Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Odpovedane konzularne ure v Feldkirchu v petek, 22. septembra 2023

    Generalni konzulat Celovec stranke na Predarlskem obvešča, da tokratne konzularne ure v Feldkirchu, ki so bile načrtovane za petek, 22. septembra 2023, odpadejo!

  • Predstavitev 71. Ljubljana Festivala

    Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu smo gostili novinarsko konferenco Ljubljana Festivala, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, ki bo letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.