Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zadolženo za ocenjevanje škode v gospodarstvu na območju prizadetih občin po poplavah z neurji 2. junija 2022. Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi poplav z neurji se začne z zbiranjem vlog oškodovancev, ki jih sprejemamo do 13. julija 2022.

  • Zaradi motenj na trgu pri oskrbi z naftnimi derivati, do katerih je prišlo pretekli konec tedna, je Tržni inšpektorat dne 20. in 21. junija 2022 izvajal poostrene nadzore na bencinskih servisih upoštevajoč določila Zakona o kontroli cen in na njegovi podlagi sprejetih podzakonskih predpisih.

  • Ob polnoči v veljavo za leto dni stopi Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Uredba določa najvišji drobno prodajni ceni dizla in 95-oktanskega neosvinčenega motornega bencina (NMB-95) izven avtocestnega križa, medtem ko se bodo cene teh dveh pogonskih goriv na avtocestnem križu oblikovale prosto.

Aktualno

Dogodki

  do
Supernova, Nova Gorica

Razstava bivanje z lesom v Novi Gorici

Vabljeni k ogledu potujoče razstave Bivanje z lesom, ki je od 20. junija naprej na ogled v nakupovalnem centru Supernova v Novic Gorici. Razstava z gostovanji po vsej Sloveniji širi zavest o prednostih bivanja z lesom, kakovostni leseni gradnji in dizajnu iz lesa.