Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v Izraelu. Varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb ter z Izraelom pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje na vseh področjih.

Republika Slovenija in Država Izrael sta vzpostavili diplomatske odnose 28. aprila 1992. Vse od izraelskega priznanja Slovenije je v dvostranskih odnosih med državama intenzivna dinamika, kar je v interesu prebivalstva in gospodarstva obeh držav. Odnosi so dobri in tradicionalno prijateljski, razvijajo so se v duhu konstruktivnega sodelovanja. Med državama se je razvilo raznovrstno in intenzivno sodelovanje, predvsem v gospodarstvu, znanosti in kulturi. Takšni odnosi dajejo podlago za razvijanje dolgoročnega partnerstva.