Kaloni te përmbajtja

Ambasada e Republikës së Sllovenisë në Tiranë

  • Më 21 shkurt 2024, u çel një kapitull i ri në marrëdhëniet diplomatike midis Sllovenisë dhe Shqipërisë me hapjen zyrtare të Konsullatës Sllovene në Durrës, të kryesuar nga Konsulli i Nderit, z. Genci Likoskëndaj. Në ceremoni morën pjesë përfaqësues të trupit diplomatik, autoriteteve vendore, biznesit, medias, artistë dhe shumë të ftuar të shquar.

  • Me rastin e Festës Kombëtare Sllovene të Kulturës, ˝Ditën e Prešeren-it˝, në mjediset e Teatrit të Operas dhe Baletit të Tiranës u zhvillua ceremonia e prezantimit të librit “Bojan Adamič në Shqipëri”. Ambasada e Republikës së Sllovenisë në Tiranë e organizoi këtë aktivitet në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Librit dhe Lexmit, Ministrinë e Ekonomisë, Kulturës dhe Innovacionit dhe Akademinë e Shkencave të Shqipërisë.

  • Ju njoftojmë se, në datën 1 shkurt 2024, Ambasada e Republikës së Sllovenisë u zhvendos në Rrugën ˝Skënderbej˝, nr 21/1, Tiranë.

Lajme