Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Zakonodajni referendumi - volišče v Haagu

  27. novembra 2022 bo potekalo glasovanje o treh zakonodajnih referendumih: o Zakonu o spremembah Zakona o vladi Republike Slovenije, o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi in o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Haagu bo odprto od 9. do 17. ure.

 • Predsedniške volitve 2022 - 2. krog

  Drugi krog glasovanja na volitvah predsednika oziroma predsednice republike bo 13. novembra 2022. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Haagu bo odprto od 9. do 17. ure.

 • Obvestilo o izvedbi zakonodajnih referendumov na diplomatskih predstavništvih in konzulatih

  Državni zbor Republike Slovenije je 18. septembra 2022 sprejel odloke o razpisu treh zakonodajnih referendumov: o Zakonu o spremembah Zakona o vladi Republike Slovenije, o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi in o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija. Glasovanje se izvede v nedeljo, 27. novembra 2022.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022, drugi krog - obvestilo volivcem

  V nedeljo, 23. oktobra 2022, so v Sloveniji potekale volitve predsednika oziroma predsednice republike. Največ glasov sta prejela kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar ter se uvrstila v drugi krog glasovanja.

 • Predsedniške volitve 2022 - volišče v Haagu

  Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Haagu bo odprto v nedeljo, 23. oktobra 2022, med 9. in 17. uro.

 • Veleposlanik Drofenik predal poverilna pisma generalnemu direktorju OPCW

  Veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem opravlja tudi funkcijo stalnega predstavnika RS pri Organizaciji za prepoved kemičnega orožja (OPCW). Veleposlanik Jožef Drofenik je 19. septembra 2022 predal poverilna pisma generalnemu direktorju OPCW Fernandu Ariasu.

 • Veleposlanik Drofenik predal poverilna pisma kralju Willemu-Alexandru

  Veleposlanik Jožef Drofenik je 14. septembra 2022 predal poverilna pisma nizozemskemu kralju Willemu-Alexandru in s tem uradno nastopil funkcijo veleposlanika Republike Slovenije v Haagu.

 • Festival ambasad v Haagu

  Haag, 3. september 2022 - Po dveh letih premora je minulo soboto prebivalstvo Haaga in okolice znova razveseljeval tradicionalni Festival ambasad ter okusi, vonji in melodije držav vsega sveta.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • RAZSTAVA ‘PRIHODNOST BIVANJA’ V EINDHOVNU

  Veleposlanica Štiglic je v Eindhovnu uradno odprla razstavo sodobnega slovenskega oblikovanja "The Future of Living" kot del programa "Dutch Design Week 2021". Do 24. oktobra, si lahko ogledate 19 od 90 izbranih izdelkov, ki so v zadnjih dveh letih prejeli znak oblikovalske odličnosti "Made in Slovenia".

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta 2021 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2021.

 • Slovenija 16. avgusta uvaja obrazec za sledenje letalskih in ladijskih potnikov

  Slovenija uvaja elektronski obrazec za sledenje potnikov v letalskem in ladijskem prometu (križarke). Vsi potniki, ki bodo vstopali v Slovenijo z letalom ali ladjo, bodo od 16. avgusta 2021 pred vstopom v državo pozvani, da izpolnijo elektronski obrazec za sledenje potnikov (digital Passenger Locator Form – obrazec dPLF).

 • Obvestilo volivcem - referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 25. maja 2021 sprejel Odlok o razpisu zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G). Odlok je objavljen v Uradnem listu RS, številka 84/21. Glasovanje na referendumu se izvede v nedeljo, 11. julija 2021.

 • Opozorilo na spletne prevare v zvezi s slovenskim državljanstvom in potnimi listi

  Državljani tretjih držav naj bodo pozorni pri poslovanju s podjetji, ki ponujajo pomoč pri pridobitvi slovenskega državljanstva ali slovenskega potnega lista. Na spletu so številne lažne spletne strani in lažna elektronska sporočila, ki ponujajo pomoč pri hitrejši obravnavi vlog za pridobitev državljanstva ali potnega lista in se pretvarjajo, da zastopajo uradne organe Republike Slovenije.

 • Minister dr. Logar z nizozemskim ministrom Blokom za nadaljnjo krepitev sodelovanja v luči predsedovanja Svetu EU

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je v okviru današnjega delovnega obiska v Haagu srečal z gostiteljem, ministrom za zunanje zadeve Kraljevine Nizozemske Stefom Blokom. Ministra sta potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama, pri čemer sta se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja na področjih skupnega interesa.