Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, državni sekretar za gospodarski razvoj in tehnologijo Matevž Frangež ter državni sekretar za obrambo Rudi Medved so v Centru Noordung nagovorili udeležence dogodka "Business to Diplomacy" B2D z naslovom "Slovenija v vesolju". Dogodek je bil namenjen vzpostavljanju novih povezav in priložnosti za sodelovanje na nacionalni in mednarodni ravni, predstavitvi aktivnosti in dosežkov slovenskega vesoljskega sektorja predstavnikom tujih veleposlaništev ter slovenskim gospodarskim in obrambnim atašejem.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je zaključilo z obravnavo vlog prispelih na javni razpis Digitalna preobrazba gospodarstva, z marca 2022, ki se financira iz Sklada za okrevanje in odpornost. Na razpis je prispelo 58 vlog, za sofinanciranje pa je bilo odobrenih 23 vlog, v skupni višini 43.808.855,22 evra.

 • Povečali smo višino razpoložljivih sredstev na Javnem razpisu za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji. Razpisana vrednost javnega razpisa tako po novem znaša 95.464.623,48 evra, kar omogoča financiranje 62-ih investicijskih projektov.

Aktualno

 • Dodaten milijon evrov za razvoj in večjo konkurenčnost mikropodjetij v lesni industriji

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je povečalo višino razpoložljivih sredstev na javnem razpisu Spodbude za mikropodjetja v lesarstvu (MIKRO 22-23), objavljenem maja 2022. Razpisana vrednost javnega razpisa se tako z 1.000.000 evrov povečuje na 2.092.316,19 evra. Zaradi porabe sredstev drugi rok, ki je bil predviden 18. novembra, ne bo izveden.

 • Objavljen je tretji razpis Evropske vesoljske agencije namenjen izključno slovenskim deležnikom

  Evropska vesoljska agencija (ESA) je objavila tretji razpis namenjen samo slovenskim deležnikom (v angleščini Requesting Party Activity - RPA) za zbiranje okvirnih predlogov projektov na temo različnih tipov aktivnosti, ki izhajajo iz razpisa.

 • Minister Han obiskal farmacevtsko podjetje Lek

  Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han je danes obiskal farmacevtsko podjetje Lek in se srečal s predsednikom uprave Leka in predsednikom Novartisa v Sloveniji Robertom Ljojo. Minister si je ob tej priložnosti ogledal novo tovarno za proizvodnjo aseptičnih izdelkov, proizvodno trdnih izdelkov in razvojni center.

Dogodki

  do
Cukrarna, Poljanski nasip 40, Ljubljana

Konferenca Industrija prihodnosti 2022: Industrija je ženskega spola

Na 4. konferenci Industrija prihodnosti bodo govorke in govorci iz politike in gospodarstva razpravljali o vlogi in pomenu ženskega vodenja tako v industriji kot v širšem gospodarstvu. Gospodarstvenice bodo na dveh okroglih mizah razpravljale o svojem pogledu na krize kot priložnosti za razvoj ter o zeleni, pametni in ustvarjalni prihodnosti industrije in o cilju, da z večjim vključevanjem žensk v ekipe pridemo do prebojnih inovacij.

  do

Slovenski investicijski projekti se bodo tudi letos predstavljali nemški poslovni javnosti

V Münchnu se pričenja največji evropski investicijsko-nepremičninski sejem EXPO REAL 2022, na katerem je že vrsto let prisoten tudi SPIRIT Slovenija. Tudi letos bo na svojem razstavnem prostoru v osrednji hali B2 skupaj s sorazstavljavci tujim poslovni javnosti predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji.

  do
Dvorana Urška na Gospodarskem razstavišču, Ljubljana

10. Razvojni dan slovenskega gozdno-lesnega sektorja

V okviru Razvojnega dne bo predstavljen aktualni razvoj na področju predelave in uporabe naravnih virov za krožne produkte industrije, predstavljeni bodo nekateri za sektor pomembnejši razvojni projekti, odlični primeri dobrih praks iz podjetij ter zelo aktualna okrogla miza deležnikov na temo razvojnih izzivov gozdno-lesnega sektorja v luči klimatskih sprememb in aktualnih dogajanj ter priložnosti domačega in EU sofinanciranja razvojnih projektov v prihodnjih letih.

  do
Podroben program še ni znan, zato so ure zgolj okvirne
Grand hotel Union, Ljubljana

Športno- poslovna konferenca: Poslovne priložnosti v Sloveniji

Na športno-poslovni konferenci »Poslovne priložnosti v Sloveniji«, ki bo potekala pred začetkom največjega spektakla v ženskih športih v zgodovini Slovenije »Evropskega prvenstva v rokometu za ženske 2022«, bo poudarek na razvojnih trendih in priložnostih poslovanja na področju energetike, ekologije, finančnega sektorja in drugih, predvsem z vidika povezovanja športa in gospodarstva ter krepitve vloge žensk. Konference se bo udeležil med drugim gospod Lars Lindskov, podjetnik, mestni svetnik občine Roskilde na Danskem in član regionalnega Sveta Regije Zealand ter častni konzul Slovenije na Danskem, g. Carsten Philipsen.