Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

  • Objavljen nov Pregled javnofinančnih gibanj

    Objavljamo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prve tri mesece letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so se glede na enako obdobje lanskega leta zvišali za 1 % na približno 2,41 milijarde evrov, odhodki pa za 36,6 % na nekaj manj kot 3,68 milijarde evrov. Proračun je v prvih treh mesecih letos tako zabeležil nekaj manj kot 1,27 milijarde evrov primanjkljaja, pretežno zaradi epidemije covid-19 in blažitev njenih posledic.

  • Objavljen nov Pregled javnofinančnih gibanj

    Objavljamo nov Pregled javnofinančnih gibanj s podatki za prva dva meseca letošnjega leta. Prihodki državnega proračuna so v tem času znašali nekaj manj kot 1,60 milijarde evrov, kar je 3,4 % manj kot v enakem obdobju lani, odhodki pa so narasli za 35 % na dobrih 2,25 milijarde evrov. Proračun je tako v prvih dveh mesecih letošnjega leta zabeležil približno 659 milijonov evrov primanjkljaja, kar je v večji meri posledica epidemije in ukrepov za blažitev njenih posledic.

  • Podjetja lahko letna poročila in davčne obračune oddajo do 30. aprila 2021

    Čeprav sprejeta novela Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2021 in 2022 še ni objavljena v uradnem listu, imajo podjetja en mesec več časa za oddajo letnih poročil in davčnih obračunov. Rok za njihovo oddajo je podaljšan do 30. aprila 2021.