Skoči do osrednje vsebine

Direkcija za infrastrukturo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Ministrstvo za infrastrukturo in Občina Slovenske Konjice sta podpisali Dodatek k dogovoru o financiranju gradnje novega železniškega postajališča ob glavni železniški progi Zidani Most–Šentilj pri kraju Zbelovo, na osnovi katerega bo lahko že leta 2022 v kraju Zbelovo zgrajeno novo sodobno železniško postajališče, ki bo prvo železniško postajališče na območju občine Slovenske Konjice.

 • Ruše, Selnica ob Dravi, 31. 5. 2021 – Rekonstrukcija mostu čez Dravo med Rušami in Selnico ob Dravi je že v teku.

 • Ljubljana, 18. 5. 2021 – danes je Ministrstvo za okolje in prostor investitorju Direkciji za infrastrukturo izdalo gradbeno dovoljenje za ureditev vozlišča z ureditvijo železniške postaje Pragersko.

Aktualno

 • Ukrepi na področju poslovanja s strankami in v upravnih zadevah

  Na podlagi Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in preprečevanja širjenja nalezljive bolezni COVID-19 v upravnih zadevah (Uradni list RS številka 93/2021): je Direkcija za infrastrukturo uvedla ukrepe na področju poslovanja s strankami in v upravnih zadevah.

 • Gradnja novega železniškega predora Pekel

  Začenja se gradnja novega železniškega predora Pekel na odseku železniške proge Maribor–Šentilj. Začetek gradnje predora je bil, skladno z dolgoletno tradicijo, obeležen s postavitvijo kipca Sv. Barbare, zaščitnico predorskih delavcev. Botra predora je postala direktorica Direkcije za infrastrukturo Ljiljana Herga.

 • Položen tir v železniškem predoru Karavanke

  V okviru projekta »Varnostno-tehnična nadgradnja železniškega predora Karavanke« je bil dne 3. 5. 2021 dosežen pomemben mejnik, v celoti je položen tir med železniško postajo Podrožca (Avstrija) in železniško postajo Jesenice (Slovenija).