Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Podgorica

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na uradnem obisku gostila ministra za zunanje zadeve Črne gore Filipa Ivanovića. Potrdila sta obojestranski interes za nadaljnjo krepitev dvostranskih odnosov med državama, predvsem na področju gospodarstva. Osrednjo pozornost sta namenila napredku Črne gore na poti v EU in aktualnim razmeram v regiji Zahodnega Balkana.

 • Državni sekretar Marko Štucin se je ob robu Sveta za splošne zadeve EU udeležil medvladne konference s Črno goro, na kateri so udeleženci obravnavali aktualno stanje pristopnega procesa, predlagane pa so bile tudi politične usmeritve za prihodnje delo. Konferenca pomeni priznanje za dosežene rezultate Črne gore in predstavlja spodbudo za nadaljevanje reform s poudarkom na vladavini prava.

 • Predsednik vlade dr. Robert Golob se je srečal s predsednikom Črne gore Jakovom Milatovićem, ki se je mudil na obisku v Sloveniji.

Novice

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

 • Državni sekretar Štucin v Podgorici zagotovil nadaljnjo podporo Slovenije Črni gori na poti v EU

  Državni sekretar Marko Štucin se je v Podgorici srečal z ministrom za zunanje zadeve dr. Filipom Ivanovićem, ministrico za evropske zadeve Maido Gorčević ter vodjo Delegacije EU v Črni gori Oano Cristino Popa. Na političnih konzultacijah se je sestal z državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Črne gore Milisavom Raspopovićem.

 • Predstavitev CMSR v Podgorici

  Dejan Prešiček, direktor CMSR in Mojca Kopše, vodja oddelka za mednarodno razvojno sodelovanje v CMSR sta v Podgorici (11. in 12. decembra) predstavila delo CMSR in možnosti prijave projektnih predlogov v sklopu aktualnega razpisa.