem naslovu je po zadnji spremembi Zakona o gospodarskih družbah podatek, ki mora biti obvezno vpisan v poslovni register in s tem tudi javno dostopen.

 • Slovenski podjetniški sklad objavil nova vavčerja

  Slovenski podjetniški sklad je dodatno objavil še dva nova javna poziva za vavčerje iz sredstev REACT EU. Podjetjem sta tako dodatno na voljo še Vavčer za tržne raziskave tujih trgov in Vavčer za dvig digitalnih kompetenc.

 • Minister Počivalšek na uradni otvoritvi slovenskega paviljona na EXPO 2020 Dubaj

  Včeraj popoldan je minister Zdravko Počivalšek prispel v Združene arabske emirate in si ogledal slovenski paviljon na največji svetovni razstavi EXPO 2020 Dubaj, pozno popoldan pa se je udeležil tudi otvoritve srbskega paviljona. Danes ob 11. uri po lokalnem času je na slovenskem paviljonu otvoril poslovni forum z okroglo mizo na temo biodiverzitete – to je prva od enajstih tem, ki sestavljajo program slovenske predstavitve v Dubaju – pravkar pa je paviljon tudi uradno odprl svoja vrata.

Dogodki

 
Slovenski paviljon, EXPO 2020, Dubaj

Delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju

V času od 20. do 24. oktobra 2021 bo pod vodstvom državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simona Zajca organizirana gospodarska delegacija s področja vesolja na EXPO 2020 v Dubaju. Gospodarska delegacija bo organizirana v sklopu EXPO Space Week, ki bo potekal od 16. do 23. oktobra 2021.

 

Informativni dan Evropske vesoljske agencije

Evropska vesoljska agencija organizira informativni dan EE-11 Information Day, ki bo potekal v virtualni obliki. Namenjenem je industriji, ki bi želela sodelovati pri izgradnji satelita Earth Explorer, ki se izgrajuje v okviru programa FEO, pri katerem Slovenija sodeluje.

 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 
splet

Brezplačno spletno izobraževanje - Access2Markets

Evropska komisija ponovno organizira kratko spletno izobraževanje glede uporabe baze podatkov »Access2Markets«, ki bo potekalo 17. novembra 2021 od 9. do 11. ure in bo predvidoma prevajano tudi v slovenski jezik.