Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Matej Šarc, direktor in umetniški vodja Orkestra Slovenske harmonije, ter Gregor Klančič, pomočnik direktorja za področje zbora, sta na današnji novinarski konferenci v Celovcu predstavila spored koncertne sezone 23│24.

 • Generalni konzulat Celovec stranke na Predarlskem obvešča, da tokratne konzularne ure v Feldkirchu, ki so bile načrtovane za petek, 22. septembra 2023, odpadejo!

 • Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 30. marca 2023 odprl že 24. razstavo iz niza Okno k sosedu, v okviru katere na ogled postavljamo izbore vrhunskih eksponatov slovenskih ustvarjalcev s področja abstraktne in konceptualne umetnosti. Tokrat razstavljamo oljne slike z naslovom "Netopirjev let" akademskega slikarja Borka Tepine in konceptualno instalacijo z naslovom "Slepo besedilo / Lorem Ipsum" akademske kiparke Paole Korošec.

Novice

 • Predstavitev 71. Ljubljana Festivala

  Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu smo gostili novinarsko konferenco Ljubljana Festivala, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, ki bo letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.

 • Vabilo k vpisu dopolnilnega pouka slovenščine na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji

  Vabimo vas k vpisu brezplačnega dopolnilnega pouka slovenščine in slovenske kulture za otroke od četrtega leta starosti, mladostnike in odrasle na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji.

 • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.