Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Tel Aviv

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Minister dr. Anže Logar se je danes v Jeruzalemu srečal z gostiteljem nadomestnim predsednikom vlade in zunanjim ministrom Yairom Lapidom, s katerim se je pogovarjal o bilateralnih odnosih med državama in sodelovanju, ki se je v zadnjem letu poglobilo in razširilo na nova področja, predvsem odpornost in o učinkovitem odzivanju mednarodne skupnosti na krize. Pogovor je potekal tudi o aktualnem dogajanju v regiji, odnosih med EU in Izraelom ter o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske Unije.

  • Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil telefonske pogovore z madžarskim, slovaškim in izraelskim kolegom.

Novice