Skoči do osrednje vsebine

 • Slovenija je bogatejša za novo, inovativno storitev, ki bo ljubiteljem knjig omogočila lažji dostop do branja. Od danes naprej je na voljo COBISS Ela, prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji.

 • Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je udeležila odprtja obnovljene Rotunde sv. Élija v Kopru. Ministrstvo za kulturo je za obnovo cerkve zagotovilo proračunska sredstva v vrednosti 32.531 evrov. To je dobrih 49 odstotkov celotne vrednosti projekta, ki je bila ocenjena na 66.061,05 evra.

 • Ministrstvo za kulturo bo predvidoma 21. junija 2024 objavilo nov javni razpis za zeleni prehod v kulturi. Z njim bo podprlo uvajanje zelenih praks v kulturi in spodbudilo razvoj inovativnih zelenih pristopov. S tem bo omogočilo spremembe pri upravljanju organizacij, prizorišč in kulturnih dogodkov, posredno pa o pomenu zelenega prehoda ozaveščalo tudi širšo javnost.

Novice

 • Javno povabilo za novega člana stalne strokovne komisije za medije

  Ministrstvo za kulturo je objavilo javno povabilo za novega člana v stalni strokovni komisiji za medije. Vse zainteresirane kandidate vabimo, da podajo kandidaturo do vključno 28. junija 2024.

 • Dodatna sredstva za javno kulturno infrastrukturo

  Vlada je odobrila tri milijone evrov za nujne investicije v Slovenskem narodnem gledališču Maribor (SNG Maribor) in dva milijona evrov za drugo fazo izgradnje zunanjega avditorija Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica (SNG Nova Gorica), ki bo v celoti dokončan predvidoma spomladi 2025. Poleg tega se za 500.000 evrov povečujejo sredstva za avdiovizualno produkcijo.

 • Ministrstvo za kulturo sprejelo Razvojno strategijo za sodobni ples 2024–2028

  Ministrstvo za kulturo je sprejelo Razvojno strategijo za sodobni ples 2024–2028, s katero odpira novo poglavje razvoja tega področja. V prihodnjih letih ga bo usmerjalo k izboljšanju pogojev dela in široki dostopnosti kakovostnih vsebin sodobnega plesa po vsej državi.

Dogodki

Kdaj do
Kje Avla Ministrstva za kulturo

Razstava PAJETA: sožitje v ravnovesju Sečoveljskih solin

Razstava PAJETA: sožitje v ravnovesju Sečoveljskih solin izhaja iz preučevanja nastanka, razvoja in delovanja Sečoveljskih solin, obravnava združljivost srednjeveškega tipa solinarstva in ohranjanja narave, predvsem pa išče uravnotežene, povezovalne, trajnostne rešitve za sobivanje kulturne dediščine, naravnih vrednot in dejavnosti tradicionalnega solinarstva v prihodnje.