Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tel Aviv

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Minister dr. Anže Logar se je danes v Jeruzalemu srečal z gostiteljem nadomestnim predsednikom vlade in zunanjim ministrom Yairom Lapidom, s katerim se je pogovarjal o bilateralnih odnosih med državama in sodelovanju, ki se je v zadnjem letu poglobilo in razširilo na nova področja, predvsem odpornost in o učinkovitem odzivanju mednarodne skupnosti na krize. Pogovor je potekal tudi o aktualnem dogajanju v regiji, odnosih med EU in Izraelom ter o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije.

  • Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil telefonske pogovore z madžarskim, slovaškim in izraelskim kolegom.

Novice