Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Aktualne informacije o omejitvah na področju izvajanja kulturnih dejavnosti zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa najdete na Izvajanje kulturnih dejavnosti, uresničevanja verske svobode pa na strani Uresničevanje verske svobode. 

Za dodatne informacije v zvezi z ukrepi s področja delovanja ministrstva se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

Aktualno

  • Narodna galerija išče dela Mateja Sternena

    V Narodni galeriji jeseni pripravljajo razstavo del slovenskega impresionista Mateja Sternena. Da bi sestavili kar najpopolnejši seznam umetnin, prosijo vse lastnike njegovih del, da se jim oglasijo.

  • Objavljen razpis za štipendije dunajskega festivala Wiener Festwochen

    Štipendije so namenjene mladim, perspektivnim umetnikom in kulturnim delavcem iz Avstrije, Slovaške, Madžarske, Češke, Slovenije in Hrvaške. Izobraževalni program za mlade bo potekal med festivalom, in sicer od 25. maja do 5. junija 2022. Rok za prijavo je 11. februar.

  • Minister dr. Simoniti na vladnem obisku v Posavski regiji

    Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se skupaj z drugimi predstavniki Vlade Republike Slovenije mudi na delovnem obisku v Posavski regiji. Ogledal si bo grad Pišece ter obiskal podjetje Siliko in Galerijo Božidarja Jakca. Ob obisku regije predstavljamo nekatere projekte in program, ki jih v tej regiji (so)financira Ministrstvo za kulturo.

Dogodki

 
Avla in spletna stran ministrstva za kulturo

Razstava mehiško-ameriškega fotografa Carlosa Davida – Personae

V avli in na spletni strani Ministrstva za kulturo je na ogled fotografska razstava z naslovom Personae. Mehiško-ameriški portretni fotograf Carlos David raziskuje zapleteno razmerje med tem, kako vidimo sebe in načinom, kako se predstavljamo drugim.

 
Narodni muzej Slovenije

Oblike za novo demokracijo: Fabiani – Plečnik – Vurnik

Dopolnjujočo virtualno razstavo "Pionirji slovenske sodobne arhitekture – Fabiani, Plečnik in Vurnik – Oblike za novo demokracijo", ki je od 10. maja 2021 potekala na spletni strani in družbenih kanalih Ministrstva za kulturo, zaokrožujemo z razstavno-knjižnim projektom v Narodnem muzeju Slovenije.