Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah med epidemijo covida-19

Aktualne informacije o omejitvah na področju izvajanja kulturnih dejavnosti zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa najdete na Izvajanje kulturnih dejavnosti, uresničevanja verske svobode pa na strani Uresničevanje verske svobode. 

Za dodatne informacije v zvezi s področji delovanja ministrstva med epidemijo covida-19 se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

Aktualno

  • Minister za kulturo na zasedanju ministrov držav EU, pristojnih za medije in informacijsko družbo

    Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se je 10. junija 2021 udeležil zasedanja ministrov članic Evropske unije, ki so pristojni za medije in informacijsko družbo. Zasedanje je potekalo v okviru spletne konference z naslovom Umetna inteligenca – inteligentna politika: izzivi in priložnosti za medije in demokracijo. Pomemben dosežek ministrskega zasedanja je sprejetje deklaracije o svobodi izražanja.

  • Strežba in uživanje hrane in pijače obiskovalcem javnih kulturnih prireditev znova dovoljena

    Vlada je na redni seji 10. junija 2021 z novelo odloka podaljšala veljavnost Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji. Poleg podaljšanja veljavnosti odloka novela odloka znova dovoljuje strežbo in uživanje hrane in pijače obiskovalcem javnih kulturnih prireditev. Novela odloka, ki začne veljati danes, 11. junija 2021, podaljšuje veljavnost odloka do vključno 20. junija 2021.

  • Poziv neodvisnim producentskim združenjem za imenovanje kandidata v svet SFC

    Ministrstvo za kulturo je 7. junija 2021 objavilo poziv neodvisnim producentskim združenjem za podajo predloga kandidata/kandidatke za enega člana sveta Slovenskega filmskega centra, javne agencije Republike Slovenije. Rok za oddajo predlogov je do vključno 22. junija 2021.