Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri Uradu Združenih narodov in ostalih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Ženeva predstavlja edinstveno multilateralno vozlišče v Evropi in zato je prisotnost Slovenije kot ene odločnih zagovornic učinkovitega multilateralizma tu posebej pomembna. Stalno predstavništvo v Ženevi vsakodnevno zastopa interese Slovenije v številnih tukajšnjih organizacijah, pri tem pa nas vodijo Deklaracija o zunanji politiki Republike Slovenije ter drugi temeljni dokumenti s področja zunanje politike.

Na stalnem predstavništvu posebno pozornost namenjamo sodelovanju v Svetu OZN za človekove pravice, Svetovni zdravstveni organizaciji, Konferenci za razorožitev, Uradu Visokega komisariata OZN za begunce, Mednarodni organizaciji za migracije, Svetovni trgovinski organizaciji, Mednarodni organizaciji dela, Evropski organizaciji za jedrske raziskave, Mednarodni zvezi za telekomunikacije, Svetovnem ekonomskem forumu in številnih drugih tukajšnjih organizacijah.

Stalna predstavnica

Politične zadeve

Ekonomske zadeve

Administrativne zadeve