Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Teheran

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Poudarek na letošnjem Blejskem strateškem forumu (BSF), ki bo potekal med 29. in 30. avgustom pod naslovom ‘Vladavina moči ali moč pravil', bodo razprave o posledicah ruske agresije na Ukrajino in krizi multilateralizma. Vzporedno z glavnim dogodkom bo od 26. do 29. avgusta v Ljubljani in na Bledu potekal tudi Blejski strateški forum mladih (angleško Young BSF).

 • Iran je 23. maja spremenil pogoje za vstop v državo. Ob vstopu morajo vsi potniki, starejši od 12 let, predložiti potrdilo v angleščini, da so prejeli dva odmerka cepiva proti COVID-19, pri čemer je od drugega odmerka preteklo najmanj dva tedna, ali potrdilo o negativnem PCR-testu v angleščini, ki je bil opravljen največ 72 ur pred odhodom.

 • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

Aktualno

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

 • Zaključek mandata veleposlanice Kristine Radej

  Veleposlanica Kristina Radej je 3. maja zaključila svoj mandat izredne in pooblaščene veleposlanice Republike Slovenije v Islamski republiki Iran ter Islamski republiki Pakistan s sedežem v Teheranu.

 • Spremenjeni pogoji za vstop v Slovenijo

  Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi Covida-19. Pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) ni več potreben in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.