Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Aktualno

 • Obvestilo upravičencem MGRT, ki izvajajo operacije sofinancirane s strani evropskih strukturnih skladov

  Izredne razmere zaradi vpliva epidemije COVID-19 močno vplivajo na izvajanje operacij, ki jih izvajajo upravičenci. Posledice izrednih razmer se kažejo že sedaj, mnogo več pa jih pričakujemo v nadaljevanju tega leta. Vezano na izvajanje oz. potencialne možnosti prilagoditve operacij se postavljajo številna vprašanja, na katera skrbniki pogodb na ministrstvu sproti odgovarjamo. Pri tem na ministrstvu sledimo usmeritvam Evropske komisije ter navodilom in usmeritvam Organa upravljanja, SVRK.

 • Prenehanje izvajanja predhodnega nadzora uvoza nekaterih izdelkov iz jekla in aluminija v EU

  Obveščamo vas, da je s 15. majem 2020 prenehal veljati predhodni nadzor uvoza nekaterih izdelkov iz jekla in aluminija v EU , ki je bil za nekatere izdelke iz jekla v veljavi od leta 2016 na podlagi Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2016/670 ter za nekatere izdelke iz aluminija od leta 2018 na podlagi Izvedbene uredbe Komisije(EU) 2018/640.

 • Ministri EU o okrevanju evropskega gospodarstva, tudi v luči zelene ekonomije in digitalizacije

  Ministri EU za notranji trg in industrijo, med njimi tudi slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo so danes preko avdiovideo konference razpravljali o prihodnjem okrevanju evropskega gospodarstva po krizi pandemije Covid-19. Ministri so se zavzeli za čimprejšnjo pripravo načrta za okrevanje ter za koordinacijo pri pripravi ukrepov. Pri tem so poudarili relevantnost marca sprejetih predlogov Evropske komisije za boljše uveljavljanje pravil enotnega trga, za novi strategiji za industrijo ter mala in srednja podjetja ter prehod v zeleno in digitalno gospodarstvo. Izpostavili so nujnost nadaljnje poglobitve in odstranjevanja ovir na enotnem trgu, večje strateške avtonomije EU in posledično krepitve konkurenčnosti EU v globalnem merilu.

Dogodki

 • Dogodek »Meritve danes in jutri«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek »Meritve danes in jutri«, ki bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«.

  Kranjska Gora
Iskalnik