Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat München

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Državni sekretar Matevž Frangež, pristojen za internacionalizacijo, podjetništvo, razvojna sredstva in turizem na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, je med 9. julijem 2023 in 12. julijem 2023, obiskal zvezni deželi Bavarsko in Baden-Württemberg.

  • Državni sekretar Matevž Frangež je svoj štiridnevni obisk v Baden-Württembergu in na Bavarskem nadaljeval v Münchnu. Obiskal je Ministrstvo za gospodarstvo, deželni razvoj in energijo dežele Bavarske, BMW Group, UnternehmerTUM, središče kreativnih in zagonskih industrij Werkviertel Mitte, pospeševalnik InsurTech in CDTM, center za digitalne tehnologije in management.

  • Tudi letos smo v rezidenci generalnega konzulata organizirali prijeten sprejem ob državnem prazniku. Častni govorec bavarske vlade dr. Rainer Hutka je poudaril dobro sodelovanje med obema deželama.

Novice