Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti, ki jih bo v letu 2022 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo

Rok za prijavo je potekel.

Obrazec za poročilo

Javni razpis

Predmet projektnega javnega razpisa je sofinanciranje kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti (vključno z arhitekturo in oblikovanjem), ki jih bodo izvajalci (nevladne kulturne organizacije, javni zavodi na področju kulture, samozaposleni v kulturi in druge fizične osebe, ki delujejo na razpisnem področju vizualnih umetnosti) v letu 2022.

Sofinanciranje je namenjeno podpori kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti, ki so pomembni na nacionalni in/ali mednarodni ravni, so v javnem interesu in nujno potrebni za uresničevanje načel raznovrstnosti sodobnih ustvarjalnih pristopov in dostopnosti kulturnih dobrin strokovni in širši javnosti. Oblike neposredne podpore so namenjene podpori delovanju in razvoju vrhunskih ustvarjalcev in spodbujanju razvoja uveljavljajočih se nadarjenih ustvarjalcev, njihovemu boljšemu položaju in večji mobilnosti v Sloveniji in mednarodnem prostoru.

Obvestilo o objavi javnega razpisa je bilo 18. marca objavljeno v Uradnem listu.

Dodatne informacije

Posredovanje informacij poteka po elektronski pošti. Termin in način izvedbe javnih inštrukcij bo objavljen na tem spletnem mestu.