Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Haag

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Minulo soboto je v Haagu potekal že deseti, tradicionalni Festival ambasad, ki je obiskovalcem približal raznoliko kulturo in kulinariko držav sveta. Svojo turistično in kulinarično ponudbo je na dogodku predstavila tudi Slovenija.

  • Veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem opravlja tudi funkcijo stalnega predstavnika RS pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW). Veleposlanik Jožef Drofenik je 19. septembra 2022 predal poverilna pisma generalnemu direktorju OPCW Fernandu Ariasu.

  • Veleposlanik Jožef Drofenik je 14. septembra 2022 predal poverilna pisma nizozemskemu kralju Willemu-Alexandru in s tem uradno nastopil funkcijo veleposlanika Republike Slovenije v Haagu.

Novice