Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Veleposlaništvo predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo na Nizozemskem, varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb v državi sprejemnici ter pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje med državama na vseh področjih. Pristojno je tudi za spremljanje dogajanja v mednarodnih organizacijah, kot so Organizacija za prepoved kemičnega orožja, Mednarodno kazensko sodišče, Meddržavno sodišče in ostale mednarodne organizacije s sedežem na Nizozemskem.

Veleposlanica

Zgodovina Veleposlaništva v Haagu

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Kraljevini Nizozemski je bilo odprto junija 2000. Od takrat so se na funkciji veleposlanika zvrstili naslednji veleposlaniki:

  • Sanja Štiglic (23. avgusta 2017 - predaja poverilnih pisem kralju Willemu-Alexandru)
  • Roman Kirn (16. oktobra 2013 - predaja poverilnih pisem kralju Willemu-Alexandru)
  • mag. Leon Marc (18. marec 2009 - predaja poverilnih pisem kraljici Beatrix)
  • dr. Tea Petrin (23. junija 2004 - predaja poverilnih pisem kraljici Beatrix)
  • dr. Boris Frlec (7. junija 2000 - predaja poverilnih pisem kraljici Beatrix)

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: