Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti
Za informacije v zvezi s področji delovanja ministrstva med epidemijo covida-19 se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

 • Izjava za javnost

  V petek, 23. oktobra 2020, je skupina Aktiv delavk in delavcev v kulturi postavila pred Ministrstvo za kulturo RS niz predmetov, ki s svojo sporočilnostjo grozijo s smrtjo ministru za kulturo in njegovim sodelavcem. Prizor predstavlja pisarno po umoru: na cesto so postavljene mize, obrizgane z barvo, ki predstavlja kri, na mizah so jasno napisana imena sodelavcev. Od politike se pričakuje, da je do marsikatere provokacije strpna. Toda, ko gre za grožnjo z likvidacijo ne le politiku, temveč tudi uradnikom, ki opravljajo svoje delo, je potrebno jasno povedati, da so šle stvari predaleč.

 • Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v petek, 16. oktobra 2020, v Slovenskem narodnem gledališču Maribor udeležila 55. Festivala Boršnikovo srečanje in podelitve Borštnikovega prstana letošnjemu dobitniku Petru Boštjančiču, dolgoletnemu članu igralskega ansambla Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Državna sekretarka je na slovesnosti dobitniku Borštnikovega prstana v imenu ministrstva za kulturo čestitala, obenem pa izrekla čestitke in zahvalo tudi organizatorjem in gledališkim ustvarjalcem, ki so v tej težavni umetniški sezoni uspeli slovensko kulturo bogatiti s svojo ustvarjalnostjo.

 • S prenosom iz Narodne galerije se je v virtualnem okolju danes odvilo 20. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev.

Aktualno

 • Informacije za javni agenciji, javni sklad in javne zavode s področja kulture v zvezi z omejitvami izvajanja kulturnih dejavnosti in druge splošne informacije

  Obveščamo vas, da bo jutri, 24. 10. 2020, začel veljati Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 152/20), ki določa, da se z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva in zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, začasno prepoveduje med drugim tudi ponujanje kulturnih in kinematografskih storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.

 • Sestanek o avditoriju Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica

  Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je na ministrstvu skupaj s svojimi sodelavci sprejela direktorico Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica Majo Jerman Bratec, umetniškega vodjo gledališča Marka Bratuša, poslanko SDS Elena Zavadlav Ušaj ter podžupanjo Mestne občine Nova Gorica Damjano Pavlico.

 • Odziv ministrstva v zvezi s stavbo na Metelkovi ulici 6

  V zvezi s stavbo na naslovu Metelkova ulica 6 v Ljubljani pojasnjujemo, da je stavba glede na sodobne gradbene normative neustrezna, statično sporna in že postaja nevarna za bivanje. Streha že nekaj časa zamaka, odpada kritina, ki je že poškodovala avto na parkirišču. Zaradi slabe fasade in pomanjkanja izolacije so stroški ogrevanja bistveno višji.

Dogodki

Iskalnik