Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo se je včeraj začelo 10. usposabljanje za daljinsko zaznavanje v soorganizaciji z Evropsko vesoljsko agencijo in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je z direktorjema BSH Hišni aparati d.o.o. Boštjanom Gorjupom in Matijo Petrinom podpisal pogodbo o dodelitvi subvencije za investicijo »Razvoj in proizvodnja nove generacije malih gospodinjskih aparatov Hardware+« in podjetju s tem dodelil subvencijo v višini 7,7 milijonov evrov.

 • V tem tednu v Celju poteka 53. mednarodni sejem obrti in podjetništva MOS, kjer je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pripravilo pestro predstavitev aktivnosti ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi. Slovenski turizem se predstavlja pod okriljem STO v sodelovanju z destinacijami, ki so izpolnile gastronomski modul Zelene sheme slovenskega turizma. V četrtek je v organizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in STO potekal strokovni posvet: »Slovenski turizem po soočenju s pandemijo covid-19«.

Aktualno

 • Neformalno srečanje stalnih članov Odbora za trgovinsko politiko

  Generalne direktorice in direktorji za trgovino držav članic Evropske unije so na neformalnem zasedanju Odbora za trgovinsko politiko – stalni člani, ki je potekalo 17. septembra 2021 v Ljubljani, obravnavali bodoče odnose z dvema strateškima trgovinskima partnericama Evropske unije, in sicer z Indijo in Kitajsko. Poleg bilateralnega sodelovanja, so se dotaknili tudi geopolitičnega pomena obeh držav in sodelovanja na multilateralni ravni ter medsebojne povezanosti procesov.

 • 10 milijonov evrov kreditov za povračila vplačil odpovedanih potovanj

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo Javnemu skladu RS za podjetništvo zagotovilo 10 milijonov evrov za povečanje namenskega premoženja. Ta sredstva bo sklad v obliki kreditov ponudil organizatorjem potovanj.

 • Z 8 milijoni evrov bomo podprli Palomin investicijski projekt »Impulz B«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 27. julija 2021 ugodilo vlogi investitorja Paloma, higienski papirji, d.d. in prejemnika spodbude Paloma PIS družba za proizvodnjo in storitve d.o.o., v kateri je investitor zaprosil za subvencijo pri izvedbi »Investicijskega projekta Impulz B«. Vrednost tega brez davka na dodano vrednost znaša 44.289.273,00 evrov, z njim pa se obeta 50 novih delovnih mest.

Dogodki

 
Digitalno središče Slovenije (BTC Hala 1) v Ljubljani in hibridno preko spleta.

European Blockchain Week 2021, 20.-24. september 2021

Na konferenci bodo udeleženci in sodelujoči partnerji lahko spoznali številne priložnosti, ki jih ponujajo napredne tehnologije veriženja blokov in umetne inteligence, katere nam hkrati tudi utirajo pot do bolj konkurenčnega gospodarstva, boljših delovnih mest in kvalitetnejšega življenja.

 
BTC City Ljubljana

Digitalno središče Slovenije: Tehnologija za ljudi

Digitalizacija, umetna inteligenca, robotika, družba 5.0, kibernetska varnost, inovativne tehnologije, inovacije, mobilnost, energetika, pametna mesta in skupnosti, trajnostna družba in gospodarstvo so le nekatera tematska področja, ki bodo predstavljena v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi, v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.