Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • »Danes vas devetič zapored kot predsednik republike in vrhovni poveljnik nagovarjam ob dnevu Slovenske vojske in prvič, ko lahko brez zadrege pogledam v vaše oči in v oči slovenske javnosti in rečem: S prelomnimi spremembami v lanskem in v tem letu, za katere gre zahvala načelniku, ministru za obrambo, vladi, Državnemu zboru in Državnemu svetu, se začenja novo obdobje Slovenske vojske,« je na osrednji slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske dejal predsednik republike Borut Pahor. Slovesnost je potekala v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

  • Minister za obrambo mag. Matej Tonin je na novinarski konferenci predstavil novosti pri popolnjevanju Slovenske vojske, ki bo odslej potekalo preko enotne vstopne točke in na podlagi prostovoljnega služenja vojaškega roka.

  • Slovenska vojska (SV) se je že dlje časa soočala s kadrovsko problematiko, ki se kaže v povečanem številu odhodov prvih poosamosvojitvenih generacij vojakov in zmanjšanem interesu potencialnih novih kandidatov za opravljanje poklicne vojaške službe, za prostovoljno služenje vojaškega roka (PSVR) in pogodbeno opravljanje vojaške službe v rezervni sestavi.

Aktualno