Skoči do osrednje vsebine

Alpinin pohodni čevelj I feel Slovenia

Želja po gibanju je del vsakega Slovenca, gibanje nas napolni z elanom, izjemno radi imamo vse športne aktivnosti v naravi. Zelo radi imamo svoj prosti čas in eden od najbolj priljubljenih načinov preživljanja prostega časa je pohodništvo.
Oseba si zavezuje čevelj.

Alpinin pohodni čevelj I feel Slovenia. | Avtor: Alpina arhiv

Podjetje Alpina je na področju obutve sinonim za kakovost in predstavlja simbol slovenskega čevljarstva. To še posebej velja za segment pohodniških čevljev, kar želijo v podjetju še nadgraditi in poudariti z razvojem prvega čevlja I Feel Slovenia, ki pooseblja tako njih kot našo deželo.

V zeleno znamko obarvan pohodni čevelj

Ko so pred enim letom prejeli dovoljenje za uporabo nacionalne znamke I feel Slovenia, so se takoj lotili razvoja obutve. Za prvi čevelj, ki nosi ime nacionalne znamke, so izbrali pohodni čevelj ali gojzar. Presenetljivo? Ne ravno, če vemo, da je bil gojzar prvi čevelj, ki so ga naredili v Alpini pred več kot 70 leti. Navsezadnje, le kateri čevelj bi lepše povezal vse gorske in turistične destinacije v Sloveniji kot prav pohodni čevelj.

In tako je nastal prvi čevelj na trgu z uporabo nacionalne znamke I feel Slovenia, ki je v celoti razvit, oblikovan in izdelan v Sloveniji – združuje slovensko znanje, razvoj in kakovost. Poleg novega dizajna, prilagojenega podobi nacionalne znamke, čevelj odlikujejo vse lastnosti dobrega pohodnega čevlja. Te so odraz Alpininega stalnega tehnološkega razvoja, ki v zadnjih letih Alpinin Outdoor program z inovativnimi kolekcijami dviga na svetovno raven. Tako so za čevelj I feel Slovenia uporabili Alpinin inovativni sistem 4DRY, ki preprečuje vlago, nastanek plesni in neprijetnih vonjav, stopala pa ohranja suha in zračna tudi v največji vročini.

Z izdelavo čevlja I feel Slovenia je Alpina poleg svoje inovativnosti pokazala tudi skrbno vlaganje in usmeritev v ohranjanje zelene slovenske podobe, za katero si prizadevajo vsi, ki vlagajo v znamko Slovenije.

Pohodniški čevelj

Slovenski razvoj in odličnost, grajena na dolgoletni tradiciji. | Avtor: Alpina arhiv

1 / 2

Čevelj je bil javnosti prvič predstavljen na nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva pod okriljem SPIRIT na Brdu pri Kranju in na slovenskem oglaševalskem festivalu v Portorožu. Decembra pa so bili čevlji že del protokolarne prireditve svetovnega pokala v teku na smučeh v Planici. Kot zanimivost velja omeniti tudi mlado devetnajstletno Jero Mušić, ki je v letu 2019 kot prva Slovenka prehodila Apalaško pot, del poti tudi v čevljih I feel Slovenia.

Za prvim čevljem I feel Slovenia stojijo ljudje, njihov trud, delo in navdih, ki ga najdejo v naravi. In čevelj je narejen tako, da lahko košček tega dobi in odnese vsakdo.

Avtorica: Polona Prešeren