Skoči do osrednje vsebine

Osnovnošolci v Freisingu skupaj z generalnim konzulatom obeležili svetovni dan čebel

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

Ker ima šola približno 700 učencev, so učitelji v svojih razredih izbrali predstavnike, ki so se udeležili predavanja o čebelah, ti pa bodo morali to, kar so se naučili na predavanju, prenesti na svoje sošolce v razredih. Učenci so z zanimanjem spremljali predavanje, še posebej pa jih je navdušil čebelji panj, ki ga je čebelar Tobias Kiel prinesel s seboj. Učencem smo pripravili tudi slovenski zajtrk, na vrtu nove šole pa zasadili medonosni ribez.

Od leta 2004 pobrateni mesti Freising in Škofja Loka gojita izredno dobre odnose, kar gre zahvala Rupertu Widmannu in Mirjam Jan Blažić. Nemški cesar Oton II. je freisinškemu škofu Abrahamu današnjo Staro Loko podelil z darilno listino izdano 30. junija 973 - letos obeležujejo 1050 let.

Izjemno veseli smo, da smo letošnji projekt izvedli z osnovno in srednjo šolo v Freisingu, ravnateljema Simonu Pelczerju in Sabine Jackermaier ter njunemu osebju se zahvaljujemo za odlično sodelovanje.

Prijetno druženje smo zaključili s čebelarskim pozdravom: "Naj medi!"