Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri Uradu Združenih narodov in ostalih mednarodnih organizacijah v Ženevi

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Ženeva predstavlja edinstveno multilateralno vozlišče v Evropi in zato je prisotnost Slovenije kot ene odločnih zagovornic učinkovitega multilateralizma tu posebej pomembna. Stalno predstavništvo v Ženevi vsakodnevno zastopa interese Slovenije v številnih tukajšnjih organizacijah, pri tem pa nas vodijo Deklaracija o zunanji politiki Republike Slovenije ter drugi temeljni dokumenti s področja zunanje politike.

Na stalnem predstavništvu posebno pozornost namenjamo sodelovanju v Svetu OZN za človekove pravice, Svetovni zdravstveni organizaciji, Konferenci za razorožitev, Uradu Visokega komisariata OZN za begunce, Mednarodni organizaciji za migracije, Svetovni trgovinski organizaciji, Mednarodni organizaciji dela, Evropski organizaciji za jedrske raziskave, Mednarodni zvezi za telekomunikacije, Svetovnem ekonomskem forumu in številnih drugih tukajšnjih organizacijah.

Stalna predstavnica

Politične zadeve

Ekonomske zadeve

Administrativne zadeve