Skoči do osrednje vsebine

Generalni konzulat Celovec

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • V organizaciji Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu in Slovenske gospodarske zveze (SGZ) se je v četrtek 8. aprila 2022 v Deželnem arhivu v Celovcu zbralo kakih 100 podjetnikov iz Slovenije in Avstrije. Glavni namen srečanja, prvega tovrstnega po dveh letih, je bilo ponovno mreženje in krepitev čezmejnih poslovnih stikov.

 • V soboto, 15. januarja 2022, bomo praznovali 30 let vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

 • Minister dr. Anže Logar je bil danes na delovnem obisku na Dunaju, kjer se je srečal z ministrom za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexandrom Schallenbergom. Ministra sta v pogovoru pozitivno ocenila dinamiko odnosov v lanskem letu in izpostavila pomen obeležitve stoletnice koroškega plebiscita ob prisotnosti obeh predsednikov republik. Minister dr. Logar je prenesel zadovoljstvo slovenske narodne skupnosti glede povečanja finančnih sredstev in poudaril pomen normativnih sprememb za zaščito slovenske manjšine v Avstriji.

Aktualno

 • Predstavitev knjige Rojevanje slovenskega diplomatskega jezika

  Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je v sredo 13. aprila 2022 v sodelovanju z Mohorjevo založbo Celovec gostil predstavitev knjige Rojevanje slovenskega diplomatskega jezika, Janez Nepomuk Primic in njegovi Listi, ki jo je za Studia diplomatica Slovenica uredil dr. Janez Šumrada.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

  27. januarja, na obletnico osvoboditve taborišča Auschwitz Birkenau, obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta. Na ta dan se z žalostjo spominjamo tudi številnih slovenskih civilnih žrtev in nasilno odpeljanih Slovencev v različna koncentracijska taborišča.