Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tokio

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil javna razpisa za finančno podporo Slovencem po svetu in avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu.

 • Veleposlanik Jurij Rifelj je 12. oktobra 2023 v Tokijski cesarski palači predal poverilna pisma japonskemu cesarju Naruhitu. S tem je prevzel naloge izrednega in pooblaščenega veleposlanika Republike Slovenije na Japonskem. V pogovoru med veleposlanikom in Njegovo Cesarsko Visokostjo so bili potrjeni odlični odnosi med Slovenijo in Japonsko z možnostjo njihove krepitve.

 • Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Republike Slovenije, dr Igor Papič, se je na delovnem obisku Japonske ob spremljavi veleposlanika Jurija Riflja sestal s predstavniki različnih japonskih institucij in se udeležil Foruma znanosti in tehnologije (Science and Technology in Society forum – STS), ki v Kyotu poteka vsako leto v mesecu oktobru.

Novice

 • Zelena luč za slovensko-japonsko sodelovanje na področju vodikovih tehnologij

  Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je na Japonskem udeležil 20. Foruma o znanosti in tehnologiji v družbi (angleško Science and Technology in Society forum – STS forum). Gre za eno največjih tovrstnih srečanj na svetu, ki se ukvarja z aktualnimi vprašanji glede razvoja znanosti in tehnologije.

 • Festival ob Svetovnem dnevu čebel, 20. maj 2023

  V soboto, 20. maja smo ob 6. svetovnem dnevu čebel v sodelovanju z mestno občino Minato in Minato International Association v lokalnem središču tokijskega predela Takanawa priredili celodnevni festival "World Bee Day Festival 2023".

 • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.