Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Slovenija je zaradi vse večje vloge Brazilije v mednarodni skupnosti, kakor tudi zaradi priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja, veleposlaništvo v Braziliji odprla 23. marca 2010. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Brasilii je poleg Brazilije pristojno tudi za Bolivijo, Ekvador, Kolumbijo in Venezuelo.

Veleposlaništvo od avgusta 2019 vodi Gorazd Renčelj, tretji rezidenčni veleposlanik Slovenije v Braziliji. Prva rezidenčna veleposlanica Slovenije je bila Milena Šmit (oktober 2010 - september 2015), drugi rezidenčni veleposlanik pa je bil Alain Brian Bergant (november 2015 - julij 2019). Pred odprtjem slovenskega veleposlaništva so bili slovenski veleposlaniki v Braziliji akreditirani nerezidenčno, na zadnje iz Buenos Airesa.

Veleposlanik

Osebje

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: