Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo pri Svetem sedežu Vatikan

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Veleposlaništvo obeležilo dan državnosti s slovesno mašo in sprejemom

    Veleposlaništvo Republike Slovenije pri Svetem sedežu in Suverenem malteškem viteškem redu je obeležilo dan državnosti s sprejemom, ki je sledil slovesni maši, ki jo je daroval nadškof Paul Richard Gallagher, tajnik Svetega sedeža za odnose z državami in mednarodnimi organizacijami.

  • Izvedba posvetovalnih referendumov, 9. junij 2024

    Posvetovalnih referendumi bodo potekali skupaj z volitvami poslancev v Evropski parlament, 9. junija 2024. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije pri Svetem sedežu bo odprto med 9. in 17. uro.

  • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

    Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.