Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Lendava, 19. 11. 2019 – Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes z madžarskim ministrom za inovacije in tehnologijo dr. Lászlóm Palkovicsem mudil na delovnem obisku v Mariboru in Lendavi. Ministra sta odprla Slovensko-madžarsko tehnološko razvojno poslovno srečanje o avtomobilski tehnologiji. Ob tej priložnosti sta Madžarsko združenje proizvajalcev avtomobilskih delov in Slovenski avtomobilski grozd podpisala dogovor o sodelovanju. Ministra sta se dogovorila za sodelovanje na področjih nadaljnje internacionalizacije s posebnim poudarkom na spodbujanju investicij na obmejnih območjih. Hkrati sta se zavzela za povezovanje podjetij in univerz na področju digitalizacije ter zelenih tehnologij.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes udeležil plenarnega zasedanja v okviru Dnevov slovenskega turizma, ki so osrednji strokovni dogodek v turizmu. V svojem nagovoru je minister pozdravil pozitiven trend rasti turizma tudi v letošnjem letu. Predstavil pa je tudi realizacijo Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021 ter opozoril, da je naloga države oblikovanje ugodnega normativnega okolja ter podpora inovativnim in integralnim turističnim produktom ter vodilnim destinacijam. Vendar pa po mnenju ministra Počivalška država ne more zgolj namenjati nepovratna sredstva turizmu, ne da bi ob tem v turizmu nastajala nova dodana vrednost.

 • Ljubljana, 7. november 2019 - Slovenska delegacija, ki jo vodi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, je zaključila uradni obisk na Kitajskem, namenjen krepitvi medsebojnega sodelovanja med Slovenijo in Kitajsko na področju gospodarskih odnosov. Na Kitajskem se je minister Zdravko Počivalšek sestal z namestnikom ministra za trgovino Wangom Bingnanom. V pogovoru je izpostavil izvozno naravnanost Slovenije in željo po okrepitvi sodelovanja, zlasti na področju tehnoloških inovacij.

Aktualno

 • Danes

  Ministri EU za zunanjo trgovino o reformi Svetovne trgovinske organizacije in trgovinskih odnosih med EU in ZDA

  21. 11. 2019 je v Bruslju potekalo redno zasedanje Sveta EU za zunanje zadeve v sestavi ministrov, pristojnih za zunanjo trgovino. V osrednjem delu zasedanja so predstavniki Sveta namenili razpravi o mednarodni vlogi multilateralnega sistema, utemeljenega na pravilih, ter potrdili njegov pomen tudi na področju mednarodne trgovine. Ministri, med njimi državna sekretarka Eva Štravs Podlogar na čelu slovenske delegacije, so se strinjali, da Svetovna trgovinska organizacija (STO) potrebuje reformo nemudoma. Tako bo primerno rešitev najprej treba najti za pritožbeni organ, saj je dvostopenjski sistem reševanja sporov ključen za predvidljivost in izvršljivost multilateralnega trgovinskega sistema.

 • Začetek veljavnosti trgovinskega sporazuma med EU in Singapurjem

  Obveščamo vas da bo, po tem ko sta EU in Singapur 18. 10. 2018 podpisala Sporazum o prosti trgovini ter Sporazum o zaščiti naložb med Evropsko unijo in Republiko Singapur, Sporazum o prosti trgovini začel veljati 21. 11. 2019 (Sklep Sveta EU z dne 8.11.2019).

 • Sejem Ambient

  Od 6. – 10. novembra, na Gospodarskem razstavišču poteka sejem Ambient, na katerem je v sodelovanju z Društvom inženirjev tehnikov lesarstva in agencijo SPIRIT odvijal tudi posvet in okrogla miza: Izzivi v lesarstvu.

Iskalnik