Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Spomin na ognjeno stihijo na Krasu

    V zahvalo in spomin na največji požar v zgodovini Slovenije sta Park vojaške zgodovine in Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje pripravila fotografsko razstavo izbranih slovenskih fotografov in novinarjev, ki so v svoje objektive zajeli apokaliptično dogajanje tistih dni, pa tudi napore vseh, ki so se borili z ognjeno stihijo.

  • Uprava za zaščito in reševanje uspešna pri črpanju evropskih sredstev

    V okviru projekta Zagotavljanje ustrezne opreme za izvajanje nalog na področju zaščite, reševanja in pomoči ob poplavah na državni, regionalni in lokalni ravni, ocenjenega na 28 milijonov evrov, je Uprava za zaščito in reševanje zagotovila 20 milijonov evrov evropskih sredstev v obdobju 2014-2020.

  • Vojaški letalci zaznamovali dan slovenskega vojaškega letalstva

    Danes so v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki s slovesnim postrojem pripadnikov 15. polka vojaškega letalstva zaznamovali dan slovenskega vojaškega letalstva, ki ga praznujemo v spomin na prvi bojni polet pilotov ljubljanske letalske stotnije 12. januarja 1919.

Dogodki

  do
Madžarska

Minister Šarec na uradnem obisku na Madžarskem

Obrambni minister Marjan Šarec bo na povabilo madžarskega obrambnega ministra Kristófa Szalaya Bobrovniczkyega na dvodnevnem uradnem obisku na Madžarskem.