Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Odprtje 25. umetniške razstave iz niza Okno k sosedu

    16. novembra 2023 smo na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu odprli zadnjo v nizu razstav iz serje Okno k sosedu. Tokrat vam predstavljamo dvojec priznanih slovenskih umetnikov iz Trsta: akademskega slikarja in grafika Franca Vecchieta ter akademskega slikarja in oblikovalca Sandija Renka.

  • Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu objavil javna razpisa za finančno podporo

    Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

  • Slovenska filharmonija je v Celovcu predstavila ponudbo sezone 23│24

    Matej Šarc, direktor in umetniški vodja Orkestra Slovenske harmonije, ter Gregor Klančič, pomočnik direktorja za področje zbora, sta na današnji novinarski konferenci v Celovcu predstavila spored koncertne sezone 23│24.

  • Odpovedane konzularne ure v Feldkirchu v petek, 22. septembra 2023

    Generalni konzulat Celovec stranke na Predarlskem obvešča, da tokratne konzularne ure v Feldkirchu, ki so bile načrtovane za petek, 22. septembra 2023, odpadejo!

  • Predstavitev 71. Ljubljana Festivala

    Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu smo gostili novinarsko konferenco Ljubljana Festivala, enega najstarejših in najprestižnejših mednarodnih festivalov v Evropi, ki bo letos na sporedu med 20. junijem in 3. septembrom.

  • Vabilo k vpisu dopolnilnega pouka slovenščine na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji

    Vabimo vas k vpisu brezplačnega dopolnilnega pouka slovenščine in slovenske kulture za otroke od četrtega leta starosti, mladostnike in odrasle na Predarlskem (Vorarlberg) v Avstriji.

  • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.

  • Odprtje 24. umetniške razstave iz niza Okno k sosedu

    Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 30. marca 2023 odprl že 24. razstavo iz niza Okno k sosedu, v okviru katere na ogled postavljamo izbore vrhunskih eksponatov slovenskih ustvarjalcev s področja abstraktne in konceptualne umetnosti. Tokrat razstavljamo oljne slike z naslovom "Netopirjev let" akademskega slikarja Borka Tepine in konceptualno instalacijo z naslovom "Slepo besedilo / Lorem Ipsum" akademske kiparke Paole Korošec.

  • XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

    Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Upoštevana bodo dela zagovarjana v obdobju od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022.

  • Obvestilo o izvedbi zakonodajnih referendumov na diplomatskih predstavništvih in konzulatih

    Državni zbor Republike Slovenije je 18. septembra 2022 sprejel odloke o razpisu treh zakonodajnih referendumov: o Zakonu o spremembah Zakona o vladi Republike Slovenije, o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi in o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija. Glasovanje se izvede v nedeljo, 27. novembra 2022.

  • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022, drugi krog - obvestilo volivcem

    V nedeljo, 23. oktobra 2022, so v Sloveniji potekale volitve predsednika oziroma predsednice republike. Največ glasov sta prejela kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar ter se uvrstila v drugi krog glasovanja.

  • Slovenska filharmonija je v Celovcu predstavila sporeda koncertne sezone 2022/23

    Matej Šarc, direktor in umetniški vodja Orkestra Slovenske harmonije, je 6. septembra 2022 na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu predstavil letošnji spored koncertne sezone Slovenske filharmonije.

  • Otvoritev 23. umetniške razstave iz niza Okno k sosedu

    Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je 1. septembra 2022 odprl že 23. razstavo iz niza Okno k sosedu, v sklopu katere vam tokrat predstavljamo vizualnega umetnika Bruta Carniollusa in akademskega kiparja Marijana Mirta. Oba umetnika sta se udeležila otvoritve razstave.

  • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

    V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

  • Podelitev medalj za zasluge pri nastajanju, krepitvi in razvoju slovenske državnosti v preteklih 30-ih letih

    V torek 14. junija 2022 smo v prostorih Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu podelili medalje Vlade Republike Slovenije za zasluge pri nastajanju, krepitvi in razvoju slovenske državnosti v preteklih 30-ih letih.

  • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

    Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Jubilejni 70. Ljubljana Festival, 21. junij - 8. september

    Darko Brlek, že trideseto leto direktor in umetniški vodja Festivala Ljubljana, je danes na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Celovcu predstavil letošnji program Festivala Ljubljana, enega najstarejših mednarodnih festivalov teh razsežnosti.

  • Predstavitev knjige Rojevanje slovenskega diplomatskega jezika

    Generalni konzulat Republike Slovenije v Celovcu je v sredo 13. aprila 2022 v sodelovanju z Mohorjevo založbo Celovec gostil predstavitev knjige Rojevanje slovenskega diplomatskega jezika, Janez Nepomuk Primic in njegovi Listi, ki jo je za Studia diplomatica Slovenica uredil dr. Janez Šumrada.

  • Pomladni sprejem za gospodarstvenike v Celovcu v Avstriji

    V organizaciji Generalnega konzulata Republike Slovenije v Celovcu in Slovenske gospodarske zveze (SGZ) se je v četrtek 8. aprila 2022 v Deželnem arhivu v Celovcu zbralo kakih 100 podjetnikov iz Slovenije in Avstrije. Glavni namen srečanja, prvega tovrstnega po dveh letih, je bilo ponovno mreženje in krepitev čezmejnih poslovnih stikov.