Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Bukarešta

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Romunija je neodvisnost Republike Slovenije priznala 18. januarja 1992, medsebojne diplomatske odnose pa smo vzpostavili avgusta istega leta.

  • Slovenska Enota za prečrpavanje večjih količin vode (High Capacity Pumping – SI HCP) med 19. in 24. oktobrom sodeluje na mednarodni praktični vaji na temo poplav. Namen vaje, ki jo s podporo mehanizma Unije na področju civilne zaščite organizira romunski Nacionalni center za upravljanje nesreč Apell, je preveriti usklajenost skupnega odzivanja, delovanja in sodelovanja različnih mednarodnih reševalnih enot ter služb v primeru poplav.

Novice