Skoči do osrednje vsebine

  • Ministrstvo za kulturo je v javno obravnavo poslalo predlog Razvojne strategije za sodobni ples 2024–2028. Strategija izpostavlja ključne izzive, vizijo, poslanstvo in smernice razvoja ter vpenjanja sodobnega plesa v širši družbeni okvir. Rok za oddajo komentarjev in pripomb na dokument je do vključno 21. marca 2024.

  • Združenje splošnih knjižnic, Skupnost občin Slovenije in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije so tudi letos objavile Javni natečaj za pridobitev oziroma za podaljšanje naziva Branju prijazna občina. Rok za oddajo prijav je 30. september 2024.

  • Ministrica dr. Asta Vrečko se je v Abu Dabiju na povabilo generalne direktorice Organizacije Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (angleško United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO) Audrey Azoulay in ministra za kulturo Združenih arabskih emiratov Salema Halida Al Kasimija udeležila tretje svetovne Unescove konference o kulturno-umetnostni vzgoji.

Novice

Dogodki

  do
Cankarjev dom, Ljubljana

Nacionalno medresorsko strokovno usposabljanje Kulturni bazar 2024

Največje strokovno usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar, ki ga že 16. leto pripravljamo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod Republike Slovenije za šolstvo ter Cankarjev dom s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev, bo 20. marca 2024 v Cankarjevem domu v Ljubljani.