Skoči do osrednje vsebine

Singapur

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop v Singapur vizuma ne potrebujejo.

Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v Singapur.

Vsi tujci, ki vstopajo oz. zapuščajo Singapur, morajo ob mejni kontroli podati tudi prstne odtise.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko predstavništvo in konzulat katerekoli države članice Evropske unije. Kontakti so dosegljivi na spletni strani Evropske komisije.

Splošna opozorila

Za vožnjo po Singapurju potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje.

Za določena kazniva dejanja (npr. trgovanje z mamili, umor) velja obvezna smrtna kazen. Za kateri koli prekršek v zvezi z drogami, so zagrožene visoke kazni. Če imate v lasti večje količine droge (npr. 500g kanabisa) se smatra, da trgujete z mamili.

Kazni za prekoračenje veljavnosti singapurskega vizuma vključujejo denarne kazni, zaporne kazni, telesno kaznovanje (z leseno palico) in / ali izgon iz države – odvisno od prekoračenega časa.

Veliko prekrškov, vključno z "nespodobnim ravnanjem" (neprimernim ravnanjem moških do žensk) in vandalizmom, je kaznovanih s telesnim kaznovanjem (z leseno palico). Svetujemo, da ste previdni in se vzdržite kakršnih koli dejanj, ki bi lahko bila tolmačena kot nadlegovanje.

Javno razkazovanje/izobešanje državnih zastav ali državnih emblemov ni zakonito, razen v nekaterih izjemnih primerih.

Nekatera zdravila, ki jih je pri nas mogoče dobiti na recept ali kupiti v lekarni brez recepta, se v Singapurju obravnavajo kot nadzirane snovi. Zato je potrebno najmanj deset dni pred načrtovanim potovanjem v Singapur zaprositi Singapursko ministrstvo za zdravje za dovoljenje za vnos tovrstnih zdravil v Singapur. Zdravila, ki ne vsebujejo nadziranih snovi, se lahko v Singapur prinesejo brez dovoljenja, vendar trimesečno zalogo in z zdravniškim potrdilom ali kopijo zdravniškega recepta. Podrobnejše informacije so na voljo na spletni strani Urada za zdravstvene znanosti.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.