Skoči do osrednje vsebine

Južna Koreja

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Vstop v Južno Korejo

Slovenski državljani za vstop v Južno Korejo vizuma ne potrebujejo, vendar pa od 1. septembra 2021 dalje potrebujejo predhodno avtorizacijo vstopa.

Južna Koreja je s 1. septembrom 2021 vzpostavila elektronski sistem za avtorizacijo vstopa v državo. K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization). Vsi tuji državljani, vključno z državljani Slovenije lahko vstopijo v Korejo brez vize vendar s pridobljenim K-ETA. Potniki morajo pridobiti K-ETA vsaj 24 ur pred začetkom potovanja.


K-ETA ne izključuje obveznega dokumenta o negativnem rezultatu opravljenega PCR testa in ne spreminja pravil o izolaciji v karanteni.  


K-ETA mobilna aplikacija je dosegljiva v "Apple store" ali m.k-eta.go.kr, oziroma na spletni povezavi: www.k-eta.go.kr


Odgovor na zaprosilo za K-ETA se pošlje na elektronski naslov prosilca. Veljavnost je dve leti od datuma izdaje in velja za vse vstope ali izstope iz države. Cena je 10.000-KRW.


Informacija s podrobnejšimi podatki v angleškem jeziku je na voljo tukaj.

Konzularna pomoč

Konzularna zaščita se zagotavlja nerezidenčno iz druge države. Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije.

Splošna opozorila

Južnokorejske oblasti izvajajo vaje iz civilne zaščite običajno vsak petnajsti (15.) dan v mesecu (razen januarja, februarja, julija ali decembra). Med vajami se izvede preskus siren, zaustavi se promet in lahko se zgodi, da se je potrebno umakniti na postaje podzemne železnice ali v klet. Svetujemo spremljanje krajevnih sredstev javnega obveščanja o morebitnih naslednjih izvedbah vaj.

Vstop v Severno Korejo iz Južne Koreje ni mogoč, razen v primeru uradnega obiska industrijskega objekta Kaesong.

Za vožnjo po cesti potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

Za posedovanje, uporabo ali trgovanje z drogami so zagrožene dolgoletne zaporne kazni in visoke denarne kazni. To velja tudi za osebno uporabo majhnih količin marihuane.

Prenosni telefoni, kupljeni izven Južne Koreje, običajno ne delujejo. Prenosne telefone si lahko sposodite na letališču ob prihodu.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.