Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tirana

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Veleposlaništvo v Tirani zaprto 1. in 2. maja

    Veleposlaništvo Slovenije v Tirani bo v ponedeljek in torek, 1. in 2. maja 2023, zaprto zaradi praznikov.

  • Čebelarstvo na Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine

    V soboto, 22. aprila 2023, je bila v Baročni dvorani graščine v Radovljici slovesna prireditev, na kateri je ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko predsedniku Čebelarske zveze Slovenije gospodu Boštjanu Noču izročila listino o vpisu čebelarstva na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

  • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.