Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Aktualne informacije o omejitvah na področju izvajanja kulturnih dejavnosti zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa najdete na Izvajanje kulturnih dejavnosti, uresničevanja verske svobode pa na strani Uresničevanje verske svobode. 

Za dodatne informacije v zvezi z ukrepi s področja delovanja ministrstva se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

 • Od 20. do 24. oktobra poteka v Frankfurtu največji mednarodni knjižni sejem, tokrat 73. po vrsti. Geslo letošnjega sejma, ki ga organizatorji razumejo kot korak k normalnosti, je Re:connect. Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc in vršilka dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za ustvarjalnost Barbara Koželj Podlogar sta si ogledali slovensko stojnico in predstavitve slovenskih zamejskih založb.

 • Center za kreativnost, ki deluje pod okriljem Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, je po prejemu nacionalne nagrade tokrat uvrščen tudi v finalni izbor za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva (EEPA) za leto 2021, in sicer v kategoriji "spodbujanje podjetniškega duha". To je priznanje tudi za Ministrstvo za kulturo, saj smo ključni partner in soustvarjalec projekta. Podelitev nagrad bo novembra.

 • Vladni obiski slovenskih regij so vsestransko koristni, saj med drugim omogočajo vpogled v dosedanje dosežke, prihodnje načrte, potrebe in želje na področju kulture v posameznih regijah. Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je 19. oktobra 2021 obiskal Obalno-kraško regijo.

Aktualno

 • Minister dr. Simoniti na vladnem obisku v Obalno-kraški regiji

  Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je danes skupaj z ostalimi vladnimi predstavniki na obisku v Obalno-kraški regiji. Ob obisku predstavljamo nekatere projekte in programe, ki jih v tej regiji – po površini eni manjših statističnih regij in edini z izhodom na morje – (so)financira Ministrstvo za kulturo.

 • V portoroškem Avditoriju so včeraj razglasili dobitnike filmskih vesen

  24. Festival slovenskega filma Portorož se je včeraj, 17. oktobra 2021, sklenil s podelitvijo najvišjih nacionalnih priznanj za dosežke na področju filmske umetnosti. Dobitnikom vesen čestitamo!

 • Sporočilo za javnost v zvezi z odborom LIBE

  Na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije obžalujemo, da ni prišlo do sestanka z delegacijo Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE). Na ministrstvu smo želeli, da se ta sestanek posname, kar pa so v delegaciji zavrnili. Posnetek in magnetogram tega srečanja bi bila samo interna in namenjena zgolj za pripravo zapisnika in arhiv ministrstva.