Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Na Direkciji za infrastrukturo opravljamo naloge, ki so potrebne za nemoteno gradnjo, vzdrževanje in varstvo glavnih in regionalnih cest ter vzdrževanje državnega kolesarskega omrežja. Gradimo, obnavljamo in vzdržujemo tudi javno železniško infrastrukturo.

Z dejavnostmi, ki jih izvajamo, prispevamo k izboljšanju prevoznosti, zagotavljanju prometne varnosti, dostopnosti in uporabnosti javne prometne infrastrukture, s tem pa pripomoremo h gospodarskemu in prostorskemu razvoju občin in države ter hkrati zmanjšujemo obremenitve naravnega in bivalnega okolja.

Vodstvo

Organizacijske enote direkcije

Varstvo osebnih podatkov

Varstvo vaše zasebnosti

Pri Direkciji za infrastrukturo spoštujemo vašo pravico do zasebnosti, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno ter skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Skladno z veljavno zakonodajo smo pristojni za vodenje več različnih vrst postopkov, pri katerih prihaja tudi do obdelave vaših osebnih podatkov. Ker so si ti postopki med seboj različni, vam na začetku podajamo informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov, ki so skupne za vse vrste teh postopkov. Nato pa v nadaljevanju za vsako vrsto postopka posebej podajamo še tiste informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov, ki so povezane samo s posamezno vrsto postopka.

Informacija o pravici do vložitve zahteve za uveljavitev vaših pravic

Zahtevo za uveljavitev vaših pravic ali pritožbe glede ravnanja z vašimi osebnimi podatki nam lahko sporočite na naslov Direkcije za infrastrukturo, po elektronski pošti ali po telefonu.

Vsa sporočila v postopku uveljavljanja vaših pravic vam bomo posredovali v jedrnati, pregledni, razumljivi in lahko dostopni obliki ter v jasnem in preprostem jeziku. Če boste potrebovali pomoč pri uresničevanju vaših pravic po GDPR, vam bomo nudili ustrezno podporo. Informacije o vseh ukrepih vam bomo posredovali brez nepotrebnega odlašanja. Izvedba postopka je brezplačna.

Informacija o pravici do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Če menite, da z obdelavo vaših osebnih podatkov kršimo veljavno zakonodajo, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu – Informacijskem pooblaščencu. Pritožbo lahko pošljete na njegov naslov, po elektronski pošti ali po telefonu. Spletna stran Informacijskega pooblaščenca je dostopna na naslovu www.ip-rs.si.