Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tel Aviv

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

  • Minister dr. Anže Logar se je danes v Jeruzalemu srečal z gostiteljem nadomestnim predsednikom vlade in zunanjim ministrom Yairom Lapidom, s katerim se je pogovarjal o bilateralnih odnosih med državama in sodelovanju, ki se je v zadnjem letu poglobilo in razširilo na nova področja, predvsem odpornost in o učinkovitem odzivanju mednarodne skupnosti na krize. Pogovor je potekal tudi o aktualnem dogajanju v regiji, odnosih med EU in Izraelom ter o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije.

  • Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil telefonske pogovore z madžarskim, slovaškim in izraelskim kolegom.

  • Predsednik vlade Janez Janša se je danes v okviru dvodnevnega uradnega obiska v Izraelu srečal z gostiteljem, izraelskim predsednikom vlade Benjaminom Netanjahujem. V skupni izjavi za javnost sta predsednika vlad obeh držav poudarila dobre prijateljske odnose med državama vse od osamosvojitve Slovenije pred tridesetimi leti in pomen inovacij kot konkurenčne prednosti za prihodnost obeh držav.

Aktualno