Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Volitve poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament

    V Uradnem listu RS številka 15/2024 je bil objavljen Odlok o razpisu volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament. Po odloku se za dan razpisa, ko začnejo teči roki za volilna opravila, šteje ponedeljek, 11. marec 2024, za dan splošnega glasovanja na vseh voliščih v državi in v tujini pa nedelja, 9. junij 2024.

  • Nastopni obisk v Turingiji in svečana predaja Biblie Slavice knjižnici v Weimarju

    Veleposlanica dr. Ana Polak Petrič se je dne 28. in 29. februarja mudila na nastopnem obisku v zvezni deželi Turingiji, kjer se je srečala z visokimi predstavniki tamkajšnje oblasti - z ministrskim predsednikom Bodo Ramelowom, s predsednico deželnega parlamenta Birgit Pommer in deželnim ministrom za gospodarstvo, znanost in digitalno družbo Wolfgangom Tiefenseejem.

  • Obeležitev slovenskega kulturnega praznika v Berlinu

    V ponedeljek, 19. februarja, smo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu, SKICA Berlin in Slovenski filmski center (SFC) ob obeležitvi kulturnega praznika in promociji slovenskega filma v okviru Berlinala in European Film Market - EFM organizirali dogodek v dvorani Kesselhaus & Maschinenhaus (Kulturbrauerei).