Skoči do osrednje vsebine

Pogled na Blejsko jezero, na sredini jezera je Blejski otok.

Alpinin pohodni čevelj I feel Slovenia

Želja po gibanju je del vsakega Slovenca, gibanje nas napolni z elanom, izjemno radi imamo vse športne aktivnosti v naravi. Zelo radi imamo svoj prosti čas in eden od najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa je pohodništvo.

Podjetje Alpina je na področju obutve sinonim za kakovost in predstavlja simbol slovenskega čevljarstva. To še posebej velja za segment pohodniških čevljev, kar želijo v podjetju še nadgraditi in poudariti z razvojem prvega čevlja I Feel Slovenia, ki pooseblja tako njih kot našo deželo.

Oseba si zavezuje pohodni čevelj.

Alpinin pohodni čevelj I feel Slovenia. | Avtor: Alpina arhiv

Izpostavljeno

  • Elan predstavil prve visoko zmogljive zložljive vsestranske karving smuči na svetu

    Begunjski Elan je 1. februarja na spletnem dogodku predstavil nov inovativni izdelek, prve visoko zmogljive zložljive vsestranske karving smuči na svetu Elan Voyager. Kot so prepričani v Elanu, gre za svetovno inovacijo. Nove smuči, ki uporabnikom olajšajo dostop do strmin, pa spreminjajo tudi prihodnost smučanja.

  • S covidom-19 je v naša življenja vstopila nova realnost

    Pomembna tema je postala tudi digitalizacija. Ta pa prinaša mnoge izzive, saj se v danem trenutku spoprijemamo tako z njenimi prednostmi kot pomanjkljivostmi. Marko Grobelnik je raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu "Jožef Stefan" v Ljubljani (IJS) in digitalni glasnik Slovenije. V zadnjih letih intenzivno sodeluje v mednarodnih organizacijah, kot so OECD, Svet Evrope, GPAI, in z Evropsko komisijo pri prihodnji zakonski ureditvi umetne inteligence.