Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat München

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Obisk državnega sekretarja Matevža Frangeža v Stuttgartu in Münchnu

    Državni sekretar Matevž Frangež, pristojen za internacionalizacijo, podjetništvo, razvojna sredstva in turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, je med 9. julijem 2023 in 12. julijem 2023, obiskal zvezni deželi Bavarsko in Baden-Württemberg.

  • Državni sekretar Matevž Frangež v Münchnu

    Državni sekretar Matevž Frangež je svoj štiridnevni obisk v Baden-Württembergu in na Bavarskem nadaljeval v Münchnu. Obiskal je Ministrstvo za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo dežele Bavarske, BMW Group, UnternehmerTUM, središče kreativnih in zagonskih industrij Werkviertel Mitte, pospeševalnik InsurTech in CDTM, center za digitalne tehnologije in management.