Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je dne 6.12.2019 v Uradnem listu št.73 /2019 objavilo javni razpis Podpora mikro, malim in srednje velikim podjetjem s področja turizma za povečanje snovne in energetske učinkovitosti.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes udeležil podpisa pogodbe med Občino Kočevje in podjetjem Yaskava Europe o nakupu zemljišča za razširitev pametne tovarne z najsodobnejšo proizvodnjo robotov v Evropi. Zemljišča bodo namenjena za novo proizvodno halo elektromotorjev in elektronskih komponent. Gospodarsko ministrstvo je za ureditev komunalne opreme te industrijske cone namenila 1,5 mio evrov.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-31/2019-15-DGZR z dne 25. 11. 2019 in na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN) in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode zadolženo za pripravo ocene škode zaradi posledic visokega plimovanja morja med 12. in 14. novembrom 2019 v gospodarstvu na področju prizadetih občin.

  Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi močnega neurja s poplavami se začne z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v naslednjih prizadetih občinah: Piran, Izola, Koper in Ankaran.

Aktualno

 • Srečanje ministra Počivalška s predstavniki Evropske vesoljske agencije

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je v ponedeljek, 9. 12. 2019 sestal z delegacijo Evropske vesoljske agencije (ESA) pod vodstvom Erica Morela, direktorja za industrijo, javna naročila in pravne zadeve, Nathalie Tinjod iz kabineta generalnega direktorja ESE ter Stephen Airey, vodjo sektorja za nove države članice ESE. Obisk delegacije ESE je pomemben z vidika nadgrajenega članstva Slovenije v tej organizaciji in prizadevanj za polnopravno članstvo v prihodnjih letih.

 • Prizadevanja za interese slovenskih dobaviteljev in zaposlenih v Mercatorju

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes srečal s predstavniki banke Sberbank, ki je največji lastnik Skupine Fortenova, in sicer Maksimom Poletaevim in Sergejem Volkom. Sestanek je bil namenjen iskanju rešitev, ki bi ob morebitnem prenosu Mercatorja na Skupino Fortenova zagotovil slovenskim dobaviteljem enakopravno obravnavo z drugimi dobavitelji pod konkurenčnimi pogoji in v skladu z veljavno zakonodajo.

 • Končno poročilo o preverjanju izvajanja 2. faze projekta SRIPT

  29. november – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je izdalo Končno poročilo o preverjanju izvajanje 2. faze projekta SRIPT. Poročilo ugotavlja nepravilnosti Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) pri izvajanju projekta.

Iskalnik