Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Mednarodna Ženeva danes praznuje dan čebel, da bi dvignila globalno ozaveščenost o ključni vlogi čebel in opraševanja za prehransko varnost, odpravo lakote in ohranitev biotske raznovrstnosti. Svetovni dan čebel praznujemo že petič, potem ko ga je leta 2017 na slovensko pobudo ob podpori Organizacije za prehrano in kmetijstvo (angleško Food and Agriculture Organization - FAO) razglasila Generalna skupščina ZN.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Začelo se je 12. zasedanje Odprte delovne skupine OZN za staranje (OEWGA), ki se osredotoča na prispevek starejših oseb k trajnostnem razvoju in na ekonomsko varnost. Slovenijo, ki je zagovornica mednarodnopravne ureditve pravic starejših, na zasedanju vodi državni sekretar dr. Stanislav Raščan.

Aktualno