Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • RAZSTAVA ‘PRIHODNOST BIVANJA’ V EINDHOVNU

  Veleposlanica Štiglic je v Eindhovnu uradno odprla razstavo sodobnega slovenskega oblikovanja "The Future of Living" kot del programa "Dutch Design Week 2021". Do 24. oktobra, si lahko ogledate 19 od 90 izbranih izdelkov, ki so v zadnjih dveh letih prejeli znak oblikovalske odličnosti "Made in Slovenia".

 • Slovenija 16. avgusta uvaja obrazec za sledenje letalskih in ladijskih potnikov

  Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

 • Obvestilo volivcem - referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 25. maja 2021 sprejel Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G). Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, številka 84/21. Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 11. julija 2021.

 • Minister dr. Logar z nizozemskim ministrom Blokom za nadaljnjo krepitev sodelovanja v luči predsedovanja Svetu EU

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v okviru današnjega delovnega obiska v Haagu srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Kraljevine Nizozemske Stefom Blokom. Ministra sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama, pri čemer sta se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja na področjih skupnega interesa.