Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Državni sekretar Simon Zajc se je 2. decembra 2021 udeležil 24. zasedanja generalne skupščine Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (United Nations World Tourism Organization – UNWTO), kjer je sodeloval na ministrski razpravi o politikah za spodbujanje turizma za razvoj podeželja.

 • Kljub preložitvi 12. ministrske konference in posledično tudi Sveta za zunanje zadeve v sestavi trgovinskih ministrov, kateremu bi predsedoval minister Zdravko Počivalšek, se delo na različnih področjih nadaljuje. Danes je bila tako sprejeta deklaracija, ki potrjuje zaključek pogajanj o domači zakonodaji. Gre za prvi dogovor v okviru Svetovne trgovinske organizacije (WTO) na področju trgovine s storitvami v več kot 20 letih.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v skladu z določili Zakona o nevladnih organizacijah izdalo Pravilnik o določitvi meril za izkazovanje pomembnejših dosežkov delovanja nevladnih organizacij za podelitev statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju razvoja socialnega podjetništva.

Aktualno

 • Poziv gospodarstvu k opravljanju dela od doma

  Glede na izrazito poslabšanje epidemiološke slike v državi in hitrega porasta okužb z virusom covid-19, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pod vodstvom ministra Zdravka Počivalška, na celotno slovensko gospodarstvo naslavlja poziv k opravljanju dela od doma v čim večji meri, povsod, kjer je mogoče delovne procese organizirati na ta način.

 • V okviru projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja je Slovenijo obiskala delegacija iz Azerbajdžana

  V okviru projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja, ki poteka pod okriljem Organizacije Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo gostilo študijsko delegacijo strokovnjakov z Agencije za inovativnost in Start - up institucionalnega okolja iz Azerbajdžana. Cilj obiska je bilo pridobivanje izkušenj v Sloveniji in izmenjava dobrih praks. Obisk je potekal od 15. do 19. novembra 2021.

 • Odlog 12. ministrske konference Svetovne trgovinske organizacije in Sveta za zunanje zadeve v sestavi trgovinskih ministrov

  Generalni Svet Svetovne trgovinske organizacije se je pozno v petek, 26. novembra 2021, odločil, da se 12. ministrska konferenca Svetovne trgovinske organizacije, ki bi morala potekati v Ženevi od 29. novembra do 3. decembra 2021, preloži za nedoločen čas in znova skliče, ko bodo zdravstvene razmere in potovalni ukrepi to omogočali. Svet za zunanje zadeve v sestavi trgovinskih ministrov, predviden ob robu 12. ministrske konference od 29. novembra do 3. decembra 2021, je prav tako preložen za nedoločen čas.

Dogodki

 
Na spletu ob predhodni prijavi.

Spletna delavnica "Zelena in digitalna preobrazba malih trgovcev"

V okviru predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Evropsko komisijo izvedlo brezplačno spletno delavnico o zeleni in digitalni preobrazbi malih trgovcev, s poudarkom na njihovi vlogi v lokalnem okolju.

 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.