Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je na prvem dvostranskem obisku v Berlinu srečala z ministrico za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Annaleno Baerbock. Razpravljali sta o aktivnostih za krepitev dvostranskih odnosov s poudarkom na strateškem dialogu med državama in podpisali Akcijski načrt za obdobje 2022-2024. Med temami pogovorov je bila tudi vojna v Ukrajini in sodelovanje v projektih humanitarne pomoči državi, širitev Evropske unije na Zahodni Balkan, Stockholmska pobuda za neširjenje jedrskega orožja in podnebne spremembe.

 • Sporočamo, da bo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu v četrtek, 26. maja 2022, zaradi praznika zaprto.

 • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

Aktualno

 • Konzularni dan v Dortmundu (7. julij 2022)

  Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 7. julija 2022, v prostorih častnega konzulata Republike Slovenije v Dortmundu potekal konzularni dan. Strank brez potrjenega termina ne bomo mogli sprejeti.

 • Veleposlaništvo v Berlinu bo 14. in 18. aprila 2022 zaradi praznikov zaprto

  Sporočamo, da bo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu 14. in 18. aprila 2022 zaradi praznikov zaprto. V ponedeljek, 18. aprila prav tako odpadejo konzularne ure za stranke.

 • Minister dr. Logar v Berlinu z nemško ministrico Baerbock o odličnem sodelovanju med državama

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je mudil na delovnem obisku v Berlinu. V luči nadaljevanja rednega političnega dialoga z Nemčijo se je sestal z ministrico za zunanje zadeve Annaleno Baerbock ter opravil več drugih pogovorov.