Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti
Za informacije v zvezi s področji delovanja ministrstva med epidemijo covida-19 se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

 • Pred 50 leti je bila pri UNESCO v Parizu sprejeta mednarodna konvencija, ki je države povabila k odločnemu ukrepanju proti nezakoniti trgovini in prisvajanju predmetov kulturne dediščine. Njen namen je, da bi se nacionalno bogastvo ohranilo v državi izvora.

 • Državna sekretarka v videoposnetku ob tednu splošnih knjižnic.

 • Ministrstvo za kulturo se odziva na javno pismo institucij in posameznikov, ki ministru dr. Vasku Simonitiju očitajo ogrožanje delavk in delavcev ter nevladnih organizacij v kulturi, neupoštevanje stroke in strokovnosti ter neodgovorno ravnanje. Najprej naj omenimo, da nas preseneča, da se podpisani kot strokovnjaki opirajo zgolj na pavšalne informacije, ki jih posredujejo mediji. Ministrstvo opravlja svoje delo izključno strokovno in na podlagi tehtnih presoj.

Aktualno

 • 75 let organizacije UNESCO

  Organizacija UNESCO je bila ustanovljena 16. novembra 1945 kot specializirana organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo. Na ustanovni konferenci se je 37 predstavnikov držav strinjalo, da je intelektualna in moralna solidarnost človeštva zelo pomembno sredstvo za utrditev trajnega miru.

 • Sestanek na temo Notranjskega regijskega parka

  Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je s svojim sodelavcem Sebastjanom Erženom sprejela župana občine Cerknica Marka Ruparja, Bogdano Bizjak iz občinske Službe za družbene dejavnosti ter direktorja Notranjskega regijskega parka Matevža Podjeda.

 • Odziv ministrstva v zvezi s stavbo na Metelkovi ulici 6

  V zvezi s stavbo na naslovu Metelkova ulica 6 v Ljubljani se je v zadnjem času pojavilo veliko neresnic, polresnic in namigovanj. Ministrstvo za kulturo zato v izogib nadaljnjim nejasnostim in podtikanjem pojasnjuje dejstva v zvezi s stavbo in nevladnimi organizacijami, ki imajo stavbo v najemu oziroma brezplačni uporabi.

Dogodki