Skoči do osrednje vsebine

  • Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor si je danes, 31. marca, skupaj z ministrom za obrambo mag. Matejem Toninom v Vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani ogledal mobilni stacionarij in premično bolnišnico role 2, torej zmogljivosti, ki bi jih potrebovali za namestitev ljudi ob velikem številu obolelih.

  • 29. marca 1874 se je v Kamniku rodil general in velik slovenski domoljub Rudolf Maister. V obrambnem resorju smo nanj ponosni kot na vojaškega strateškega voditelja, ki je ključno vplival na oblikovanje slovenske meje na severu ter s tem na dolgoročno veliko ugodnejši izid slovenskih državotvornih interesov, kot se je sicer nakazovalo po koncu prve svetovne vojne ob razpadu Avstro-Ogrske. General Maister nam je v prelomnem trenutku z odločnim prevzemom oblasti v priboril velik del slovenskega narodnostnega ozemlja – Maribor in Dravsko dolino – v našo trajno posest. Dejstvo je, da je Rudolf Maister pogumno in vizionarsko dejanje, s katerim je odločilno posegel v določitev meje med novonastalima državama na Spodnjem Štajerskem, storil kot vojaška osebnost. Med samim dejanjem je s pomočjo lastnega poguma in premočrtnosti ter modre odločitve Narodnega sveta za Štajersko dosegel povišanje v generala, s čimer se je povzpel s taktične na strateško raven poveljevanja.

  • Na Upravi zbiramo vse ponudbe za zaščitno opremo. Za hitrejšo obdelavo ponudb pa prosimo, da sledite spodaj navedenim navodilom. Vse ponudbe za zaščitno opremo se zbirajo na naslovu: ponudbe@urszr.si.

Aktualno

Iskalnik