Skoči do osrednje vsebine

 • Minister za finance mag. Andrej Šircelj se je udeležil Poslovnega zajtrka z naslovom "Slovenija med 15 najbolj konkurenčnimi državami. Kdaj in kako?" v organizaciji AmCham Slovenija. Osrednja tema razprave je bila okrevanje gospodarstva po epidemiji covid-19.

 • Minister mag. Andrej Šircelj se je danes udeležil neformalne videokonference ministrov za ekonomske in finančne zadeve (Svet ECOFIN). Najpomembnejša tema tokratnega zasedanja je bilo gospodarsko okrevanje v Evropski uniji.

 • Minister za finance mag. Andrej Šircelj se je v sredo, 10. 2. 2021, udeležil mednarodnega spletnega dogodka The Adriatic Journal: Strategic Foresight 2021, na katerem je Inštitut za strateške rešitve predstavil tudi izdajo svoje letne revije. Njen nosilni del so tudi strateške napovedi v regiji Zahodnega Balkana.

Aktualno

 • Nova izdaja Pregleda javnofinančnih gibanj

  Objavljamo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prvi mesec leta 2021. Državni proračun je januarja zabeležil nekaj manj kot 890 milijonov evrov prihodkov oziroma 1,7 % manj kot januarja lani, odhodki pa so se zvišali za 48 % na približno 1,32 milijarde evrov. Primanjkljaj v januarju je tako znašal približno 432 milijonov evrov, kar je v večji meri posledica epidemije COVID-19 in z njo povezanih ukrepov vlade.

 • Bonitetno oceno Slovenije potrdila tudi japonska rating agencija

  Japonska rating agencija Japan Credit Rating Agency (JCR) je v torek, 9. februarja 2021, potrdila bonitetno oceno Republike Slovenije pri AA-, s stabilnimi obeti in s tem Sloveniji priznala, da jo tudi azijski kapitalski trg vidi kot stabilno in zaupanja vredno državo, ki se uspešno spopada s pandemijo COVID-19.

 • Minister Šircelj na letni tiskovni konferenci Evropske investicijske banke

  Minister za finance mag. Andrej Šircelj se je na povabilo podpredsednice Evropske investicijske banke (EIB) Lilyane Pavlove udeležil redne letne tiskovne konference o rezultatih EIB za leto 2020 v Sloveniji.