Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Berlin

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Konzularni dan v Dortmundu (29. september 2022)

    Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 29. septembra 2022 med 9:00 in 17:00, v prostorih častnega konzulata Republike Slovenije v Dortmundu potekal konzularni dan. Strank brez potrjenega termina ne bomo mogli sprejeti.

  • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

    V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

  • Konzularni dan v Dortmundu (7. julij 2022)

    Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 7. julija 2022, v prostorih častnega konzulata Republike Slovenije v Dortmundu potekal konzularni dan. Strank brez potrjenega termina ne bomo mogli sprejeti.