Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Tel Avivu predstavlja in zastopa Republiko Slovenijo v Izraelu. Varuje in uresničuje interese Republike Slovenije, njenih državljanov in pravnih oseb ter z Izraelom pospešuje in razvija prijateljske odnose in sodelovanje na vseh področjih.

Republika Slovenija in Država Izrael sta vzpostavili diplomatske odnose 28. aprila 1992. Vse od izraelskega priznanja Slovenije je v dvostranskih odnosih med državama intenzivna dinamika, kar je v interesu prebivalstva in gospodarstva obeh držav. Odnosi so dobri in tradicionalno prijateljski, razvijajo so se v duhu konstruktivnega sodelovanja. Med državama se je razvilo raznovrstno in intenzivno sodelovanje, predvsem v gospodarstvu, znanosti in kulturi. Takšni odnosi dajejo podlago za razvijanje dolgoročnega partnerstva.