Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Sofija

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

  • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil virtualnega srečanja zunanjih ministrov Berlinskega procesa, ki ga organizirata Bolgarija in Severna Makedonije kot letošnji sopredsedujoči državi. Ministri so se na srečanju posvetili pomenu krepitve evropske perspektive Zahodnega Balkana ter ukrepom za izgradnjo zaupanja. Poudarili so pomen regionalnega sodelovanja, vključno s povečanjem povezljivosti in mobilnosti prebivalstva regije, kar je ključnega pomena za ohranjanje pozitivne perspektive predvsem za mlade v regiji.

Novice