Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • Partnerstvo za spremembe: vabilo organom javne uprave k sodelovanju pri izmenjavah zaposlenih

    V 9. krogu programa Partnerstvo za spremembe ponovno omogočamo zaposlenim, da se udeležijo »usposabljanj po meri« in se neposredno na terenu seznanijo z delovnimi procesi, uporabnimi rešitvami in načini razmišljanja tako v javni upravi kot v gospodarstvu. Vabimo vas, da se nam kot Partner za spremembe pridružite v izmenjavah zaposlenih.

  • Partnerstvo za spremembe vstopa v 9. krog s tremi novimi izzivi

    Začel se je 9. krog Partnerstva za spremembe, na katerem so bili izbrani trije novi izzivi platforme. Na dogodku so bili predstavljeni tudi izzivi 8. kroga, ki jim je že uspelo dokazati, da s sodelovanjem lahko pridemo do dobrih rezultatov in boljše družbe

  • 9. krog Partnerstva za spremembe – prijavite svoje izzive in pomagajte spreminjati družbo na bolje!

    Partnerstvo za spremembe, nacionalna platforma sodelovanja, znova išče nove izzive in nove priložnosti za sodelovanje za boljši jutri. Ponovno vas vabimo, da se nam tokrat v že v 9. krogu pridružite vsi, ki imate željo spreminjati družbo in poslovno okolje na bolje in ki verjamete v moč sodelovanja in povezovanja.

  • Delo v državni upravi v času COVID-19 – česa smo se naučili?

    Na projektu Inovativen.si smo oktobra 2020 izvedli prvo raziskavo o delu v državni upravi v času izrednih razmer COVID-19 in jo takrat predstavili na mednarodni konferenci Government After Shock. Sedaj teče že tretje leto, odkar smo se prvič soočili z epidemijo in zanimalo nas je, kako se je delo v državni upravi spremenilo od časa prve raziskave. Maja 2022 smo zato ponovno izvedli raziskavo, v kateri primerjamo rezultate med letom 2020, ko so bile izredne razmere še popolna novost in letom 2022, ko smo se na razmere že navadili in se jim prilagodili.

  • Co-Gov orodja – inovativne digitalne rešitve za podporo organizacijam javne uprave

    Ponosni smo, da smo bili na projektu Inovativen.si ponovno del pomembnega projekta, ki dokazuje, da lahko le s sodelovanjem pridemo do kakovostnih in inovativnih rešitev. Tokrat smo bili namreč vključeni v razvoj digitalnih orodij, ki nudijo celostno podporo pri soustvarjanju z uporabniki storitev javne uprave.

  • Inovacijski barometer 2021 – najzanimivejše ugotovitve in kako naprej

    Inovacijska zrelost v javni upravi je pomemben pokazatelj kako je javna uprava pripravljena na razvoj in prihajajoče spremembe, ter na katerih področjih so potrebne dodatne vzpodbude za razvoj. V okviru projekta Inovativen.si smo merjenje inovacijske zrelosti opravili že četrto leto zapored. Letos se je v merjenje vključilo 27 organov/organizacij, anketne vprašalnike pa je rešilo 1589 respondentov, kar predstavlja 17,37 % odziv zaposlenih.

  • 17. srečanje inovacijske skupnosti v znamenju inovacijske zrelosti v letu 2021 in prihodnosti organizacij

    Uspešno smo zaključili že 17. srečanje inovacijske skupnost, ki je bilo tokrat posvečeno inovacijski zrelosti v javni upravi v preteklem letu, pogled pa smo usmerili tudi naprej in se pogovarjali o prihodnosti dela in organizacij, ter tako nadaljevali temo preteklega srečanja inovacijske skupnosti. Tudi tokrat se nam je pridružila izjemna gostja - Nina Langerholc Čebokli, ki se že vrsto let ukvarja s področjem razvoja organizacij in dela

  • Laboratorij za prehod v nizkoogljično gospodarstvo in družbo

    29. marca smo sodelovali na prvi v seriji delavnic za sooblikovanje “Laboratorija za oblikovanje politik, predpisov in rešitev”. Pod vodstvom Climate KIC smo oblikovali laboratorij, ki bo spodbujal inovativne prakse oblikovanja politik za sistemski prehod v pametno, krožno in nizkoogljično gospodarstvo ter družbo v Sloveniji.

  • Miti in resnice o agilnosti v državni upravi

    Ko pomislite na javno upravo, verjetno ni ena od prvih asociacij, ki jih imate, agilnost. Bolj pogosto se pojavljajo besede, kot so nepotrebna birokracija, neodzivnost in počasnost, kar je ravno nasprotje od agilnosti. Je agilnost v
    javni upravi znotraj silosov in strogo hierarhično urejenih organizacij sploh mogoča? In ali je v mitih mogoče tudi kaj resnice?

  • Vstopamo v 7. krog Partnerstva za spremembe

    Partnerstvo za spremembe, nacionalna platforma sodelovanja, znova na široko odpira vrata in išče izzive, ki bodo s svojo rešitvijo pomagali k izboljšanju poslovnega in življenjskega okolja v Sloveniji. V že 7. krogu "sodelujemo" in vas vabimo, da se nam pridružite.

  • Analiza inovacijske zrelosti 2019: Smo inovacijsko bolj zreli kot v letu 2018?

    V januarju 2020 je potekala druga meritev inovacijske zrelosti v organih državne uprave, in sicer za leto 2019. Prvič smo lahko primerjali inovacijsko zrelost v organih z letom poprej.

  • Uspešen zaključek druge misije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za oblikovanje inovativnih javnih naročil v Sloveniji

    V drugem tednu julija je v Slovenijo prispela skupina strokovnjakov iz OECD in Evropske komisije, da bi nadaljevala s projektom pregleda sistema javnih naročil.