Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat München

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Obveščamo vas, da bodo 9. junija 2024 v Sloveniji potekale volitve poslancev Evropskega parlamenta. Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Münchnu bo volišče odprto med 9. in 17. uro.

 • Na mednarodnem podjetniškem večeru Mobility Slovenia se je v največjem evropskem pospeševalniku UnternehmerTUM v Münchnu s svojimi prebojnimi rešitvami trajnostne mobilnosti sinoči predstavilo pet najboljših slovenskih zagonskih podjetij. Strokovna komisija je izbrala zmagovalca ReCatalyst. Zmagovalno ekipo bo UnternehmenTUM vzel pod svoje okrilje in ji pomagal do želenega poslovnega preboja.

 • Na Brdu pri Kranju se je začelo dvodnevno 33. zasedanje Stalne mešane slovensko – bavarske komisije, ki je najstarejša oblika mednarodnega sodelovanja Slovenije. V letu 2025 bo praznovala 50. obletnico delovanja in tokratno zasedanje je namenjeno tudi pripravam na ta pomemben dogodek. Člane komisije je uvodoma nagovoril državni sekretar Marko Štucin.

Novice

 • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

  Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

 • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

  V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

 • Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavil javna razpisa za finančno podporo

  Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.