Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Haag

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem opravlja tudi funkcijo stalnega predstavnika RS pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW). Veleposlanik Jožef Drofenik je 19. septembra 2022 predal poverilna pisma generalnemu direktorju OPCW Fernandu Ariasu.

  • Veleposlanik Jožef Drofenik je 14. septembra 2022 predal poverilna pisma nizozemskemu kralju Willemu-Alexandru in s tem uradno nastopil funkcijo veleposlanika Republike Slovenije v Haagu.

  • Haag, 3. september 2022 - Po dveh letih premora je minulo soboto prebivalstvo Haaga in okolice znova razveseljeval tradicionalni Festival ambasad ter okusi, vonji in melodije držav vsega sveta.

Novice