Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Slovenija je zaradi vse večje vloge Brazilije v mednarodni skupnosti, kakor tudi zaradi priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja, veleposlaništvo v Braziliji odprla 23. marca 2010. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Brasilii je poleg Brazilije pristojno tudi za Bolivijo, Ekvador, Kolumbijo in Venezuelo.

Veleposlaništvo od avgusta 2023 vodi Mateja Kračun, četrta rezidenčna veleposlanica Slovenije v Braziliji. Pred njo so bili rezidenčni veleposlaniki Slovenije Milena Šmit (oktober 2010 - september 2015), Alain Brian Bergant (november 2015 - julij 2019) in Gorazd Renčelj (avgust 2019 - julij 2023). Pred odprtjem slovenskega veleposlaništva so bili slovenski veleposlaniki v Braziliji akreditirani nerezidenčno, na zadnje iz Buenos Airesa.

Veleposlanica

Osebje

Ostala predstavništva

Podatki o ostalih slovenskih predstavništvih v državah akreditacije in predstavništvih držav akreditacije so dostopni na straneh: