Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Omejitve prodaje blaga in storitev

Aktualne informacije o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom najdete na strani Omejitve prodaje blaga in storitev.

 • S strani Skupine GEN smo po pozivu za dostavo oziroma uskladitev pogodb prejeli negativen odgovor.

 • Sektor gostinstva in turizma je v času pandemije covid-19 utrpel zelo veliko poslovne škode, kar se odraža tudi na področju zaposlovanja ter v interesu mladih za delo v tem sektorju. Novembra lani smo tako sklicali Delovno skupino za reševanje izzivov s področja kadrov v gostinstvu in turizmu, ki jo vodi državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc.

 • Slovenija je s koncem leta 2021 uspešno zaključila s predsedovanjem Svetu Evropske unije, ki je potekalo šest mesecev, od začetka julija. Minister Zdravko Počivalšek kot ključne dosežke predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije z gospodarskega področja izpostavlja Akt o digitalnih trgih in napredek na področju trgovinske politike.

Aktualno

 • Posvet o prenosu evropskih direktiv s področja avtorskega prava

  Na posvetu o prenosu evropskih direktiv s področja avtorskega prava je sodelovalo več kot sto udeležencev, ki so v večurni razpravi izmenjali mnenja o nekaterih predvidenih spremembah Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ter Zakona o kolektivnem upravljanju avtorske in sorodnih pravic.

 • Obvestilo glede seznama blaga z dvojno rabo

  Včeraj je bil na podlagi sprememb v mednarodnih izvoznih režimih za blago z dvojno rabo v Uradnem listu Evropske Unije objavljen prenovljen seznam blaga z dvojno rabo, in sicer z delegirano uredbo Komisije (EU) št. 2022/1.

 • Video

  Vladni posvet z gospodarstveniki

  Na novinarski konferenci po današnjem delovnem posvetu o stanju in ukrepih za zajezitev epidemije Covid-19 ter ohranitev gospodarskih potencialov države sta sodelovala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in minister za zdravje Janez Poklukar.

Dogodki