Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti
Za informacije v zvezi s področji delovanja ministrstva med epidemijo covida-19 se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

  • Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se je danes srečal s filmskim režiserjem Mitjo Okornom, ki je med drugim leta 2011 na Poljskem režiral svoj prvi mednarodni celovečerec, v Hollywoodu pa posnel film Leto življenja, ki je pred kratkim doživel svetovno premiero.

  • Vodenje Slovenskega kulturnega centra Berlin (SKC Berlin) je z 9. januarjem 2021 prevzela mag. Saša Šavel Burkart.

  • Člani mednarodnega sveta neodvisnih strokovnjakov so 18. decembra 2020 na tiskovni konferenci razglasili, katero mesto naj nosi naziv Evropska prestolnica kulture za leto 2025 v Republiki Sloveniji. Za naziv Evropska prestolnica kulture za leto 2025 v Republiki Sloveniji so priporočili skupno kandidaturo mest Nova Gorica in Gorica. Mesti, ki so ju razdelile vojne, združila pa sodelovanje in tesno prijateljstvo, sta si postavili ambiciozen cilj: postati čezmejna evropska prestolnica kulture.

Aktualno