Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Slovenija in Bolgarija imata dobre in prijateljske odnose, brez odprtih vprašanj. Povezuje ju članstvo v EU in NATO, dediščina slovanskih kultur ter skupni interesi v širši regiji, s poudarkom na podpori evropski integraciji držav Zahodnega Balkana.

Veleposlanik Anžej Frangeš je poverilna pisma predsedniku Republike Bolgarije Rumenu Radevu predal 3. septembra 2018. Slovesna otvoritev prostorov veleposlaništva je potekala 25. oktobra 2018 ob prisotnosti zunanjih ministrov obeh držav, v okviru uradnega obiska ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja v Bolgariji. Od junija 2016 v Sofiji deluje tudi Konzulat Republike Slovenije, na čelu s častnim konzulom Nikolajem Vassilevim.