Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Veleposlaništvo v Berlinu bo 3. oktobra zaprto

  Obveščamo vas, da bo veleposlaništvo v Berlinu v ponedeljek, 3. oktobra 2022, zaprto.

 • Konzularni dan v Dortmundu (29. september 2022)

  Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 29. septembra 2022 med 9:00 in 17:00, v prostorih častnega konzulata Republike Slovenije v Dortmundu potekal konzularni dan. Strank brez potrjenega termina ne bomo mogli sprejeti.

 • Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - obvestilo volivcem

  V Uradnem listu Republike Slovenije, št. 97/22, je bil objavljen Odlok o razpisu volitev predsednika Republike Slovenije, ki bodo potekale v nedeljo, 23. 10. 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje 22. 8. 2022.

 • Video

  Predsednik vlade dr. Robert Golob s kanclerjem Zvezne republike Nemčije Olafom Scholzem o nujnosti iskanja skupnih rešitev za zagotavljanje energetske varnosti

  Predsednik vlade dr. Robert Golob se je v Berlinu srečal s kanclerjem Zvezne republike Nemčije Olafom Scholzem. Ena ključnih tem pogovorov je bilo vprašanje energetske krize, povezane z vojno v Ukrajini ter posledično nujnosti zagotavljanja energetske varnosti.

 • Prvi dvostranski obisk ministrice Fajon v Berlinu

  Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je na prvem dvostranskem obisku v Berlinu srečala z ministrico za zunanje zadeve Zvezne republike Nemčije Annaleno Baerbock. Razpravljali sta o aktivnostih za krepitev dvostranskih odnosov s poudarkom na strateškem dialogu med državama in podpisali Akcijski načrt za obdobje 2022-2024. Med temami pogovorov je bila tudi vojna v Ukrajini in sodelovanje v projektih humanitarne pomoči državi, širitev Evropske unije na Zahodni Balkan, Stockholmska pobuda za neširjenje jedrskega orožja in podnebne spremembe.

 • Konzularni dan v Dortmundu (7. julij 2022)

  Veleposlaništvo obvešča, da bo v četrtek, 7. julija 2022, v prostorih častnega konzulata Republike Slovenije v Dortmundu potekal konzularni dan. Strank brez potrjenega termina ne bomo mogli sprejeti.

 • Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu 26. maja 2022 zaradi praznika zaprto

  Sporočamo, da bo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu v četrtek, 26. maja 2022, zaradi praznika zaprto.

 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Veleposlaništvo v Berlinu bo 14. in 18. aprila 2022 zaradi praznikov zaprto

  Sporočamo, da bo Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu 14. in 18. aprila 2022 zaradi praznikov zaprto. V ponedeljek, 18. aprila prav tako odpadejo konzularne ure za stranke.

 • Minister dr. Logar v Berlinu z nemško ministrico Baerbock o odličnem sodelovanju med državama

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je mudil na delovnem obisku v Berlinu. V luči nadaljevanja rednega političnega dialoga z Nemčijo se je sestal z ministrico za zunanje zadeve Annaleno Baerbock ter opravil več drugih pogovorov.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Državni sekretar Dovžan v Berlinu o dvostranskem sodelovanju

  Državni sekretar Gašper Dovžan se je v Berlinu srečal z državno ministrico za Evropo in podnebje na nemškem zunanjem ministrstvu dr. Anno Lührmann. Glavna tema pogovora je bila krepitev dvostranskih odnosov v luči strateškega dialoga med državama in nadaljevanje konstruktivnega sodelovanja na področju evropskih zadev.

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta 2021 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2021.

 • Konzultacije DS Dovžana z državnim sekretarjem v nemškem zunanjem ministrstvu Miguelom Bergerjem

  Državni sekretar (DS) Gašper Dovžan je imel pred bližajočim se predsedovanjem Slovenije Svetu Evropske unije videokonferenčne konzultacije z državnim sekretarjem Miguelom Bergerjem, ki je na nemškem zunanjem ministrstvu pristojen za politične sektorje in evropsko politiko, odnose z ZDA, Rusko federacijo, Bližnji Vzhod, Afriko in Azijo.

 • Na ministrskem srečanju tria držav o evropski obrambi

  V okviru portugalskega predsedovanja Svetu EU je danes potekala prva avdio-video konferenca treh ministrov za obrambo EU - Portugalske, Nemčije in Slovenije, namenjena oceni razvoja evropske obrambne politike. Na konferenci s portugalskim ministrom Joãom Gomesom Cravinho in nemško ministrico Annegret Kramp-Karrenbauer je sodeloval državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret.

 • Srečanje notranjih ministrov tria namenjeno iskanju rešitev na nerešena vprašanja v okviru pakta o migracijah in azilu

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes udeležil virtualnega zasedanja ministrov za notranje zadeve tria Nemčije, Portugalske in Slovenije, ki ga je gostil njegov portugalski kolega Eduardo Cabrita, predsedujoči Sveta ministrov EU za notranje zadeve. Gre za nadaljevanje srečanj ministrov za notranje zadeve v okviru tria pred zasedanji sveta ministrov EU, tokrat prek neformalnim zasedanjem v četrtek, 28. januarja 2021. Ministri so se osredotočili na pakt o migracijah in azilu.