Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Haag

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • 33 let slovenske državnosti smo v Haagu obeležili s slavnostnim sprejemom za diplomatski zbor, Slovence na Nizozemskem in naše nizozemske partnerje na enkratni lokaciji.

 • Evropska komisija je sprejela odločitev o splošnem povišanju takse za izdajo šengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum tipa C) za 12 odstotkov. Višje takse, ki bodo veljale po vsem svetu, se pričnejo obračunavati z 11. junijem 2024.

 • V čast Prešernovemu dnevu, slovenskemu kulturnemu prazniku,  smo 1. marca 2024 v znani haaški galeriji "Haagse Kunstkring" priredili večer slovenske popevke.

Novice

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

 • Dvostransko srečanje ministrice Fajon z nizozemsko zunanjo ministrico Bruins Slot v Haagu

  Ministrica Tanja Fajon se je na dvostranskem srečanju sestala z ministrico za zunanje zadeve Kraljevine Nizozemske Hanke Bruins Slot. Osrednje teme pogovora so bile aktivnosti za krepitev dvostranskih odnosov med državama ter izmenjava stališč o aktualnih evropskih in mednarodnih temah.