Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • V tednu pred svetovnim dnevom čebel (20. maj) je mednarodna Ženeva obeleževala pobudo, katere namen je povečati zaščito opraševalcev z ozaveščanjem in izobraževalnimi dejavnostmi. To je že šesta obeležitev v Ženevi, potem ko je ta dan leta 2017 na pobudo Slovenije ob podpori Organizacije za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agriculture Organization – FAO) razglasila Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN).

  • Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh je z nagovorom obeležila mednarodni dan deklet in žensk v informacijsko-komunikacijskih tehnologijah. Namen mednarodnega dne, ki ga je uvedla Mednarodna telekomunikacijska zveza in ga obeležimo vsak zadnji četrtek v aprilu, je opozarjanje na pomanjkanje deklet in žensk na področju IKT ter spodbujanje, da se odločijo za študij in poklice v tehnološkem sektorju.

  • 12. mednarodna konferenca Dan Afrike, ki je potekala pod naslovom "Afrika in Evropa: Podnebna varnost za prihodnost – globalni izzivi, lokalni ukrepi", je v Slovenijo privabila največ udeležencev doslej. Na Brdu pri Kranju je okoli 350 udeležencev iz 50 držav, od tega 24 afriških, razpravljalo o podnebni varnosti in rešitvah zanjo.

Novice