Skoči do osrednje vsebine

Nizozemska

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Varnost potovanj

Na Nizozemskem ni več posebnih ukrepov za omejevanje širjenja Covid-19. Upoštevati velja splošne nasvete glede higiene rok in kašlja, prezračevanja in izogibanja množicam. Kdor ima simptome Covid-19, se mora (samo)testirati in v primeru pozitivnega testa spoštovati izolacijsko obdobje. 

Podrobnejše aktualne informacije glede Covid-19 najdete na spletni strani nizozemske vlade (v angleškem jeziku). 

Aktualni pogoji vstopa na Nizozemsko, povezani z omejevanjem širjenja Covid-19, so na voljo tu (v angleščini). Od 23.3.2022 ni več posebnih vstopnih zahtev za potnike iz Slovenije.

Vstop v državo

Slovenski državljani za vstop na Nizozemsko vizuma ne potrebujejo.

Slovenski državljani lahko v vse države članice EU vstopajo z veljavno osebno izkaznico.

Konzularna pomoč

Slovenski državljani se za konzularno pomoč lahko obrnejo na veleposlaništvo ali konzulat Republike Slovenije. Kaj lahko in česa ne morejo za vas storiti različne vrste slovenskih predstavništev, si preberite v rubriki Pomoč slovenskih predstavništev v tujini.


Priporočamo, da upoštevate naslednje napotke pred potovanjem.

Informacije o morebitnih obveznih in priporočljivih cepljenjih so na voljo na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.

Splošno opozorilo o nevarnosti terorizma.