Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Predsednik vlade dr. Robert Golob ob prazniku dela: Delo mora omogočati dostojno življenje

  Spoštovani prebivalke in prebivalci Slovenije, državljanke in državljani ter vsi drugi, ki skupaj z nami gradite prihodnost, iskrene čestitke ob prazniku dela. Prazniku nas vseh. Tako tistih, ki se nahajamo v aktivni dobi življenja, kot tistih, ki ste svojo poklicno pot že zaključili. Zagotovo pa tudi tistih, ki se šele pripravljate na svojo prvo zaposlitev.

 • Veleposlaništvo v Tirani zaprto 1. in 2. maja

  Veleposlaništvo Slovenije v Tirani bo v ponedeljek in torek, 1. in 2. maja 2023, zaprto zaradi praznikov.

 • Poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob dnevu upora proti okupatorju

  Objavljamo poslanico predsednika vlade dr. Roberta Goloba ob dnevu upora proti okupatorju.

 • Svetovni dan intelektualne lastnine je letos posvečen inovatorkam, ustvarjalkam in podjetnicam

  Države članice Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (angleško World Intellectual Property Organization – WIPO), med katerimi je tudi Slovenija, 26. aprila obeležujemo svetovni dan intelektualne lastnine. Na ta dan poteka kampanja za ozaveščanje javnosti o intelektualni lastnini ter njeni vlogi pri spodbujanju inovacij in ustvarjalnosti.

 • Čebelarstvo na Reprezentativnem seznamu nesnovne kulturne dediščine

  V soboto, 22. aprila 2023, je bila v Baročni dvorani graščine v Radovljici slovesna prireditev, na kateri je ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko predsedniku Čebelarske zveze Slovenije gospodu Boštjanu Noču izročila listino o vpisu čebelarstva na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

 • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

  Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.

 • Veleposlaništvo v Tirani zaprto 10. aprila

  Veleposlaništvo Slovenije v Tirani bo v ponedeljek, 10. aprila 2023, zaprto zaradi praznika.

 • Ministrica Fajon je predala dva avtobusa za ukrajinske šolarje

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je veleposlaniku Ukrajine v Republiki Sloveniji Andriju Taranu predala dva avtobusa Ljubljanskega potniškega prometa, ki ju Mestna občina Ljubljana donira Ukrajini. "Danes nadaljujemo z našo pomočjo Ukrajini, tudi tokrat s podporo najranljivejšim v vojni – otrokom in mladostnikom, da bodo lahko v teh težkih razmerah varneje prišli do šol".

 • Veleposlaništvo v Tirani zaprto 14. marca

  Veleposlaništvo Slovenije v Tirani bo v torek, 14. marca 2023, zaprto zaradi praznika.

 • Ministrica Fajon na konferenci Raisina Dialogue o vlogi OZN v prihodnosti in opolnomočenju žensk

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na mednarodni konferenci Raisina Dialogue v New Delhiju sodelovala na panelih o rešitvah za vedno bolj razdeljen svet in o vlogi Organizacije združenih narodov (OZN) v prihodnosti. Ob robu se je sestala z zunanjimi ministri Indije, Butana, Bangladeša, Južne Afrike in Šrilanke.

 • Slovenija sodeluje na mednarodni konferenci Naš ocean 2023

  V Panami se danes začenja mednarodna konferenca Naš ocean 2023, na kateri bodo visoki predstavniki držav, znanstveniki, nevladne organizacije in drugi deležniki razpravljali o ukrepih za ohranitev oceanov in njihovo trajnostno rabo. Na konferenci bo v imenu Slovenije nastopila veleposlanica dr. Smiljana Knez, posebna odposlanka za podnebno diplomacijo.

 • Predstavitev znamke I feel Slovenia

  Urad vlade za komuniciranje je 1. marca 2023 v medijskem središču v Planici organiziral omizje, na katerem so gostje spregovorili o nacionalni znamki I feel Slovenia.

 • Ministrica Fajon: "Mir lahko dosežemo samo s spoštovanjem človekovih pravic”

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je na 52. zasedanju Sveta Združenih narodov za človekove pravice poudarila, da se bo Slovenija vedno zavzemala za spoštovanje mednarodnega prava, človekovih pravic, multilateralizem in solidarnost. Sodelovala je tudi na konferenci v odziv na humanitarno krizo v Jemnu, kjer je najavila humanitarni prispevek Slovenije v višini 300 tisoč evrov.

 • XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

  Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Upoštevana bodo dela zagovarjana v obdobju od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022.

 • Obvestilo o izvedbi zakonodajnih referendumov na diplomatskih predstavništvih in konzulatih

  Državni zbor Republike Slovenije je 18. septembra 2022 sprejel odloke o razpisu treh zakonodajnih referendumov: o Zakonu o spremembah Zakona o vladi Republike Slovenije, o Zakonu o spremembah Zakona o dolgotrajni oskrbi in o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija. Glasovanje se izvede v nedeljo, 27. novembra 2022.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022, drugi krog - obvestilo volivcem

  V nedeljo, 23. oktobra 2022, so v Sloveniji potekale volitve predsednika oziroma predsednice republike. Največ glasov sta prejela kandidata Anže Logar in Nataša Pirc Musar ter se uvrstila v drugi krog glasovanja.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta 2021 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2021.