Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje št. 844-31/2019-15-DGZR z dne 25. 11. 2019 in na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN) in Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode zadolženo za pripravo ocene škode zaradi posledic visokega plimovanja morja med 12. in 14. novembrom 2019 v gospodarstvu na področju prizadetih občin.

  Ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi močnega neurja s poplavami se začne z zbiranjem vlog oškodovancev (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge), ki so utrpeli škodo na strojih in opremi, zalogah in izpadu prihodka, v naslednjih prizadetih občinah: Piran, Izola, Koper in Ankaran.

 • 29. november – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je izdalo Končno poročilo o preverjanju izvajanje 2. faze projekta SRIPT. Poročilo ugotavlja nepravilnosti Turistično gostinske zbornice Slovenije (TGZS) pri izvajanju projekta.

 • V Sevilli poteka dvodnevno zasedanje Sveta ESA »Space 19+«, ki se ga je udeležil tudi državni sekretar Aleš Cantarutti. Visoki predstavniki bodo na zasedanju potrdili nove programe ESE ter zagotovili finančna sredstva za njihovo izvedbo.

Aktualno

 • Danes

  Prizadevanja za interese slovenskih dobaviteljev in zaposlenih v Mercatorju

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je danes srečal s predstavniki banke Sberbank, ki je največji lastnik Skupine Fortenova, in sicer Maksimom Poletaevim in Sergejem Volkom. Sestanek je bil namenjen iskanju rešitev, ki bi ob morebitnem prenosu Mercatorja na Skupino Fortenova zagotovil slovenskim dobaviteljem enakopravno obravnavo z drugimi dobavitelji pod konkurenčnimi pogoji in v skladu z veljavno zakonodajo.

 • Ministri EU za konkurenčnost o skupinskih tožbah potrošnikov in razkritju davčnih informacij dohodkov multinacionalk

  V Bruslju je danes potekalo zasedanje Sveta EU za konkurenčnost v Bruslju. Ministri so potrdili kompromisni predlog Direktive Evropskega parlamenta in Sveta o zastopniških oz. skupinskih tožbah za varstvo kolektivnih interesov potrošnikov. O njej mora sedaj Svet EU ministrov opraviti pogajanja z Evropskim parlamentom za dosego končnega kompromisa. Obravnavali so tudi predlog sprememb računovodske direktive glede obveznosti razkritja davčnih informacij v zvezi z dohodki multinacionalk. Ministri so izmenjali stališča o izzivih konkurenčnosti EU gospodarstva na globalni ravni. Na delovnem kosilu pa so razpravljali o prihodnji strategiji za mala in srednje velika podjetja.

 • Vavčer za prenos lastništva

  Slovenski podjetniški sklad je objavil nov javni poziv, in sicer Vavčer za PRENOS LASTNIŠTVA.

Iskalnik