Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Omejitve prodaje blaga in storitev

Aktualne informacije o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom najdete na strani Omejitve prodaje blaga in storitev.

Aktualno

 • Razstava Čar lesa tudi v Mariboru

  Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Direktorat za lesarstvo že 12. leto zapored organizira prireditev Čar lesa, skupaj z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Društvom za zaščito lesa Slovenije. Razstava je bila iz Cankarjevega doma preseljena v Arboretum Volčji Potok, nato v avlo Rektorata Univerze na Primorskem v Koper, od tam v Slovensko narodno gledališče v Novo Gorico. Sedaj je v prostorih Tehniške fakultete UM v Mariboru, kjer bo na ogled predvidoma do konca oktobra.

 • Od jutri veljajo spremembe Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom

  Vlada je sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki stopi v veljavo jutri, 22. oktobra 2020.

 • Podpis Pridružitvenega sporazuma z Evropsko vesoljsko agencijo

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, je danes podpisal novi Pridružitveni sporazum z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA), ki je nadgradnja obstoječega sporazuma iz leta 2016. S tem je Slovenija korak bližje polnopravnemu članstvu v tej pomembni mednarodni organizaciji.

Dogodki

 • Dan slovenskega lesarstva

  Vabimo vas, da si rezervirate termin za premierni nacionalni strokovni dogodek slovenske lesne industrije z naslovom: Les - naša zelena prihodnost.

Iskalnik