Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tirana

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • 21. februarja 2024 je z uradnim odprtjem konzulata Slovenije v Draču, ki ga vodi častni konzul Genci Likoskëndaj, zaživelo novo poglavje v diplomatskih odnosih med Slovenijo in Albanijo. Na slovesnosti so bili prisotni predstavniki diplomatskega zbora, lokalnih oblasti, gospodarstva, medijev, umetnikov in številni visoki gostje.

  • Na slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, je v Gledališču opere in baleta Tirana potekala nepozabna predstavitev knjige "Bojan Adamič v Albaniji". Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tirani je to čarobno srečanje priredilo v sodelovanju z Albanskim centrom za knjigo in branje, Ministrstvom za kulturo Albanije ter albansko Akademijo znanosti.

  • Sporočamo, da se je 1. februarja 2024 Veleposlaništvo Republike Slovenije preselilo na naslov Rruga ˝Skënderbej˝, številka 21/1, Tirana.

Novice