Skoči do osrednje vsebine

 • Ministrstvo za obrambo je danes obiskal predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Robert Golob, ki se je srečal z ministrom za obrambo Marjanom Šarcem, državnima sekretarjema dr. Damirjem Črnčecem in Rudijem Medvedom ter predstojniki organov v sestavi in notranjih organizacijskih enot ministrstva. Prek avdio video konference je nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo na mednarodnih operacijah in misijah.

 • Na zaprosilo Republike Italije se je danes na pot odpravila začasna enota civilne zaščite, ki bo nudila pomoč na prizadetem območju Emilije Romanje.

 • Za pomemben prispevek k poglabljanju odnosov med Republiko Slovenijo in Ukrajino ter za podporo in pomoč Slovenije k uspešni obrambi Ukrajine zoper rusko agresijo je veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Andrij Taran v imenu ukrajinskega obrambnega ministrstva vročil Častni znak ministru za obrambo Marjanu Šarcu in Medaljo za pomoč oboroženim silam Ukrajine državnemu sekretarju na Ministrstvu za obrambo dr. Damirju Črnčecu.

Novice

 • Minister Marjan Šarec gostil ministra za obrambo Republike Albanije Nika Peleshija

  Na povabilo ministra za obrambo Republike Slovenije Marjana Šarca je bil na uradnem obisku v Sloveniji minister za obrambo Republike Albanije Niko Peleshi. Po sprejemu z vojaškimi častmi pred Ministrstvom za obrambo sta se ministra Šarec in Peleshi najprej pogovarjala na štiri oči, nato so sledili uradni pogovori med delegacijama.

 • Slovenska vojska tudi ob poplavah na pomoč ljudem

  Minister za obrambo Marjan Šarec je danes obiskal poplavljena območja v Slovenskih goricah, kjer se po močnem deževju v zadnjih dveh dneh povečuje nevarnost zemeljskih plazov. Poleg gasilcev in ekip civilne zaščite je tamkajšnjim prebivalcem zjutraj takoj priskočila na pomoč tudi Slovenska vojska. Na terenu po različnih območjih Slovenije je več kot sto pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

 • Začeli smo odstranjevati tudi panelno ograjo na meji s Hrvaško

  Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za obrambo Marjan Šarec sta si v družbi županje Občine Osilnica Alenke Kovač ob reki Kolpi v občini Osilnica ogledala odstranjevanje panelne ograje. Podjetje Minis, s katerim smo aprila letos podpisali pogodbo za odstranjevanje ograje na meji s Hrvaško, je namreč včeraj začelo z deli na terenu.

Dogodki