Skoči do osrednje vsebine

 • Bonitetni agenciji S&P in DBRS Morningstar sta včeraj potrdili bonitetno oceno Slovenije. S&P je ohranil oceno AA-, medtem ko agencija DBRS še naprej vzdržuje oceno A+. Obe oceni imata stabilne obete.

 • Državni proračun je v prvih petih mesecih letošnjega leta po predhodnih podatkih zabeležil 5,7 milijarde evrov odhodkov in prav toliko tudi prihodkov. Primanjkljaj je znašal 30 milijonov evrov, kar je približno toliko kot v prvih štirih mesecih. Nadaljuje se trend rasti izdatkov za socialne transferje in investicije, rast prihodkov pa ohranja pozitivno dinamiko.

 • Ministrstvo za finance je v javno obravnavo na portalu eDemokracija predložilo prvi paket predlogov davčnih sprememb, s katerim želimo podpreti ustvarjanje spodbudnega okolja za razvojne kadre in dodatno okrepiti gospodarstvo ter dodano vrednost. Zainteresirana javnost bo lahko komentarje na predloge oddala do 3. julija 2024.

Novice

 • Deseta seja strateškega sveta za davke

  Na Ministrstvu za finance so se danes desetič sestali člani strateškega sveta za davke. Gre za prvi sestanek strateškega sveta po tem, ko smo minuli teden v javno obravnavo poslali prvi paket predlogov davčnih sprememb.

 • Z davčnimi spremembami tudi do poenostavitev pri množičnem vrednotenju nepremičnin

  Del prvega paketa davčnih sprememb je tudi predlog sprememb Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin. Z njimi bomo poenostavili postopek določanja modelov vrednotenja nepremičnin, na podlagi katerega se določajo posplošene tržne vrednostni nepremičnin, izboljšali pa bomo tudi varovanje osebnih podatkov prodajalcev nepremičnin.

 • Video

  Z davčnimi spremembami do spodbudnega okolja za razvojne kadre in krepitev gospodarstva

  Na Ministrstvu za finance smo pripravili predloge davčnih sprememb, ki bodo po načrtih začele veljati prihodnje leto. Gre za prvi korak, s katerim želimo podpreti ustvarjanje spodbudnega okolja za razvojne kadre in dodatno okrepiti gospodarstvo ter dodane vrednosti.