Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • V organizaciji Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu in Slovenske gospodarske zveze (SGZ) se je v četrtek 8. aprila 2022 v Deželnem arhivu v Celovcu zbralo kakih 100 podjetnikov iz Slovenije in Avstrije. Glavni namen srečanja, prvega tovrstnega po dveh letih, je bilo ponovno mreženje in krepitev čezmejnih poslovnih stikov.

  • V soboto, 15. januarja 2022, bomo praznovali 30 let vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

  • Minister dr. Anže Logar je bil danes na delovnem obisku na Dunaju, kjer se je srečal z ministrom za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexandrom Schallenbergom. Ministra sta v pogovoru pozitivno ocenila dinamiko odnosov v lanskem letu in izpostavila pomen obeležitve stoletnice koroškega plebiscita ob prisotnosti obeh predsednikov republik. Minister dr. Logar je prenesel zadovoljstvo slovenske narodne skupnosti glede povečanja finančnih sredstev in poudaril pomen normativnih sprememb za zaščito slovenske manjšine v Avstriji.

Aktualno