Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Obisk v zvezni deželi Baden-Würtembergu

    Med 9. in 11. majem 2024 je veleposlanica dr. Ana Polak Petrič z delegacijo, v kateri sta bili generalna konzulka ga. Maša Šiftar in vodja SKICE Berlin ga. Saša Šavel Burkart, obiskala zvezno deželo Baden-Württemberg.

  • Obeležitev 20. obletnice članstva v Evropski uniji

    V Berlinu smo s tremi dogodki obeležili dvajseto obletnico pridružitve desetih držav v Evropsko unijo – Slovenije, Estonije, Latvije, Litve, Malte, Poljske, Slovaške, Češke, Madžarske in Cipra.

  • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

    Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.