Skoči do osrednje vsebine

  • Ministrstvo za finance je podaljšalo rok za zbiranje kandidatur za dva člana oziroma članici odbora za izdelavo predhodnega mnenja, ki ga kot možno fazo v postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank predvideva Zakon o postopku sodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank. Gre za člana, ki ju lahko predlaga vlada.

  • Mineva tretje leto od potrditve slovenskega Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) s strani Sveta Evropske unije. Ministrstva so od takrat za izvedbo načrtovanih naložb razpisala več kot 40 javnih razpisov za izbor projektov in izvedla številne aktivnosti za izvedbo reform. Slovenija je do danes oddala tri zahtevke za plačilo, načrt pa je lani jeseni doživel tudi svojo prvo preobrazbo.

  • Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so danes podpisali dokument s prerezom stanja oziroma pregledom usklajene vsebine v procesu pogajanj za prenovo plačnega sistema in odpravo nesorazmerij. Gre za pomembno vmesno fazo in lepo popotnico pred sklepnim jesenskim delom pogajanj.

Novice