Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Teheran

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Iran je 23. maja spremenil pogoje za vstop v državo. Ob vstopu morajo vsi potniki, starejši od 12 let, predložiti potrdilo v angleščini, da so prejeli dva odmerka cepiva proti COVID-19, pri čemer je od drugega odmerka preteklo najmanj dva tedna, ali potrdilo o negativnem PCR-testu v angleščini, ki je bil opravljen največ 72 ur pred odhodom.

 • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Veleposlanica Kristina Radej je 3. maja zaključila svoj mandat izredne in pooblaščene veleposlanice Republike Slovenije v Islamski republiki Iran ter Islamski republiki Pakistan s sedežem v Teheranu.

Aktualno

 • Spremenjeni pogoji za vstop v Slovenijo

  Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi Covida-19. Pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) ni več potreben in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Slavnostni sprejem pri predsedniku Raisiju ob 43. obletnici revolucije IRI

  Veleposlanica Kristina Radej se je udeležila slovesnosti ob obeležitvi 43. obletnice islamske revolucije, ki jo je za vodje diplomatskih misij in mednarodnih organizacij v Iranu pripravil iranski predsednik Ebrahim Raisi, s katerim je veleposlanica opravila krajši pogovor.