Skoči do osrednje vsebine

Nizozemska

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Varnost potovanj

Glede na pojav virusa Covid-19 na Nizozemskem, slovenskim državljanom na Nizozemskem svetujemo, da spremljajo spletno stran Nizozemskega Inštituta za javno zdravje in okolje ter upoštevajo preventivne ukrepe in navodila pristojnih inštitucij.

Na Nizozemskem deluje telefonska številka 0800-1351 za informacije v zvezi z virusom Covid-19. Na brezplačni telefonski številki 0800-1202 se je v primeru simptomov možno naročiti na testiranje.

Glede ukrepov, ki jih sprejema Nizozemska vlada svetujemo, da spremljate spletno stran nizozemske vlade v angleškem jeziku, namenjeno informacijam v zvezi s COVID-19.

Upoštevati je treba osnovne ukrepe kot so umivanje rok in vzdrževanje medosebne razdalje 1,5 metra. Doma morajo ostati vsi s simptomi virusa.

Pogoje vstopa na Nizozemsko, povezane z omejevanjem širjenja Covid-19, lahko spremljate na spletnih straneh nizozemske vlade (v angleščini).

S 24.6.2021 Nizozemska sprošča omejitvene ukrepe za potnike iz Slovenije - ukinja se zahteva po negativnem covid testu in priporočilo karantene.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Nizozemsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.