Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tirana

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tirani bo v torek, 5. septembra 2023, na dan Matere Terezije zaprto.

 • Ministrica Tanja Fajon je z nagovorom otvorila 18. Blejski strateški forum, ki letos poteka pod naslovom "Solidarnost za globalno varnost" in tematsko sovpada z največjo naravno katastrofo v novejši zgodovini Slovenije, ki je prizadela številne prebivalce in uničila veliko domov. Goste sta nagovorila tudi predsednik Vlade RS Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

 • SPIRIT Slovenija je skupaj z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvom za zunanje zadeve in Uradom Vlade za komuniciranje začrtal skupno komunikacijsko akcijo, s katero po avgustovskih poplavah sporoča tuji poslovni javnosti, da večji del slovenskega gospodarstva deluje normalno ter da je Slovenija varna destinacija za poslovanje.

Novice

 • Slovenija je zaprosila za mednarodno pomoč

  Reševalna pomoč na večini območij, ki so jih prizadele poplave, prehaja v fazo zagotavljanja osnovnih pogojev za življenje in zagotavljanje komunikacij. Zaradi obsežnosti škode na prizadetih območjih se je Republika Slovenija odločila, da zaprosi za mednarodno pomoč preko mehanizmov EU in NATA.

 • EU in Zahodni Balkan: dvajset let sanj in upanja

  Skupna izjava predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar, predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba in ministrice za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije Tanje Fajon.

 • Predsednik vlade dr. Robert Golob ob prazniku dela: Delo mora omogočati dostojno življenje

  Spoštovani prebivalke in prebivalci Slovenije, državljanke in državljani ter vsi drugi, ki skupaj z nami gradite prihodnost, iskrene čestitke ob prazniku dela. Prazniku nas vseh. Tako tistih, ki se nahajamo v aktivni dobi življenja, kot tistih, ki ste svojo poklicno pot že zaključili. Zagotovo pa tudi tistih, ki se šele pripravljate na svojo prvo zaposlitev.