Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Podgorica

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Državni sekretar Marko Štucin se je ob robu Sveta za splošne zadeve EU udeležil medvladne konference s Črno goro, na kateri so udeleženci obravnavali aktualno stanje pristopnega procesa, predlagane pa so bile tudi politične usmeritve za prihodnje delo. Konferenca pomeni priznanje za dosežene rezultate Črne gore in predstavlja spodbudo za nadaljevanje reform s poudarkom na vladavini prava.

 • Predsednik vlade dr. Robert Golob se je srečal s predsednikom Črne gore Jakovom Milatovićem, ki se je mudil na obisku v Sloveniji.

 • Na povabilo predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar se je od 6. do 7. novembra na uradnem obisku v Sloveniji mudil predsednik Črne gore Jakov Milatović s soprogo.

Novice

 • Državni sekretar Štucin v Podgorici zagotovil nadaljnjo podporo Slovenije Črni gori na poti v EU

  Državni sekretar Marko Štucin se je v Podgorici srečal z ministrom za zunanje zadeve dr. Filipom Ivanovićem, ministrico za evropske zadeve Maido Gorčević ter vodjo Delegacije EU v Črni gori Oano Cristino Popa. Na političnih konzultacijah se je sestal z državnim sekretarjem na Ministrstvu za zunanje zadeve Črne gore Milisavom Raspopovićem.

 • Predstavitev CMSR v Podgorici

  Dejan Prešiček, direktor CMSR in Mojca Kopše, vodja oddelka za mednarodno razvojno sodelovanje v CMSR sta v Podgorici (11. in 12. decembra) predstavila delo CMSR in možnosti prijave projektnih predlogov v sklopu aktualnega razpisa.

 • Poziv k preprečevanju nasilja nad ženskami in deklicami brez izgovorov

  Danes obeležujemo mednarodni dan za odpravo nasilja nad ženskami in deklicami, globalno najbolj razširjene oblike zlorabe ali kršitve človekovih pravic. Po svetu vsako uro zaradi nasilja v družini umre več kot pet žensk ali deklic. Vsaka tretja ženska bo tekom svojega življenja žrtev nasilja.