Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 30. marca 2023 odprl že 24. razstavo iz niza Okno k sosedu, v okviru katere na ogled postavljamo izbore vrhunskih eksponatov slovenskih ustvarjalcev s področja abstraktne in konceptualne umetnosti. Tokrat razstavljamo oljne slike z naslovom "Netopirjev let" akademskega slikarja Borka Tepine in konceptualno instalacijo z naslovom "Slepo besedilo / Lorem Ipsum" akademske kiparke Paole Korošec.

 • Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 1. septembra 2022 odprl že 23. razstavo iz niza Okno k sosedu, v sklopu katere vam tokrat predstavljamo vizualnega umetnika Bruta Carniollusa in akademskega kiparja Marijana Mirta. Oba umetnika sta se udeležila otvoritve razstave.

 • V torek 14. junija 2022 smo v prostorih Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu podelili medalje Vlade Republike Slovenije za zasluge pri nastajanju, krepitvi in razvoju slovenske državnosti v preteklih 30-ih letih.

Novice

 • Predstavitev 71. Ljubljana Festivala

  Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu smo gostili novinarsko konferenco Ljubljana Festivala, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, ki bo letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.

 • Vabilo k vpisu dopolnilnega pouka slovenščine na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji

  Vabimo vas k vpisu brezplačnega dopolnilnega pouka slovenščine in slovenske kulture za otroke od četrtega leta starosti, mladostnike in odrasle na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji.

 • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.