Skoči do osrednje vsebine

Javni, anonimni, odprti natečaj za oblikovanje vizualne identitete za Ravnikarjevo leto 2023

Rok za prijavo je potekel.

Rezultati

Natečajna komisija

  • Matevž Čelik Vidmar, član
  • Anja Delbelo, članica
  • Martina Malešič, članica
  • Miloš Kosec, član
  • Nejc Prah, član
  • Barbara Žižič Baumgartner, koordinatorka

Vabilo

Ministrstvo za kulturo vas vabi k oblikovanju vizualne podobe programa Ravnikarjevo leto, ki ga je 24. novembra 2022 razglasila Vlada Republike Slovenije na predlog Ministrstva za kulturo.

Grafične oblikovalce, oblikovalske studie in študente vabimo, da nam posredujejo svoje rešitve za celostno vizualno podobo Ravnikarjevega leta 2023. Še posebej bomo veseli predlogov oblikovalcev, ki imajo izkušnje z delom pri kulturnih projektih, okoljskih projektih, projektih urbanega razvoja in prostorskega načrtovanja.

Ravnikarjevo leto je priložnost za obeležitev pomena arhitekture, oblikovanja, urbanističnega načrtovanja in teoretskega dela Edvarda Ravnikarja, vodilnega slovenskega arhitekta druge polovice 20. stoletja. Kot pobudniki sodelujemo s Fakulteto za arhitekturo in Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Fakulteto za humanistične študije Univerze na Primorskem, Muzejem za arhitekturo in oblikovanje in Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije (partnerji).

Komunikacija poteka le po elektronski pošti. Vprašanja lahko naslovite na mag. Barbaro Žižić Baumgartner. Odgovore na vprašanja bomo objavili na tem spletnem mestu.