GOV.SI

Direkcija za infrastrukturo

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

  • S postopkom hladne reciklaže obnavljamo 3,4 km vozišča na regionalni cesti Stari trg – Brezovica

    Na cesti R3-658/1433 med Starim trgom in Brezovico poteka sanacija vozišča na treh najbolj dotrajanih odsekih. Skupaj bo po postopku hladne reciklaže obnovljeno približno 3,4 kilometre vozišča. Hladna reciklaža je postopek, pri katerem se odrezka celotno asfaltno vozišče in del kamnitega materiala, doda ustrezno količino drobljenca, v to vmeša vezivo (penjeni bitumen in cement) je okolju prijazen, saj niso potrebni odvozi in odlaganje izrabljenega materiala, potrebna je zgolj minimalna količina novih materialov, vse skupaj pa se izvaja s sodobnimi reciklažnimi napravami pri čemer je celotni reciklažni niz mogoče sestaviti na enem samem prometnem pasu. Tudi časovno je obnova vozišč s postopkom hladne reciklaže bistveno hitrejša, kar pomeni, da so zapore zaradi izvedbe del skrajšane na minimum.

  • Začetek gradnje mostu čez Savinjo

    Marija Gradec – Direkcija za infrastrukturo je v začetku tedna pričela z izgradnjo mostu čez Savinjo v Marija Gradcu, ki bo razbremenil staro mestno jedro v Laškem tranzitnega prometa.

  • Podaljšanje popolne zapore ceste R2-408, 1374 Logatec - Žiri od km 14,240 do km 14,580

    Direkcija RS za infrastrukturo izvaja sanacijo brežin in rekonstrukcijo ceste R2-408, odsek 1374 Logatec - Žiri (od km 14,240 do km 14,580). Dela potekajo v utesnjenem prostoru med vodotokom in strmo vkopno brežino.