GOV.SI

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Berlin, 18. 9. 2019 - Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je udeležil delovne večerje gospodarskih ministrov Slovenije, Nemčije in Portugalske. Na delovnem srečanju, ki ga je gostil nemški zvezni gospodarski minister Peter Altmaier in se ga je udeležil tudi portugalski minister dr. Pedro Siza Vieira, so se pogovarjali o prioritetah skupnega programa predsedovanja EU vseh treh držav oz. t.i. Tria. Ministri so v prvi izmenjavi mnenj kot možne prioritete omenili krepitev in boljše izvajanje pravil notranjega trga EU, vključno z dimenzijo digitalizacije in trajnostnim turizmom. Trio predsedujočih držav si bo prizadeval tudi za pripravo industrijske strategije EU 2030 ter pregled konkurenčnih pravil notranjega trga.

 • Celje, 13. september 2019 – Minister Zdravko Počivalšek je tudi danes s svojo ekipo prisoten na celjskem sejmišču, kjer poteka 52. Mednarodni obrtni sejem MOS. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo se namreč že četrto leto zapovrstjo na sejmu MOS predstavlja v takšnem obsegu – s pestrim programom na stojnici in spremljajočimi predavanji v kongresnih dvoranah. Tudi zaradi slednjega je letos ministrstvo zopet poželo posebno priznanje organizatorja, tokrat za inovativno urejeno in celostno podobo prostora ter kakovostni program na področjih internacionalizacije, podjetništva, tehnološkega razvoja, turizma, notranjega trga, regionalnega razvoja in lesarstva.

 • Na povabilo predsednika Vlade Ruske federacije Dmitrija Medvedjeva 10. in 11. 9. 2019 se na uradnem obisku v Ruski federaciji mudi slovenska delegacija pod vodstvom predsednik Vlade RS Marjana Šarca. Spremlja ga tudi minister Zdravko Počivalšek in gospodarska delegacija desetih slovenskih podjetij, ki delujejo na ruskem trgu. Namen obiska je potrditev dobrih odnosov med državama, krepitev dvostranskega dialoga in iskanje možnosti za nadaljnji razvoj sodelovanja.

Aktualno

 • Slovenija na Svetovni turistični organizaciji predstavila svoj model zdraviliškega turizma v Sloveniji

  Državna sekretarka Eva Štravs Podlogar skupaj z direktorico Slovenske turistične organizacije Majo Pak danes zaključuje večdnevno 23. zasedanje generalne skupščine Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (UNWTO), ki poteka v Saint Petersburgu, Ruska federacija. V ospredju plenarnega zasedanja, ki poteka vsake dve leti, je izobraževanje in zaposlovanje v turizmu.

 • Minister Počivalšek s črnogorsko ministrico Sekulić o možnostih povečanja gospodarskega sodelovanja

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je sprejel gospodarsko ministrico Črne gore Dragico Sekulić. Sogovornika sta se strinjala, da obstajajo številne možnosti za povečanje gospodarskega sodelovanja. Zato sta se dogovorila za organizacijo gospodarske konference v Črni gori, ki bi bila konkretna priložnosti za vzpostavitev novih sodelovanj podjetij obeh držav.

 • Ministrstvo na 52. mednarodnem sejmu obrti in podjetništva MOS v Celju

  Danes se je v Celju odprl 52. mednarodni sejem obrti in podjetništva "MOS", kjer je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo pestro predstavitev aktivnosti celotnega ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Namen udeležbe ministrstva na MOS je celovito predstaviti programe in aktivnosti, ki jih izvaja ministrstvo skupaj z organi v sestavi in izvajalskimi institucijami ter vzpostaviti komunikacijo s podjetji in posamezniki.