GOV.SI

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

 • Z izvršnim direktorjem Evropske obrambne agencije o obrambnem sodelovanju v EU

  Na Ministrstvu za obrambo je bil danes, v sredo, 18. septembra, na delovnem obisku izvršni direktor Evropske obrambne agencije Jorge Domecq z delegacijo. V okviru delovnega srečanja, ki je bilo namenjeno razpravi o ključnih evropskih iniciativah s področja varnosti in obrambe, je izvršnega direktorja agencije sprejel tudi minister za obrambo Karl Erjavec.

 • V Ljubljani konferenca Vojaškega odbora Nata

  V ljubljanskem Grand hotelu Union danes, v soboto, 14. septembra, poteka konferenca Vojaškega odbora Nata v sestavi načelnikov generalštabov vseh zavezniških vojsk in najvišjih vojaških predstavnikov zveze Nato. Konferenco vodi predsedujoči Vojaškemu odboru Nata general Stuart Peach ob gostiteljici, načelnici Generalštaba Slovenske vojske generalmajorki Alenki Ermenc. Udeležence je na včerajšnjem uradnem odprtju v ljubljanski Narodni galeriji nagovoril predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Danes je udeležence uvodoma pozdravil minister za obrambo Karl Erjavec.

 • Minister Erjavec: »Gasilstvo je eden od stebrov slovenske državnosti«

  Ob 70-letnici Gasilske zveze Slovenije je bila danes, v nedeljo, 8. septembra, v Metliki slavnostna akademija, na kateri je minister za obrambo Karl Erjavec zbrane nagovoril kot osrednji govornik.

Dogodki

 • Posvet o požarni varnosti v domovih za starejše

  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu bo posvet o požarni varnosti v domovih za starejše. Posvet je namenjen vodstvenim delavcem domov za starejše osebe, pooblaščenim osebam za izvajanje ukrepov varstva pred požarom v domovih za starejše in drugim.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec na uradnem obisku v Črni gori

  Minister za obrambo Karl Erjavec bo na povabilo ministra za obrambo Črne gore mag. Predraga Boškovića na uradnem obisku v Črni gori. Bilateralno srečanje je namenjeno nadaljnji poglobitvi sodelovanja med državama in določitvi smernic za prihodnje skupno delovanje. Drugi dan obiska si bo minister Erjavec ogledal mednarodno vojaško vajo Common Challenge – Skupni izziv. Na vaji v vlogi opazovalca sodelujejo tudi pripadniki Natovega Centra odličnosti za gorsko bojevanje, ki ima sedež v Poljčah in v katerega se trenutno vključuje tudi Črna gora.

 • Novinarska konferenca ob oktobru, mesecu požarne varnosti

  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu bo novinarska konferenca ob oktobru, mesecu požarne varnosti. O letošnjih preventivnih aktivnostih in stanju na področju požarne varnosti bodo govorili generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, glavni inšpektor Inšpektorata Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami mag. Boris Balant ter Gašper Golob iz Slovenskega združenja za požarno varstvo. Na tamkajšnjem poligonu bo kratka predstavitev reševanja iz visoke ruševine.