Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Odprto delovno mesto lokalnega sodelavca na Generalnem konzulatu RS v Münchnu

  Generalni konzulat Republike Slovenije v Münchnu razpisuje prosto delovno mesto asistentke oziroma asistenta generalne konzulke in vodje glavne pisarne. Rok prijave je 5. september 2022.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

 • Sprejem ob dnevu državnosti v Baden-Württembergu

  V letošnjem letu je Generalni konzulat RS v Münchnu 31. jubilej dneva državnosti slavil kar na dveh lokacijah, v Münchnu in v Stuttgartu. Sprejem v Stuttgartu se je odvijal v prostorih odvetniške pisarne Gleiss Lutz, katere partner je častni konzul RS v Stuttgartu dr. Matthias Karl. Odvetniška pisarna velja za eno najbolj eminentnih v Nemčiji in pogosto posreduje pri pomembnih poslih velikih nemških koncernov.

 • Sprejem ob dnevu državnosti na Bavarskem

  Generalni konzulat RS v Münchnu je v letošnjem letu dan državnosti slavil kar na dveh lokacijah, v Münchnu in v Stuttgartu. Sprejem v Münchnu ob 31. proslavitvi dneva državnosti se je za goste iz vrst politike, konzularnega zbora, gospodarstva in tukajšnjih slovenskih društev gostil v rezidenci generalnega konzulata v Gräfelfingu.

 • Gimnazijci v Ingolstadtu sadili medonosne rastline na Svetovni dan čebel

  Letošnji svetovni dan čebel smo na Bavarskem obeležili v sodelovanju z Katharinen-Gymnasium v Ingolstadtu. Po uvodnih pozdravih s strani ravnatelja gimnazije dr. Matthias Schickla, bavarskega poslanca Alfred Grob in generalne konzulke Maša Šiftar je sledilo predavanje o pomenu čebel in drugih opraševalcev za zeleno prihodnost in trajnostni razvoj.

 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta 2021 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2021.

 • Minister dr. Logar z bavarsko ministrico Huml o krepitvi sodelovanja

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je preko videokonference pogovarjal z bavarsko ministrico za evropske in mednarodne zadeve Melanie Huml. V ospredju pogovora so bile aktivnosti za krepitev političnega, gospodarskega in regionalnega sodelovanja z Bavarsko v luči pandemije covida-19 in bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 • Štipendije za tečaje nemškega jezika na Bavarskem 2021

  Nemška zvezna dežela Bavarska ponuja možnost štipendiranja tečajev nemškega jezika v letu 2021.