Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
  • Opozorilo na spletne prevare v zvezi s slovenskim državljanstvom in potnimi listi

    Državljani tretjih držav naj bodo pozorni pri poslovanju s podjetji, ki ponujajo pomoč pri pridobitvi slovenskega državljanstva ali slovenskega potnega lista. Na spletu so številne lažne spletne strani in lažna elektronska sporočila, ki ponujajo pomoč pri hitrejši obravnavi vlog za pridobitev državljanstva ali potnega lista in se pretvarjajo, da zastopajo uradne organe Republike Slovenije.

  • Zunanji ministri na virtualnem srečanju Berlinskega procesa razpravljali o aktualnih izzivih na Zahodnem Balkanu

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil virtualnega srečanja zunanjih ministrov Berlinskega procesa, ki ga organizirata Bolgarija in Severna Makedonije kot letošnji sopredsedujoči državi. Ministri so se na srečanju posvetili pomenu krepitve evropske perspektive Zahodnega Balkana ter ukrepom za izgradnjo zaupanja. Poudarili so pomen regionalnega sodelovanja, vključno s povečanjem povezljivosti in mobilnosti prebivalstva regije, kar je ključnega pomena za ohranjanje pozitivne perspektive predvsem za mlade v regiji.

  • Minister dr. Logar na virtualni konferenci zunanjih ministrov držav pobude Tri morja

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil video konference zunanjih ministrov in državnih sekretarjev držav pobude Tri morja. Minister dr. Logar je na konferenci predstavil slovenske poglede do nadaljnjega institucionalnega povezovanja pobude in procesa tesnejšega sodelovanja v širši regiji srednje in vzhodne Evrope.