Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri Uradu Združenih narodov in ostalih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Ženeva predstavlja edinstveno multilateralno vozlišče v Evropi in zato je prisotnost Slovenije kot ene odločnih zagovornic učinkovitega multilateralizma tu posebej pomembna. Stalno predstavništvo v Ženevi vsakodnevno zastopa interese Slovenije v številnih tukajšnjih organizacijah, pri tem pa nas vodijo Deklaracija o zunanji politiki Republike Slovenije ter drugi temeljni dokumenti s področja zunanje politike.

Na stalnem predstavništvu posebno pozornost namenjamo sodelovanju v Svetu OZN za človekove pravice, Svetovni zdravstveni organizaciji, Konferenci za razorožitev, Uradu Visokega komisariata OZN za begunce, Mednarodni organizaciji za migracije, Svetovni trgovinski organizaciji, Mednarodni organizaciji dela, Evropski organizaciji za jedrske raziskave, Mednarodni zvezi za telekomunikacije, Svetovnem ekonomskem forumu in številnih drugih tukajšnjih organizacijah.

Stalna predstavnica

Politične zadeve

Ekonomske zadeve

Administrativne zadeve