Skoči do osrednje vsebine

Partnerstvo za spremembe: vabilo organom javne uprave k sodelovanju pri izmenjavah zaposlenih

V 9. krogu programa Partnerstvo za spremembe ponovno omogočamo zaposlenim, da se udeležijo »usposabljanj po meri« in se neposredno na terenu seznanijo z delovnimi procesi, uporabnimi rešitvami in načini razmišljanja tako v javni upravi kot v gospodarstvu. Vabimo vas, da se nam kot Partner za spremembe pridružite v izmenjavah zaposlenih.
9. krog programa Partnerstvo za spremembe

Partnerstvo za spremembe - 9. krog

Dandanes se bolj kot kadarkoli prej zavedamo, kako pomembno je skrbeti za razvoj in usposobljenost zaposlenih, kako pomembna je prilagodljivost in kako smo le skupaj lahko močnejši pri spopadanju z izzivi.

V Partnerstvu za spremembe že vrsto let omogočamo, da se zaposleni udeležijo »usposabljanj po meri« in se neposredno na terenu seznanijo z delovnimi procesi, uporabnimi rešitvami in načini razmišljanja tako v javni upravi kot v gospodarstvu. V osmih letih smo v obeh sektorjih izmenjali več kot 360 zaposlenih in ugotavljamo, da se kljub različnosti navzven v resnici prav dosti ne razlikujemo, povezuje pa nas iskrena želja po boljših storitvah do naših uporabnikov.

Vabimo vas, da tudi letos svojim zaposlenim ponudite priložnost, da se seznanijo s praksami na drugih organih (npr. priprava zakona, razpisa ali javnega naročila, interno komuniciranje, upravljanje s kadri ipd.) ali v podjetjih, občinah in na fakultetah (npr. proces izboljševanja, projektno vodenje, upravljanje s kadri ipd.).

S tem, ko si delimo dobre prakse, veščine in znanje, slednje tudi plemenitimo, s sodelovanjem pa ustvarjamo tudi neprecenljive vezi in krepimo zaupanje. Če spoznamo in razumemo en drugega, potem lažje sodelujemo in sooblikujemo boljše rešitve. Teh pa si želimo vsi – tako država kot gospodarstvo.

Vabimo vas, da se nam kot Partner za spremembe pridružite v izmenjavah zaposlenih. Letos smo postopke nekoliko poenostavili z iskreno željo, da skupaj uresničimo še več izmenjav.

Podrobnejše informacije o poteku sodelovanja so opisane v prilogi Kako sodelovati, za vse dodatne informacije pa smo vam na voljo na naslovu stasa.mesec@gov.si.