Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Prenovljen pregledovalnik podatkov o kulturni dediščini

    Na voljo je prenovljeni pregledovalnik Informacijskega sistema kulturne dediščine (ISKD).

  • Dediščinska znanost in podnebne spremembe

    Univerza v Mariboru je v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Maribor pripravila okroglo mizo Dediščinska znanost in podnebne spremembe, ki se je odvijala včeraj, 1. junija 2023, v Viteški dvorani Pokrajinskega muzeja Maribor.

  • Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje

    Prvo srečanje mednarodnega združenja za kulturo gradnje "Davos Baukultur Alliance" je bilo 19. in 20. maja v Benetkah. Srečanje združenja, ki je bilo na pobudo Švice in v sodelovanju s Svetovnim gospodarskim forumom (angleško the World Economic Forum – WEF) ustanovljeno januarja 2023 v Davosu, je odprl predsednik Švicarske konfederacije Alain Berset.

Dogodki

  do
Arboretum Volčji Potok, Botanični vrt Tal 2000, Botanični vrt Univerze v Mariboru, ČAR VRTa, Nada Vreže s.p., Dvorec Štatenberg, Grad Bogenšperk, Loški muzej Škofja Loka, Mestni park in Mestni gozd Celje, Park Tivoli, Pepin kraški vrt, Polhograjska graščina, Škalsko jezero v Velenju, Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, Titov park v Kočevju, Villa Fabiani, Vrt Ipavčeve hiše, Zgornji trg, Šentjur, Vrtnarija Trajnice Strgar, Zeliščni vrt Majnika, Zeliščni vrt v Žički kartuziji

Dobimo se na vrtovih

V prvem junijskem vikendu v sklopu evropske prireditve Rendez-vous aux jardins že skoraj dvajset držav, vključno s Francijo (pobudnico prireditve), Nemčijo, Slovenijo, Hrvaško, Italijo, obiskovalcem na široko odpira vrata raznolikih vrtov. Letošnja tema: »glasba v vrtu« še posebej nagovarja obiskovalce, da prisluhnejo zvokom - petju, šumenju, zvočnim instalacijam ali ustvarjanju glasbenikov.