Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tokio

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

    V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

  • In memoriam dr. Vladimir Kos

    Z veliko žalostjo sporočamo, da je za vedno utihnil glas dr. Vladimirja Kosa, velikega Slovenca, ki je vrsto let živel in delal v Tokiu. Družini, svojcem in njegovim sopotnikom izrekamo iskreno sožalje.

  • Odprtje razstave v Tokiu o Almi M. Karlin z naslovom "Končno Japonska!"

    Veleposlaništvo RS v Tokiu je skupaj s Pokrajinskim muzejem Celje, nemškim kulturnim centrom OAG Haus ter veleposlaništvom Avstrije v Tokiu in Avstrijskim kulturnim forumom Tokio odprlo razstavo o Almi M. Karlin z naslovom "Končno Japonska!".