Skoči do osrednje vsebine

 • Ministrstvo za finance je v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve, Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT) ter Medameriško razvojno banko (angleško Inter-American Development Bank – IDB) danes organiziralo seminar, ki se osredotoča na poslovne priložnosti pri projektnem sodelovanju v državah Latinske Amerike in na Karibih.

 • Minister za finance Klemen Boštjančič se je ob hrvaškem vstopu v evroobmočje udeležil konference Hrvaška, 20. članica evroobmočja, ki je potekala v Zagrebu.

 • Minister za finance Klemen Boštjančič se je udeležil Sveta za ekonomske in finančne zadeve v Bruslju. V začetku letošnjega leta je predsedovanje Svetu Evropske unije (EU) prevzela Švedska, ki je v uvodu srečanja predstavila nadaljnji polletni program dela.

Novice

 • Minister za finance na 28. konferenci Euromoney

  Minister Klemen Boštjančič in direktor Direktorata za zakladništvo Marjan Divjak se udeležujeta Foruma srednje in vzhodne Evrope v sklopu 28. konference Euromoney, ki v teh dneh poteka na Dunaju.

 • Realizacija državnega proračuna v letu 2022

  Državni proračun je po preliminarnih podatkih leta 2022 zabeležil približno 12,3 milijarde evrov prihodkov, kar je slabih 1,2 milijarde evrov oziroma 10,5 odstotka več kot leta 2021. Odhodki so dosegli okoli 13,7 milijarde evrov in so bili za 544 milijonov evrov ali 3,8 odstotka nižji kot leto prej, primanjkljaj državnega proračuna pa je znašal nekaj manj kot 1,4 milijarde evrov.

 • Slovenija uspešna pri največji izdaji slovenske trajnostne obveznice doslej

  Slovenija je danes uspešno izdala trajnostno obveznico v višini 1,25 milijarde evrov. Gre za drugo in hkrati največjo izdajo slovenske trajnostne obveznice, s katero je Slovenija kot prva država v regiji v letu 2023 vstopila na kapitalski trg. Uspešna transakcija, pri kateri je skupno povpraševanje preseglo 10 milijard evrov, je močan dokaz zaupanja v našo državo.

 • Interaktivni prikaz podatkov državnega proračuna

  Da bi državni proračun približali širšemu krogu državljanov, smo pripravili interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov o tem za državo pomembnem instrumentu. S klikom na sliko se vam odpre aplikacija za tekoče spremljanje podatkov.

 • Podatki o državnih pomočeh

  Preko spletne aplikacije omogočamo vpogled do podatkov o dodeljenih državnih in de minimis pomočeh v Sloveniji po posameznem prejemniku.