Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Slovenija se je pridružila Københavnski zavezi o tehnologiji za demokracijo

    Slovenija se je pridružila Københavnski zavezi o tehnologiji za demokracijo, ki določa okvir in predvideva skupno digitalno prihodnost, ki temelji na demokratičnih vrednotah in človekovih pravicah.

  • Začetek 51. zasedanja Sveta OZN za človekove pravice

    Danes se v Ženevi začenja 51. redno zasedanje Sveta Organizacije združenih narodov (OZN) za človekove pravice. Slovenija bo aktivno sodelovala v razpravah in pogajanjih o pobudah, prav tako bo v imenu regionalne skupine držav vložila resolucijo o svetovnem programu za izobraževanje za človekove pravice. Skupaj z Argentino in Brazilijo bo predlagala tudi podaljšanje mandata neodvisne izvedenke Združenih narodov za pravice starejših.

  • Srečanje mag. Karin Žvokelj z generalnim direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino

    V okviru generalne skupščine držav članic Svetovne organizacije za intelektualno lastnino je 16. julija v Ženevi potekalo srečanje delegacije Republike Slovenije z generalnim direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Darenom Tangom.