Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Priporočamo, da se vsa finančna pomoč zbira prek humanitarnih organizacij, ki bodo ta sredstva najlažje razdelila pomoči potrebnim. Donacije se zbirajo tudi na posebnem računu državnega proračuna.

  • V rezidenci slovenskega veleposlaništva v Berlinu smo 26. 6. 2023 gostili diplomatski sprejem ob dnevu državnosti in dnevu Slovenske vojske. Diplomatski sprejem sta gostila veleposlanica dr. Ana Polak Petrič in obrambni ataše polkovnik Jani Topolovec.

  • V nedeljo, 11. 6. 2023 je v berlinskem Muzeju evropskih kultur potekala otvoritev 19. Evropskih kulturnih dni. Gostujoča država letošnjih kulturnih dni je Slovenija. V Muzeju evropskih kultur se je odprla tudi razstava "Brenčeča Slovenija: o čebelah in ljudeh."

Novice