Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • ZDA Sloveniji donirala 1.660 obraznih vizirjev za domove za starejše

  Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani je danes, v četrtek, 21. maja, v Državnem logističnem centru URSZR Skupnosti socialnih zavodov Slovenije predalo 1.660 obraznih vizirjev, ki jih bodo razdelili domovom za starejše po Sloveniji.

 • V Kadetnici slovesno ob 30. obletnici ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite

  V mariborski Kadetnici so danes, 18. maja, odprli razstavo ob 30. obletnici ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite. Minister za obrambo mag. Matej Tonin je poudaril, da je zavedanje o pomenu delovanja Manevrske strukture narodne zaščite in takratnega zgodovinskega dogajanja ključno tudi za današnji trenutek, v katerem se nahaja slovenska družba, »saj pričuje o državljanski samozavesti, pogumu in tveganju za pravo stvar.« Slovesnosti se je udeležil tudi načelnik GŠSV brigadir Robert Glavaš.

 • Pripadnike Slovenske vojske nagovorila predsednik RS in obrambni minister

  Ob 15. maju – dnevu Slovenske vojske je predsednik RS in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor danes v Predsedniški palači skupaj z ministrom za obrambo Matejem Toninom in NGŠ Slovenske vojske brigadirjem Robertom Glavašem nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske. Na Ministrstvu za obrambo je potekala kratka slovesnost, na kateri je minister Tonin v čin brigadirja povišal Uroša Paternusa in Petra Zakrajška, v vojašnicah pa so s postroji slovesno, a povsem drugače kot doslej, obeležili praznik Slovenske vojske.

Dogodki

 • Minister Tonin z nemško kolegico o bilateralnem sodelovanju in EU

  Minister za obrambo Matej Tonin bo imel v sredo, 27. maja, avdio-video konferenco z nemško kolegico Annegret Kramp-Karrenbauer. Ministra bosta govorila o bilateralnem sodelovanju na obrambno-vojaškem področju ter pripravah na slovensko predsedovanje Svetu EU.

 • Na digitalni platformi ZOOM e-okrogla miza o varnostnih implikacijah virusne krize

  Evro-Atlantski svet Slovenije bo v sredo, 27. maja, izvedel e-okroglo mizo na temo Varnostne implikacije virusne krize in vloga oboroženih sil, in sicer na digitalni platformi ZOOM. Okrogle mize, katere namen je opredeliti širše varnostne izzive v zvezi s krizo in implikacije na oborožene sile, vključno z implikacijami na Slovensko vojsko, se bodo poleg predsednika EASS dr. Iztoka Prezlja udeležili državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret, veleposlanik na Stalnem predstavništvu RS pri Natu dr. Erik Kopač in doc. dr. Jelena Juvan iz Katedre za obramboslovje FDV.

Iskalnik