Skoči do osrednje vsebine

Aktualno

 • Objava mandata za organizacijo dodatnih izdaj obveznic

  Republika Slovenija z bonitetno oceno A3 (stabilni obeti) (Moody’s)/AA- (stabilni obeti) (S&P)/A (stabilni obeti) (Fitch) je bankam Barclays, BNP Paribas, Erste Group in J.P. Morgan podelila mandat za organizacijo dodatne izdaje evrske obveznice z zapadlostjo marca 2032 (RS77). V kolikor bi vlagatelji izkazali zanimanje, je hkrati možna tudi dodatna izdaja evrskih obveznic, ki zapadeta februarja 2062 (RS90) in/ali marca 2081 (RS87). Dodatne izdaje bodo skladne izjemam iz Predpisa S (Regulation S) v nematerializirani imenski obliki.

 • Odziv Ministrstva za finance na sodbo Sodišča Evropske unije glede zakona o sodnem varstvu imetnikov kvalificiranih obveznosti bank

  Sodišče Evropske unije je danes objavilo odločitev glede Zakona o postopku sodnega in izvensodnega varstva nekdanjih imetnikov kvalificiranih obveznosti bank. Med drugim je presojalo o zaupnosti bančnih podatkov in o kršitvi prepovedi monetarnega financiranja države. Sodišče je v prvem delu pritrdilo veljavni rešitvi v zakonu, v drugem delu pa pobudi Banke Slovenije.

 • Obvestilo o zbiranju ponudb za odkup obveznic Republike Slovenije

  Republika Slovenija je danes objavila obvestilo o zbiranju ponudb za odkup obstoječih obveznic, izdanih v evrih, z oznako RS83 in RS66.

 • Interaktivni prikaz podatkov državnega proračuna

  Da bi državni proračun približali širšemu krogu državljanov, smo pripravili interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov o tem za državo pomembnem instrumentu. S klikom na sliko se vam odpre aplikacija za tekoče spremljanje podatkov.

 • Podatki o državnih pomočeh

  Preko spletne aplikacije omogočamo vpogled do podatkov o dodeljenih državnih in de minimis pomočeh v Sloveniji po posameznem prejemniku.