Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu bo 29. maja. 2023 zaprto.

  • V torek, 13. junija 2023, bo v prostorih slovenskega društva Sava v Frankfurtu potekal konzularni dan. Sprejemale se bodo le stranke s predhodno potrjenim terminom.

  • Veleposlaništvo RS v Berlinu je 15. maja 2023 v prostorih Evropske akademije Berlin gostilo panelne razprave o podnebni in prehranski varnosti. Kot moderatorji in panelisti so na dogodku sodelovali predstavniki slovenskega in nemškega zunanjega ministrstva, predstavniki diplomatskega zbora v Berlinu, mednarodnih organizacij in raziskovalnih ustanov. Razprave so bile osredotočene na vpliv podnebne krize na mednarodni mir in varnost kot tudi na prehranske krize, ki so posledica podnebnih sprememb.

Novice