Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Podgorica

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Poziv k preprečevanju nasilja nad ženskami in deklicami brez izgovorov

    Danes obeležujemo mednarodni dan za odpravo nasilja nad ženskami in deklicami, globalno najbolj razširjene oblike zlorabe ali kršitve človekovih pravic. Po svetu vsako uro zaradi nasilja v družini umre več kot pet žensk ali deklic. Vsaka tretja ženska bo tekom svojega življenja žrtev nasilja.

  • Podpisan Sporazum o ustanovitvi Centra za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu

    Ob robu Berlinskega procesa v Tirani je bil podpisan Sporazum o ustanovitvi Centra za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu kot mednarodne organizacije. S tem je bil postavljen temelj za dolgoročno regionalno stičišče za usposabljanje in sodelovanje strokovnjakov na področjih kibernetske varnosti, pregona kibernetskega kriminala in mednarodnega sodelovanja.

  • Slovenija so-izvaja mednarodni projekt "Njene kibernetske sledi" za usposabljanje žensk

    18. septembra 2023 se je v Podgorici pričela tridnevna izobraževalna konferenca v okviru mednarodnega projekta 'Njene kibernetske sledi' (angleško Her CyberTracks), ki se izvaja v sodelovanju Centra za kibernetsko zmogljivost na Zahodnem Balkanu in Univerze Črna gora. Projekt temelji na prizadevanjih Mednarodne telekomunikacijske zveze in Nemčije za premostitev digitalnega razkoraka med spoloma.