Skoči do osrednje vsebine

Direkcija za infrastrukturo

 • S simboličnim dogodkom je bila danes zaključena še ena izmed pomembnih investicij v javno železniško infrastrukturo, ki prinaša pomembne izboljšave. Potreba po nadgradnji odsek proge Maribor–Šentilj, ki leži na glavni železniški progi številka 30 Zidani Most–Šentilj–državna meja, je izhajala iz omejene zmogljivosti obstoječega odseka proge.

 • Na železniški postaji Šentjur je danes potekala simbolična obeležitev zaključka prenove postaje, ki potnikom nudi prenovljeno peronsko in tirno infrastrukturo ter nov podhod.

 • Direkcija za infrastrukturo je danes simbolično obeležila zaključek prenove železniške postaje Zagorje. Železniška postaja se ponaša s prenovljenim postajnim poslopjem, peronsko in tirno infrastrukturo ter novim nadhodom.

Novice

 • Popolna zapora Dunajske ceste v nočnem času

  Zaradi dostave konstrukcije viadukta je v noči iz nedelje na ponedeljek in iz četrtka na petek predvidena popolna zapora Dunajske ceste v Ljubljani.

 • Premična popolna zapora regionalne ceste Vrhnika–Horjul

  Zaradi asfaltiranja ceste v sklopu gradnje kolesarske povezave, je v terminu med 16. in 28. aprilom predvidena popolna zapora regionalne ceste R2-407, odsek Vrhnika–Horjul od km 11,245 do 13,490 v več fazah.

 • Prejete ponudbe za rekonstrukcijo ceste Ravne–Dravograd in ureditev kolesarske poti

  Na portalu javnih naročil je Direkcija za infrastrukturo 23. februarja 2024 objavila razpis za rekonstrukcijo državne ceste G2-1, odsek 1256 Ravne–Dravograd od km 0,500 do km 3,500 in ureditev kolesarske poti od km 0,500 do km 2,040.

  Odpiranje prejetih ponudbo je bilo danes. Do roka je prispelo pet ponudb. Sledi pregled in ocena prispelih ponudb.