Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat München

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Po štiriindvajsetih letih ponovna udeležba reprezentance Slovenije na Evropskem nogometnem prvenstvu. V Nemčiji so se varovanci selektorja Matjaža Keka na 17. prvenstvu stare celine v skupini C merili proti Danski v Stuttgartu, Srbiji v Münchnu in Angliji v Kölnu.

  • Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve je zaradi učinkovitejšega nudenja konzularne pomoči slovenskim državljanom med evropskim nogometnim prvenstvom vzpostavilo začasni klicni center, na katerem bodo uslužbenci zunanjega ministrstva dosegljivi 24 ur na dan. Klicni center bo deloval od 14. junija 2024 do zaključka tekem slovenske reprezentance.

  • Generalni konzulat Republike Slovenije v Münchnu je v sredo, 5. junija 2024 na Aventinus gimnaziji v mestu Burghausen tradicionalno obeležil svetovni dan čebel. Generalna konzulka Maša Šiftar je v uvodnem nagovoru poudarila pomen čebel in predstavila uspešno slovensko pobudo za razglasitev svetovnega dneva čebel pri Organizaciji združenih narodov.

Novice