Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Seul

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Zadnji dan skupnega obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana v Seulu sta ministra opravila več srečanj na najvišji politični ravni. Poleg tega pa sta obiskala raziskovalno-razvojni center podjetja KIA in se srečala s predsednikom in generalnim direktorjem korporacije KIA.

  • Podpredsednica Vlade RS in ministrica Tanja Fajon ter minister Matjaž Han se z gospodarsko delegacijo mudita v Koreji. Udeležila sta se uradnega odprtja prostorov slovenskega veleposlaništva v Seulu, opravila politične pogovore in sodelovala na gospodarsko-promocijskih dejavnostih predstavitve slovenskega poslovnega investicijskega okolja, gospodarstva, turizma in priložnosti za tuje investitorje.

  • Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je srečala s posebnim odposlancem predsednika Republike Koreje Parkom Bjeong-seugom. Srečanje je bilo namenjeno pogovorom o možnostih za okrepitev dvostranskega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Republiko Korejo.

Novice