Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Podgorica

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je bila na povabilo predsednika Jakova Milatovića na uradnem obisku v Črni gori. Gostitelj je predsednico republike sprejel z vojaškimi častmi, v ospredju njunih današnjih pogovorov pa so bila prizadevanja Črne gore na poti v Evropsko unijo ter pomen čimprejšnje integracije držav Zahodnega Balkana v evroatlantske integracije za stabilnost v regiji.

 • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na uradnem obisku gostila ministra za zunanje zadeve Črne gore Filipa Ivanovića. Potrdila sta obojestranski interes za nadaljnjo krepitev dvostranskih odnosov med državama, predvsem na področju gospodarstva. Osrednjo pozornost sta namenila napredku Črne gore na poti v EU in aktualnim razmeram v regiji Zahodnega Balkana.

 • Državni sekretar Marko Štucin se je ob robu Sveta za splošne zadeve EU udeležil medvladne konference s Črno goro, na kateri so udeleženci obravnavali aktualno stanje pristopnega procesa, predlagane pa so bile tudi politične usmeritve za prihodnje delo. Konferenca pomeni priznanje za dosežene rezultate Črne gore in predstavlja spodbudo za nadaljevanje reform s poudarkom na vladavini prava.

Novice

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Prve dvostranske gospodarske konzultacije na ravni generalnih direktorjev med Slovenijo in Črno goro

  Ob robu uradnega obiska predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar so v Podgorici potekale prve bilateralne gospodarske konzultacije na nivoju generalnih direktorjev, pristojnih za področje gospodarske diplomacije med Republiko Slovenijo in Črno goro.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.