Skoči do osrednje vsebine

  • Minister za finance Klemen Boštjančič se je danes udeležil zasedanja Sveta za ekonomske in finančne zadeve v Luksemburgu, ob robu tega pa so v dveh dneh potekali še trije dogodki: srečanje finančnih ministrov v vlogi guvernerjev Evropskega mehanizma za stabilnost (ESM), sestanek Evroskupine in srečanje finančnih ministrov v vlogi guvernerjev Evropske investicijske banke (EIB).

  • Bonitetni agenciji S&P Global in DBRS Morningstar sta v petek, 10. junija 2022, Sloveniji potrdili bonitetni oceni AA- oziroma A (high) in stabilne obete.

  • Državni proračun je po preliminarnih podatkih v prvih petih mesecih letošnjega leta zabeležil približno 5,30 milijarde evrov prihodkov, kar je 783,5 milijona evrov oziroma 17,3 % več kot v primerljivem lanskem obdobju. Odhodki so medtem znašali nekaj več kot 5,32 milijarde evrov in so bili za 538,2 milijona evrov ali 9,2 % nižji od enakega obdobja lani. Proračunski primanjkljaj je v prvih petih mesecih tako znašal 21,8 milijona evrov. Samo maja pa je proračun beležil 89,4 milijona evrov presežka.

Aktualno

  • Interaktivni prikaz podatkov državnega proračuna

    Da bi državni proračun približali širšemu krogu državljanov, smo pripravili interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov o tem za državo pomembnem instrumentu. S klikom na sliko se vam odpre aplikacija za tekoče spremljanje podatkov.

  • Podatki o državnih pomočeh

    Preko spletne aplikacije omogočamo vpogled do podatkov o dodeljenih državnih in de minimis pomočeh v Sloveniji po posameznem prejemniku.