Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat München

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • V letošnjem letu je Generalni konzulat RS v Münchnu 31. jubilej dneva državnosti slavil kar na dveh lokacijah, v Münchnu in v Stuttgartu. Sprejem v Stuttgartu se je odvijal v prostorih odvetniške pisarne Gleiss Lutz, katere partner je častni konzul RS v Stuttgartu dr. Matthias Karl. Odvetniška pisarna velja za eno najbolj eminentnih v Nemčiji in pogosto posreduje pri pomembnih poslih velikih nemških koncernov.

  • Generalni konzulat RS v Münchnu je v letošnjem letu dan državnosti slavil kar na dveh lokacijah, v Münchnu in v Stuttgartu. Sprejem v Münchnu ob 31. proslavitvi dneva državnosti se je za goste iz vrst politike, konzularnega zbora, gospodarstva in tukajšnjih slovenskih društev gostil v rezidenci generalnega konzulata v Gräfelfingu.

  • Letošnji svetovni dan čebel smo na Bavarskem obeležili v sodelovanju z Katharinen-Gymnasium v Ingolstadtu. Po uvodnih pozdravih s strani ravnatelja gimnazije dr. Matthias Schickla, bavarskega poslanca Alfred Grob in generalne konzulke Maša Šiftar je sledilo predavanje o pomenu čebel in drugih opraševalcev za zeleno prihodnost in trajnostni razvoj.

Aktualno