Skoči do osrednje vsebine

Informacije o ukrepih in priporočilih za izvajanje kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Informacije o aktualnih ukrepih in priporočilih za zajezitev širjenja novega koronavirusa na področjih kulturnih dejavnosti in uresničevanja verske svobode najdete na straneh Izvajanje kulturnih dejavnosti in Uresničevanje verske svobode.

Aktualno

  • Odprti poziv za slovenski paviljon na 18. arhitekturnem bienalu v Benetkah

    Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) z odprtim pozivom vabi zainteresirane k oddaji predlogov za predstavitev v slovenskem paviljonu na 18. mednarodnem arhitekturnem bienalu v Benetkah. Namen poziva je izbrati projekt in projektno skupino, ki bo zasnovala, oblikovala, izvedla in predstavljala slovenski paviljon na 18. mednarodni razstavi arhitekture. Rok za oddajo projektov je 13. oktober 2022.

  • Praznovanje 50-letnice ustanovitve Pokrajinskega arhiva Nova Gorica

    Državni sekretar mag. Marko Rusjan je bil 22. septembra slavnostni govornik na prireditvi ob praznovanju 50-letnice ustanovitve Pokrajinskega arhiva Nova Gorica. Ob tej priložnosti je v pritličju arhiva odprl prenovljene prostore – arhiv je bogatejši za novo čitalnico in predavalnico.

  • Usposabljanja za uporabnike nove aplikacije Informacijskega sistema eDediščina

    Na Ministrstvu za kulturo se zaključuje septembrsko usposabljanje za uporabnike nove aplikacije Informacijskega sistema eDediščina (ISeD), ki je bila razvita v okviru projekta z naslovom Celovita informacijska podpora procesom varstva kulturne dediščine.

Dogodki

  do

Slovanski fokus: bralna akcija in bralni klub

Letošnja bralna akcija Slovanski fokus se osredotoča na literaturo južnoslovanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije. V Slovanskem bralnem klubu izpostavljajo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije.

  do
Po vsej Sloveniji

Dnevi evropske kulturne dediščine in Teden kulturne dediščine

Zavod za varovanje kulturne dediščine je ob letošnjih Dnevih evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine skupaj s partnerji pripravili pester program dogodkov in dejavnosti, ki bo potekal po vsej Sloveniji. Slavnostnega odprtja v Narodnem muzeju Slovenije se bo udeležila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

  do
Ciudad de Mexico, Ljubljana, Maribor, Nova Gorica, Piran, Ravne na Koroškem

Napoved dogodkov: 26. september–2. oktober

Napoved dogodkov, ki se jih bodo udeležili ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, državna sekretarja mag. Marko Rusjan in Matevž Čelik ter svetovalci ministrice za kulturo in direktorji direktoratov. Seznam dogodkov sproti dopolnjujemo.